reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

A i tak jak patrzę na te rzeczy to mam problem bo nie potrafię je posortowac rozmiarami bo tak jak pisalyscie rozmiarowka rozmiarowce nierowna...I jeszcze niektore bez metek....będę musiała oko wycwiczyc [emoji12]

reklama
Skurcze te co sa teraz to skurcze przygotowawcze macice do porodu. Sa one najczęściej bezboleane i nie wycZuwalne. Ja ich w ogole nie czuje. A przepowiadajace pojawiają sie w ostatnim miesiącu przed porodem i je sie czuje. Ja mialam. Na szczęście beZbolesne. A bywaja kobiety że mylą je z porodowymi.

Wiecej witamin i minerałów. Zero kawy i najwazniejsze mniej stresu;)

1517747876-b57b0990bc799a78-aaaaaa.jpeg
Pochwalę się - nie dość że przed chwilą kupiłam wózek ( Roan Bass- fajna okazja bo używany, w idealnym stanie 3 w 1 za 1000 PLN) to jeszcze wstawilam pierwsze pranie maleńkich rzeczy bo nie mogłam się doczekać :)
1517747802-fc52ffb5f5aaf16a-aaaaaa.jpeg
1517747810-c16f5580183a2ead-aaaaaa.jpeg
Mam nadzieję, że to zestaw z bezpiecznym fotelikiem samochodowym - chociaż jeśli był używany i nie znasz osób, które Ci go sprzedały to może warto pomyśleć o nowym

Napisane na ASUS_X007D w aplikacji Forum BabyBoom

Ja z ubranek mam już chyba wszystko :D To znaczy po Stasiu cała masa uniseksów, a teraz dokupiłam 6 zestawów po 3 body kopertowe z krótkim rękawem (po 9 szt. w rozmiarze 56 i 62) - w kolorach tęczy (białe, niebieskie, morskie, zielone, żółte, pomarańczowe i różowe) - akurat body z krótkim rękawem nie mieliśmy wiele, bo jak się królewicz urodził to był koniec roku, a poza tym nie mieliśmy kopertowych, a teraz tylko takie chcę ;) Kupiłam też spodenki, spodnie i półśpioszki w kolorach bardziej dziewczęcych (głównie koralowe) i już koniec kupowania :D Teraz tylko czekać na maj/czerwiec :D Na szczęście nie mam znajomych ani rodziny z małymi dziewczynkami, bo nie są mi potrzebne dodatkowe ubranka - a sama wiem, że ma się frajdę z dania rzeczy komuś, więc głupio byłoby odmawiać przyjęcia ;)
O rozmiarach już pisałyśmy - każda ma inne doświadczenia. Jak się Staś urodził to wszystkie rzeczy w rozmiarze 56 były dużo za duże (np. w body był w stanie się skulić po czym za chwilę patrzę, a tu dwie nóżki w jednej nogawce ;)), na szczęście miałam choć kilka 50. Dlatego do szpitala i na początek nastawiam się na 50 i 56. A większe rozmiary i tak mam w odwodzie (na pierwszy rok już 3 pudła "odkryłam" na strychu, a musi być więcej, bo kilku rzeczy które na 100% zostawiałam nadal nie ma) :D

A jak z checiemi do prania i składania? ;) ja mam ochote zlecić to komuś innemu;)

No póki co też chęci na to nie ma. Pranie i prasowanie zacznę w kwietniu bo być może w maju urodzę to miesiąc wcześniej chce być gotowa. Jeszcze muszę wygospodarować miejsce na ciuszki dla bobasa bo nie chce nic kupować nowego bo pod koniec roku się przeprowadzamy i nie chce kasy wydawać na coś czego nie zabiorę stąd.

Mam nadzieję, że to zestaw z bezpiecznym fotelikiem samochodowym - chociaż jeśli był używany i nie znasz osób, które Ci go sprzedały to może warto pomyśleć o nowym

Napisane na ASUS_X007D w aplikacji Forum BabyBoom
Doskonale wiem o czym mówisz:) foteliki z tego zestawu nie są polecane. Dla córeczki mam inny- "znajomy" i sprawdzonej firmy :)

Ja też byłam w Ikei w sobotę, pierwszy raz, bo w tamtym roku otworzyli, tylko przy komodach zatrzymałam się na dłużej, bo wiedziałam, że moje siły są ograniczone, no i faktycznie po przejściu 3/4 sklepu brzuszek mi stwardniał i trzeba było odpocząć ;) my kupiliśmy pierwszą rzecz z wyprawki - łóżeczko (no mam jeszcze kilka pieluch tetrowych i kocyk z biedronki). Kuzynka sprzedawała i koniecznie w ferie chciała się pozbyć, bo robią przemeblowanie.

u mnie też cała wyprawka spakowana po starszych i czeka, żeby się za nią zabrać - przejrzeć, posortować, wyprać i wyprasować... kilka nowych rzeczy też trzeba do pralki wrzucić. liczę na przypływ sił wiosną :), bo teraz to mi się nie chceee, ale w następnym miesiącu może powoli się za to wezmę, bo trochę tego jest ;) podobnie jak @Olasec chcę być gotowa na maj, bo poprzednia dwójka też mi się przed terminem urodziła :)

reklama
Ja tez w maju wyciągne zapasy wczesniej napewno nie. Zreszta przy poltora rocznej corce prasowanie to wyzwanie. Ale puki co zakupy mebli dla niej nas czeka bo pokoj stoi ale nie umeblowany. I mam problem bo on jest na poddaszu a nasza sypialnia na dole. I mam watpliwosci czy prZenosić

Do góry