reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja zazwyczaj w metrze sama pytam o miejsce, mówię że jestem w ciąży i mi bardzo niedobrze, jeszcze mi się nie zdarzyło żeby ktoś odmówił. Chyba ludzie boją się wizji bycia obrzyganym :p

reklama
Jak Twój brzuch? U mnie też dziś masakra. Od samego rana brzuch 'zwija się' w kulkę co kilka minut. Poza tym mała szaleje i tym bardziej macica się stawia. Wzięłam już dwie no-spy i leżę...

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Cały dzień dzisiaj to twardnieje, to jakieś skurcze. Staram się jakoś zmieniać pozycje, ale maluch w środku jest jakiś leniwy, bo da znać może z dwa-trzy razy dziennie i to tak subtelnie, że czasem zgaduje czy to on czy już omamy mam ;) Ty masz jeszcze usprawiedliwienie bo jesteś aktywna zawodowo,a ja staram się odpoczywać, leżę itp. ale widocznie to nie od tego zależy. Co do no-spy to jakoś nie jestem przekonana, jeszcze w ciąży nie brałam. Powiem Ci szczerze, że to szwedzkie podejście o jakim piszesz dużo mnie uspokoiło, bo skoro faktycznie nic innego nie boli ani nic to nie ma się czym martwić, mój lekarz też jakieś ma takie podejście. Może trzeba ten czas przeczekać, oby nie do końca ciąży ;)

Twardnienie po 20 tygodniu jest normalne, o ile nie ma krwawienia, nie jest bolesne, a jedynie sprawia dyskomfort i nie jest regularne/zbyt częste. Mi się zdarza czasami raz dziennie, czasami dwa. A czasem wcale.

Nie mam innych objawów oprócz twardego brzucha i uczucia dyskomfortu, jak jestem czymś zajęta, np sprzątam to aż tak tego nie odczuwam bo coś innego zajmuje moją uwagę, ale jednak bardzo często się zdarza.,czuję że wszystko mi się w środku napina.

Dziewczyny, pewnie że lewatywa przed porodem jest dobrym wyjściem ( czy to w domu czy w szpitalu ) ale po dwóch porodach powiem Wam, że dla wszystkich w szpitalu takie rzeczy to norma także nie stresujcie się tym.zresztą jak się zaczną bóle to już jest obojętne czy się krzyczy, gryzie czy coś wypada zrobić czy powiedziec czy nie :) cieszcie się ciąża, wyprawka i całą resztą :)

Twardnienie brzucha też mam, biorę magnez i dopóki nie ma innych objawów to na naszym etapie ciąży to chyba już norma :)
U nas ostatni tydzień ferii i w końcu wszystko wróci do normy :D kocha się te swoje dzieciaki ale całe dnie z nimi w domu dają w kość :D

Kurczę, bierz magnez i nie bój się no spy, jak napina Ci się brzuch w trakcie ruchu to odpocznij wtedy kilka minut. I niech lekarz za każdym razem sprawdza szyjkę bo przy skurczach może się zacząć skracać. Ja mam twarde podbrzusze, ale to dlatego że po prostu macica jest powiększona no i mały jest dość nisko jeszcze. Ale takie skurcze typowe to jednak coś innego, wtedy czuję kilkusekundowe napinanie się brzucha i wtedy jest o wiele bardziej twardy niż zazwyczaj.

Tak też bym chciała lewatywę .... Nie wiedziałam , że można w domu zrobić samemu?? Na pewno się człowiek czuje spokojniej psychicznie przynajmniej pod tym względem....

Mnie się się dziś ciężko łapie oddech , tak ciężko oddycha.

Tak też bym chciała lewatywę .... Nie wiedziałam , że można w domu zrobić samemu?? Na pewno się człowiek czuje spokojniej psychicznie przynajmniej pod tym względem....

Mnie się się dziś ciężko łapie oddech , tak ciężko oddycha.
Sa do kupienia w aptece :)

9ewnqqmznpxcwjj5.png

@Bea.K84 mamy ten sam termin porodu ;) tylko u mnie będzie Dziewczynka. Co do lactulosum to dostałam w szpitalu bo wylądowałam z bólem podbrzusza silnym z prawej strony. Podejrzenie zrostów po wyrostku albo właśnie jelita bo 4 dni się nie załatwiłam :o i dopiero po 4 dawkach lactulosum był efekt ale taki na spokojnie bez rewolucji ;)
@Pati1112 a jaki magnez bierzesz? może za mało? Mi też się stawiał brzuszek i twardniał i za namową dziewczyn biorę asmag 3x1 (dobry jest też lek Magne B6)+ zestaw witamin Mama DHA+ tam też jest magnez i zauwazam poprawę. Zauważyłam też, ze raczej wieczorkiem mi twardnieje o dziwne jak leżakuje za dużo. Podobno dobrze od czasu do czasu wstawać. Dużo leżysz?
Jak bardzo Ci twardnieje to lepiej brać nospę taka rekomendacja mojej Cioci położnej.

reklama
Do góry