reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Nie mam innych objawów oprócz twardego brzucha i uczucia dyskomfortu, jak jestem czymś zajęta, np sprzątam to aż tak tego nie odczuwam bo coś innego zajmuje moją uwagę, ale jednak bardzo często się zdarza.,czuję że wszystko mi się w środku napina.
No to widocznie nic nam nie dolega [emoji2] Może taki nasz urok, i nic magnez nie pomoże. Ty poproś swojego gina o skontrolowanie szyjki, a ja poszukam jakiegoś prywatnie żeby to zrobił za jakiś czas, bo inaczej to mi tu tego nie zrobią. Bez paniki. Już sama na siebie się wściekam za bycie taką panikarą... [emoji19]

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Bea.K84 mamy ten sam termin porodu ;) tylko u mnie będzie Dziewczynka. Co do lactulosum to dostałam w szpitalu bo wylądowałam z bólem podbrzusza silnym z prawej strony. Podejrzenie zrostów po wyrostku albo właśnie jelita bo 4 dni się nie załatwiłam :o i dopiero po 4 dawkach lactulosum był efekt ale taki na spokojnie bez rewolucji ;)
@Pati1112 a jaki magnez bierzesz? może za mało? Mi też się stawiał brzuszek i twardniał i za namową dziewczyn biorę asmag 3x1 (dobry jest też lek Magne B6)+ zestaw witamin Mama DHA+ tam też jest magnez i zauwazam poprawę. Zauważyłam też, ze raczej wieczorkiem mi twardnieje o dziwne jak leżakuje za dużo. Podobno dobrze od czasu do czasu wstawać. Dużo leżysz?
Jak bardzo Ci twardnieje to lepiej brać nospę taka rekomendacja mojej Cioci położnej.

Biorę właśnie Magne B6 ale tylko 2 razy dziennie, może za mało, nie wiem. Poza tym biorę zestaw witamin Femibion. Chyba faktycznie za dużo leżę, muszę częściej wstawać albo chodzić na spacery, zobaczę czy będzie jakas poprawa :)

No to widocznie nic nam nie dolega [emoji2] Może taki nasz urok, i nic magnez nie pomoże. Ty poproś swojego gina o skontrolowanie szyjki, a ja poszukam jakiegoś prywatnie żeby to zrobił za jakiś czas, bo inaczej to mi tu tego nie zrobią. Bez paniki. Już sama na siebie się wściekam za bycie taką panikarą... [emoji19]

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Też trzymam się tej myśli :D 15 lutego mam wizytę i zapytam o szyjkę, ale on mnie zawsze bada "ręcznie" :p zawsze mówi, że mam piękną, długą i twardą szyjkę więc chyba by nie kłamał bo tu dziewczyny pisały że zbadać można tylko przez usg przezpochwowo...
Nie ma co się nakręcać w każdym bądź razie :D

Biorę właśnie Magne B6 ale tylko 2 razy dziennie, może za mało, nie wiem. Poza tym biorę zestaw witamin Femibion. Chyba faktycznie za dużo leżę, muszę częściej wstawać albo chodzić na spacery, zobaczę czy będzie jakas poprawa :)

Też trzymam się tej myśli :D 15 lutego mam wizytę i zapytam o szyjkę, ale on mnie zawsze bada "ręcznie" [emoji14] zawsze mówi, że mam piękną, długą i twardą szyjkę więc chyba by nie kłamał bo tu dziewczyny pisały że zbadać można tylko przez usg przezpochwowo...
Nie ma co się nakręcać w każdym bądź razie :D
Mnie też bada tylko ręcznie i mówi to samo.
A magnezu w ogóle nie biore! A w skladzie moich tabletek widze, ze go nie ma wcale... w czw spytam czy mam brac dodatkowo i ile bo żadnych przypadłości nie mam :)

9ewnqqmznpxcwjj5.png

Ja nie bylam badana ręcznie tylko właśnie dopochwowo co wizytę, pierwszy raz w 16 tygodniu. No i wyszło że szyjka ma 27mm, 2 tygodnie później już 29 i tak się trzyma. Ale co 2 tygodnie muszę sprawdzać...

Ja w ogole nie przypominam sobie żeby lekarz mowil cokolwiek o szyjce, na następnej wizycie musze dopytać. O wlasnie, ja tez mam wyplacane pieniadze z zusu tak jak jest l4 i sie zastanawialam czy to dobrze czy co... :/ u mnie lekarz nie chce dawac l4 na dluzej niz 4tyg... :/

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do lewatywy to miałam przy pierwszym porodzie robiona w szpitalu przez moją położna- nawet nie pytała czy robiłam sama,czy chcę itd. Poprostu, proszę się kłaść, golimy krocze(tu nie trza było, bo ja przygotowana) i lewatywka [emoji23] więc człowiek wyboru nie miał hehe

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w ogole nie przypominam sobie żeby lekarz mowil cokolwiek o szyjce, na następnej wizycie musze dopytać. O wlasnie, ja tez mam wyplacane pieniadze z zusu tak jak jest l4 i sie zastanawialam czy to dobrze czy co... :/ u mnie lekarz nie chce dawac l4 na dluzej niz 4tyg... :/

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj w klubie... Mój to też jakiś ograniczony, nie wiem, nie chce mu się badać szyjki czy co? Muszę się upominac, tym bardziej że mam popękaną po poprzednim porodzie więc trzeba uważac. Co do L4 to mój wypisywal mi zawsze na 3 tygodnie, myślę że mógłby pewnie i na 4, ale ze chodzę prywatnie to mu szybciej kaska wpadala, więc dla niego to na rękę

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Już po wizycie...Pani doktor super babka obejrzała mi malutką od góry do dołu można powiedzieć że kolejne polowkowe i tym razem mam wszystko opisane więc jestem spokojniejsza ...moja gwiazda wtulila mi się w plecy i pepowine dziamdziala więc fotke 3D trudno było zrobić....uparta za tatą [emoji12] przytulasek malutki ....waży już 751gram więc wszystko w normie [emoji7] jutro wstawię fotkę.

Do góry