reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Dziewczyny znacie ten klip?
Gdzies mi piosenka wpadła w ucho i wydawała się dosyć zabawna na początku, biorąc pod uwagę to, ze wlaśnie lezalam na kanapie z lodami w cieplych skarpetach i naraz z spotify łup!
"Tak mi się nie chce, tak bardzo nie chce, lecz kiedys jeszcze bede seksi. Obiecuje sobie szczerze, ze z popiołu wyskocze w kiecke. Tak mi sie nie chce lecz kiedys jeszcze będę seksi". No i w tym ja.
Odszukalam na Youtube i ten klip zawalił mnie z nóg!
No masakra.
Zresztą, zobaczcie same :)
Wecwaldowski pierwsza klasa [emoji173]

9ewnqqmznpxcwjj5.png

reklama
U mnie +4kg na plusie -mam przykaz od ginekolog nie przytyć więcej niż 15kg. Oby się udało tego dotrzymać [emoji120] bo zachcianki mam straszne - zwłaszcza na słodkie i jakieś niezdrowe jedzenie :) plus oczywiście rosół i mandarynki :)
A jakich żeli nawilżających tamte miejsca używacie teraz w trakcie ciąży?

U mnie +4kg na plusie -mam przykaz od ginekolog nie przytyć więcej niż 15kg. Oby się udało tego dotrzymać [emoji120] bo zachcianki mam straszne - zwłaszcza na słodkie i jakieś niezdrowe jedzenie :) plus oczywiście rosół i mandarynki :)
My zwykłego durexa

9ewnqqmznpxcwjj5.png

U mnie +4kg na plusie -mam przykaz od ginekolog nie przytyć więcej niż 15kg. Oby się udało tego dotrzymać
emoji120.png
bo zachcianki mam straszne - zwłaszcza na słodkie i jakieś niezdrowe jedzenie :) plus oczywiście rosół i mandarynki :)
Feminum żel z apteki, może być stosowany bezpiecznie w ciąży.
nie jedz PACZKÓW!!!! zero słodyczy będziesz czuła cię fatalnie. twój organizm i tak dziś dostał dużą dawkę glukozy. Ja w pierwszej ciąży też zjadłam po glukozie normalne śniadanie a po ok 4 h lody do domu ledwo wróciłam. lekara powiedziała że to było bardzo lekko myślne z mojej strony. Więc odłuż to na jutro.
Dzięki za radę, coś w tym może być. Póki co zjadłam śniadanie i na pączki nie mam ochoty. Może wieczorem. Samo picie tej glukozy to było nic w porównaniu do tego jak się czułam później, osłabienie, senność, myślałam że tam nie wysiedze. W ogóle była też inna dziewczyna w ciąży na tym samym badaniu i jej lekarz nie zalecił na skierowaniu pobierania krwi po godzinie tylko po dwóch. Dziwne bo chyba teraz są takie wytyczne że ze ma być trzypunktowa krzywa cukrowa a nie dwu?

Znam Twój ból ja postanowiłąm z tym skończyć po nocy gdzie płakałam z bólu a to cholercia dopiero 21tc a gdzie następne 20. Tak więc ja osobiście polecam ćwiczenia
Ćwiczę od 3 dni i nie bolą mnie plecy zero kompletne :) wreszcie czuje że żyję :)

JA puki co beż zachcianek

U mnie na tłusty czwartek póki co kubek glukozy, ale później w planach mam oczywiście kupić pączki i upiec oponki serowe :p
Na plusie 4kg, zachcianki niestety głównie na słodkie co już przed ciążą było moją słabością. Jak waga zacznie jakoś szybko iść w górę to trzeba będzie się ograniczyć ;)
U nas "na te sprawy" pomaga żel nawilżający, a jak czuję dyskomfort to kombinujemy w inny sposób :D ale fakt, libido słabe

Dzięki dziewczyny, będziemy "kombinować" ;) mąż farmaceuta to na pewno coś dobrego z apteki przyniesie :tak: a ćwiczenia na pewno wypróbuję, póki co wybieram się na spacer bo taka pogoda że grzech w domu siedzieć :)

Feminum żel z apteki, może być stosowany bezpiecznie w ciąży.

Dzięki za radę, coś w tym może być. Póki co zjadłam śniadanie i na pączki nie mam ochoty. Może wieczorem. Samo picie tej glukozy to było nic w porównaniu do tego jak się czułam później, osłabienie, senność, myślałam że tam nie wysiedze. W ogóle była też inna dziewczyna w ciąży na tym samym badaniu i jej lekarz nie zalecił na skierowaniu pobierania krwi po godzinie tylko po dwóch. Dziwne bo chyba teraz są takie wytyczne że ze ma być trzypunktowa krzywa cukrowa a nie dwu?
Lepiej uważać. Kwaśne pij zabije smak słodkości;)
Dzięki dziewczyny, będziemy "kombinować" ;) mąż farmaceuta to na pewno coś dobrego z apteki przyniesie :tak: a ćwiczenia na pewno wypróbuję, póki co wybieram się na spacer bo taka pogoda że grzech w domu siedzieć :)
Próbuj najpierw ćwiczenia. Farmakologie chodzby najdelilatniejsza wolała bym zostawic na koniec

Dziewczyny jeśli macie skurcze po seksie, to może być to wina spermy. Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Po każdym stosunku dostawałam strasznych skurczy. Pierwszy raz się strasznie przestraszyłam bo byłam w 26 tyg ciąży. Dopiero po 3 razie mnie olśniło. I jak zaczęliśmy ze stosunkiem przerywanym, to wszystko wróciło do normy.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jeśli macie skurcze po seksie, to może być to wina spermy. Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Po każdym stosunku dostawałam strasznych skurczy. Pierwszy raz się strasznie przestraszyłam bo byłam w 26 tyg ciąży. Dopiero po 3 razie mnie olśniło. I jak zaczęliśmy ze stosunkiem przerywanym, to wszystko wróciło do normy.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
Zgadza sie w spermie jest zawart hormon wywołujący skurcze dlatego w ostatnich tygodniach lekarze zalecają jak najwiecej sexu o ile wszytko jest w porządku;)

Ja juz + 5 kg i mamy teraz 21+3, powiedz w którym tyg. jesteś?

reklama
Do góry