reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

dziękuję za przyjęcie, ja też prowadzę ciążę prywatnie. Badania wszystko odpłatne ;/
Skurcze mam już jakieś 3 tyg, przeważnie pod wieczór, albo jak delikatnie się zdenerwuję lub o kogoś martwię... to wtedy się nasilają. Myślę, że póki są delikatne nie mamy powodów do obaw. ;)

reklama
Mi coś brzuch narazie baaaardzo powoli rosnie. Z jednej strony się cieszę, a z drugiej trochę martwię.
Chociaż pocieszające jest to, że podbrzusze odrobinkę większe się zrobiło ale tak to tłuszczyk ten co zawsze ;) i nie widać ciąży.
Co do skurczy to właśnie ja też czuję od jakiegoś czasu i też się zastanawiam czy to normalne czy się martwić. We wtorek idę do gina to się mam nadzieje dowiem :)

Jejku wczoraj na wieczór miałam takie mdłości, że myślałam, że zwymiotuje ale na szczęście usnelam. Niestety dziś od rana mnie męczą i co zjem to jestem bliska wymiotów... A kurcze nie mam dzis możliwości położenia się :(

ja też prowadzę ciążę prywatnie, ale w ramach prywatnego ubezpieczenia, więc choć tyle dobrze, że wszystkie wizyty, usg (poza genetycznymi) i badania mam w pakiecie :)

Dziewczyny odczuwacie już skurcze przepowiadające? Mi dość często brzuch twardnieje i tak w sumie nie wiem kiedy zacząć się martwić.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nic takiego nie czuje

9ewnqqmznpxcwjj5.png

No u mnie te skurcze to są takie zupełnie bezbolesne, ale czuje że brzuch się robi twardy, i raz trwają kilkanaście sekund a raz kilka minut. I ostatnio leżałam, trzymałam się za brzuch i czułam te skurcze chyba z 4 razy w ciągu godziny. I oczywiście, ja jak to ja, byłam wystraszona. Tym bardziej że biorę Asmag. Nie wiem. Jak się powtórzy taka seria to pójdę do gina.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Mi coś brzuch narazie baaaardzo powoli rosnie. Z jednej strony się cieszę, a z drugiej trochę martwię.
Chociaż pocieszające jest to, że podbrzusze odrobinkę większe się zrobiło ale tak to tłuszczyk ten co zawsze ;) i nie widać ciąży.
Co do skurczy to właśnie ja też czuję od jakiegoś czasu i też się zastanawiam czy to normalne czy się martwić. We wtorek idę do gina to się mam nadzieje dowiem :)

Jejku wczoraj na wieczór miałam takie mdłości, że myślałam, że zwymiotuje ale na szczęście usnelam. Niestety dziś od rana mnie męczą i co zjem to jestem bliska wymiotów... A kurcze nie mam dzis możliwości położenia się :(
To jest niesamowite, ze na tym samym etapie jedna wygląda (jak ja np) na conajmniej 8 msc a druga (np Ty) na początek ciąży lub inne nawet w ogóle nie mają brzucha i chodzą w swoich rzeczach.
No niesamowite to jest [emoji16]
1517396063-67c7e20cb6c94d1a-aaaaaa.jpeg

To wczorajsza ja. Brzuch "normalny", jak wieczorem jest wydety to jest jeszcze większy
Tez w sumie wazne jest jak soe wyglądało na poczatku.
Ja mam 3kg roznicy a w obwodzie no sama nie wiem[emoji23]
Zdj sprzed ciazy mysle z września
1517396455-b812988f9bf635b2-aaaaaa.jpeg

9ewnqqmznpxcwjj5.png

Ostatnia edycja:
reklama
Co do skurczy to narazie nie wyczuwam, niekiedy wieczorem brzuch robi sie twardy w jednym miejscu i odczuwam taki ucisk w środku, wydaje mi sie ze to maluszek sie przekręca lub obraca, bo potem brzuch wraca do normalnego stanu.
Również chodzę prywatnie do ginekologa wiec za wszystkie badania płacę.
Miłego dnia!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry