reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

A u mnie już zaczął się 22 tyg i brzusio rośnie [emoji4]
1517399938-10f556a6642461f3-aaaaaa.jpeg
To jest niemożliwe! Chudzinka. [emoji173]
Ciekawe jak porównamy brzuchy w 9mc... czy beda podobne, a moze Twój brzuch przegoni mój, który sie zatrzyma w pewnym momencie i już do przodu nie ruszy. Zobaczymy!:)

Mnie sie wydaje, ze to tez zalezy od miesni, moje sa slabe i tego "nie trzymają" w ryzach [emoji23]

9ewnqqmznpxcwjj5.png

reklama
Dziewczyny w którym tygodniu powinno się robić krzywa cukrowa? U mnie wg om dzisiaj zaczyna się 23 tydz a w necie pisze wszędzie ze między 24-28 więc trochę się pospieszylam ;( ? Wizyta za tydzień w piątek a ja chciałam mieć to w końcu z głowy

To jest niemożliwe! Chudzinka. [emoji173]
Ciekawe jak porównamy brzuchy w 9mc... czy beda podobne, a moze Twój brzuch przegoni mój, który sie zatrzyma w pewnym momencie i już do przodu nie ruszy. Zobaczymy!:)

Mnie sie wydaje, ze to tez zalezy od miesni, moje sa slabe i tego "nie trzymają" w ryzach [emoji23]

9ewnqqmznpxcwjj5.png
Ja myślę że u mnie ten brzuszek to dopiero wyruszy [emoji4]
Może być tak że w 7 miesiącu wystrzeli,a wolałabym żeby stopniowo rósł.
Piękne mamy te brzuszki....pomyśleć że dopiero co czekalyśmy na pierwsze wizyty żeby zobaczyć nasz centymetr szczęścia [emoji7]

Dziewczyny w którym tygodniu powinno się robić krzywa cukrowa? U mnie wg om dzisiaj zaczyna się 23 tydz a w necie pisze wszędzie ze między 24-28 więc trochę się pospieszylam ;( ? Wizyta za tydzień w piątek a ja chciałam mieć to w końcu z głowy
Mi lekarz da skierowanie dopiero na wizycie za tydzień, bo podobno na poprzedniej było za wcześnie. Ale dziewczyny robiły wcześniej, więc widocznie tak też można :)

Ja poprzednie ciąże prowadziłam prywatnie i płaciłam za wszystkie badania. Teraz zmieniłam lekarza, bo chciałam mieć kogoś kto pracuje w szpitalu, w którym będę miała cięcie i złożyło się tak, że on przyjmuje na NFZ. Kolejki są dramatyczne :confused2:Ale za to wszystkie badania mam za free, na toksoplazmozę też dostałam skierowanie. Cytomagalii w tej ciąży nie robiłam, bo już w pierwszej okazało się, że ją przechodziłam, więc choć jedno zmartwienie z głowy.

Między 24 a 28 tyg. Takie dostałam zalecenia od gina.

Dziękuję bardzo dziewczyny za rady. Nie ma działu kadr a jako księgową szef zatrudnia inną firmę. A w pracy gdzie pracowalam jest jedna dziewczyna i to właśnie jej nie wopno nic ode mnie odebrać. Na pewno z rad skorzystam. :) Próbowałam dodzwonić się do pomocy prawnej z Pipu ale to niewykonalne.

Mi brzuszek zaczął rosnąć jakieś 2 tygodnie temu i teraz już jest wyraźnie widoczny :) skurcze mi się zaczęły, ale nie czuję ich bardzo często i są bezbolesne, więc chyba ok. Wczoraj byłam na basenie i przepłynęłam z 5 basenów i straszny kamień mi się z macicy zrobił, a przed ciążą pływałam po 40, więc zdziwiła mnie taka szybka reakcja ;) ciążę prowadzę prywatnie. Do endokrynologa chodzę na nfz, więc przynajmniej za badania hormonów nie płacę.

Ja rowniez place za wszytkie badania bez wyjatku. Ale to minus prowadZenia ciąży prywatnie a nie panstwowo gdzie kolejki kolosalne.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
Co do kolejek, to moja gin na NFZ nie przyjmuje na zapisy, tylko przychodzisz w danym dniu i się rejestrujesz, wtedy wiadomo, trzeba zająć kolejke, a ciężarne są zapisywane na następną wizytę.
A moja koleżanka chodzi do innej gin prywatnie, ona bez zapisów przyjmuje i przychodź się i czeka po 2h średnio w kolejce, ciężarne też tak przyjmuje..
Więc z tymi kolejkami to od lekarza zależy jak prowadzi gabinet.

reklama
Ja chodzę prywatnie. Za każdą wizytę płace i za te USG genetyczne, połówkowe też. Ale za to wszelkie pozostałe badania robię w Enelmed. Mam wykupiony pakiet, płace 30 zł m-cznie i mam wszystkie badania za free. Łącznie z tymi poufnymi.

Dzięki temu sporo oszczędzam. Jakby tak za wszystko płacić, to naprawdę wychodzi strasznie dużo pieniędzy.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też chodzę do lekarza prywatnego a badania robię w enelmed:)

Do góry