reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja się bałam porodu, ale jak już sie idzie na porodówkę to nie masz wyboru :D Przyjmujesz na klatę i tyle :D
Mimo, że skurcze miałam w nocy i tylko 1h byłam na trakcie porodowym i nie wiem jak to jest do końca urodzić, to pamiętam jak ostatnie minuty przed decyzją o cc trzymałam się za łóżko i w pewnym momencie pomyślałam "nie dam rady, umrę z bólu."
Pokrzepiające! [emoji23]

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja ogólnie należę do tego typu ludzi, którzy strasznie się zamartwiaja.. Jednak w ciąży jestem nadzwyczaj spokojna, aż mąż mi mówi, że jest zdziwiony, że nie "panikuje" :) a różnych strasznych historii staram się nie czytać.. Tak samo jak i żadnych informacji w internecie na temat ciąży czy dolegliwości - po prostu staram się ufać w 100% mojej ginekolog dla własnego i dziecka spokoju :)

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ogólnie zawsze byłam mega pesymistka i zawsze widziałam. Najgorsze wszędzie. Początek ciąży fakt taki było, myślałam że kolejna wizyta u lekarza i się dowiem że coś jest nie tak. Ale do tej pory jest wszystko w porządku, i liczę że dalej też tak będzie. Wolę wizualizować sobie jak będzie fajnie jak już dzidzi przyjdzie na świat niż wymyślać czarne scenariusze. Choć zdaje sobie sprawę, że zdarzają się przeróżne historie, znam dwie osoby który już miały rodzic dzieci i wydarzyły się histore straszne i dzieciatka na świat przyszły martwe... ☹️ także zdaje sobie sprawie że to się zdarza, ale nie chce sobie wymyślać że i nam się to przydarzy.

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Trzeba byc dobrej mysli :)
Ja miewam oststnio ciągle sny o tym, jak przytulam synka i karmię go piersia [emoji173] uwielbiam te sny, ten jego wzrok i te bliskosc[emoji173]
Martwie sie tym karmieniem, bardzo bym chciała karmic piersia a tyle się slyszy o problemach w tej dziedzinie. Ja we snie na szczescie nie mam z tym zadnego problemu a mleko to strzela samo jak z fontanny [emoji23] więc mówię sobie, ze to sny prorocze i na pewno sobie z tym poradzimy [emoji173]

9ewnqqmznpxcwjj5.png

Adamex bartella o kt dużo dziewczyn mysli, podobno ma tą opcję..

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom
Tak adamex barletta ma ta opcje. Jak wszystkie inne wózki 2w1 i 3w1 bo je miałam na myśli a nie zwykle spacerówki bo akurat my nie wracaliśmy uwagi na same spacerówki i nie szukaliśmy o nich opini :-)

Ja bylam wczoraj na kontroli, mam ją co 2 tygodnie przez tą szyjkę. I niestety-stety pod nieobecnosc mojej lekarki badal mnie ordynator szpitala.
W poniedzialek mam sie zglosic do lekarki i jezeli potwierdzi jego rekomendacje to 1.02. bedą mi zakladac szew na szyjkę :(
Na pessar w moim przypadku za wczesnie (19tc) i zbyt duze ryzyko infekcji - stad pessar bylby gorszym wyjsciem patrzac ile jeszcze tygodni do przodu.
Jestesmy podlamani, bo to sie wiaze z zabiegiem pod znieczuleniem - a niczego tak sie nie boje jak znieczulen.
W dodatku ma swoje ryzyka i nakazuje potem juz calkowite lezenie raczej ;(
Kurcze, a gdzie tam do konca czerwca... ;(

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja bylam wczoraj na kontroli, mam ją co 2 tygodnie przez tą szyjkę. I niestety-stety pod nieobecnosc mojej lekarki badal mnie ordynator szpitala.
W poniedzialek mam sie zglosic do lekarki i jezeli potwierdzi jego rekomendacje to 1.02. bedą mi zakladac szew na szyjkę :(
Na pessar w moim przypadku za wczesnie (19tc) i zbyt duze ryzyko infekcji - stad pessar bylby gorszym wyjsciem patrzac ile jeszcze tygodni do przodu.
Jestesmy podlamani, bo to sie wiaze z zabiegiem pod znieczuleniem - a niczego tak sie nie boje jak znieczulen.
W dodatku ma swoje ryzyka i nakazuje potem juz calkowite lezenie raczej ;(
Kurcze, a gdzie tam do konca czerwca... ;(

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
[emoji17] Nie martw się. Trzymany kciuki. Będzie dobrze.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja w ciąży jestem wyjątkowo spokojna. Pamiętajcie że nasze nastawienie psychiczne ma duży wpływ na nasze samopoczucie :)
Ja jestem optymistką i zawsze zakładam,że nie może się nic złego stać. Nawet jak czytam różne historie te złe to wcale nie myślę o tym że i mnie to może spotkać.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry