reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Gratuluję udanych wizyt, najważniejsze że dzidzie rosną i wszystko w porządku :)
Ja mam jutro wizytę u mojego gin, a w sobotę jedziemy na połówkowe :) Zobaczymy czy jutro coś o płci będzie chciał powiedzieć... A jak nie to już nic, tyle czekałam to do soboty doczekam :)

Dziewczyny wy w ogóle nie przybieracie na wadze... Ja mam na plus 6-7 kg, a to dopiero połowa....

Też muszę iść do dentysty, może na przyszły tydzień i na pewno prywatnie. U mnie kiepsko z dentystą na nfz a żeby jeszcze porządnie zrobił....

reklama
70zl za kamień?
Kurde u nas jest 250 za luk! Prywatnie
Musze isc na nfz bo nir dam tyle i juz sie boje

9ewnqqmznpxcwjj5.png
Bo to nie był taki skaling z piaskowaniem ale szczerze jak mam porównać to takie same efekty bo jest super dokladny

Ja za tydzień ma czyszczenie zębów a w marcu kontrolną wizytę u dentysty bo co pół roku chodzę. Na NFZ y mnie to nawet czyszczeniem nie można nazwać. Jakimś dłutkiem tylko skrobie po zębach a prywatnie to piaskują itp.

dziewczyny a o Dolores O'Riordan nic? tylko ja tu jestem taki dinozaur? jak dzisiaj rano jechałam do pracy i powiedzieli w radio, że zmarła, a potem puścili "When you're gone" to się popłakałam :( niesamowity głos. miała tylko 46 lat i osierociła trójkę dzieci :(:(
Masakra nie wiedzialam...

Gratuluję udanych wizyt i talentów krawieckich ;) !
My czekamy do jutra na połówkowe, mąż wziął wolne i idzie ze mną, nie wiem kto jest bardziej podekscytowany... :D
U mnie póki co +2,5kg, w miarę regularnie przybywa, ważę się co tydzień. Mam wrażenie, że brzuch coraz szybciej rośnie, wręcz z dnia na dzień ;) Robię sobie co 4tyg pamiątkowe zdjęcie i jak spojrzałam na to pierwsze z września to aż mi ciężko uwierzyć, że kiedyś miałam płaski brzuch:laugh2:

dziewczyny a o Dolores O'Riordan nic? tylko ja tu jestem taki dinozaur? jak dzisiaj rano jechałam do pracy i powiedzieli w radio, że zmarła, a potem puścili "When you're gone" to się popłakałam :( niesamowity głos. miała tylko 46 lat i osierociła trójkę dzieci :(:(
Ja wczoraj słyszałam o tym już, szkoda kobiety...

@AgaRS90 a na którą masz? :)

@KikaRika jak dopiero zaczynasz szycie to uważaj na minki dziadostwo cholernie źle się szyje [emoji34]

@DareToBe ja wykroje szukam po Internecie i siedzę na grupach szyciowych to tam też babeczki wklejaja :) I jeszcze nie mam za wiele ciuchów na swoim koncie [emoji23]
@Effa84 tak szczerze to nie koniecznie taniej bo materiały sporo kosztują ale za to masz coś oryginalnego

@myllenne ja miałam tak jak ty e pierwszej ciąży mimo ciągłych wymiotow non stop tylam i w dzień porodu miałam 22kg na plusie...

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Jak to tylko 1kg lub 1,5kg na plusie? Ja mam fioła na punkcie zdrowego jedzenia, nie objadam się i nie jem w ogóle słodyczy, same zdrowe tłuszcze i z 55/56 (nie jestem pewna) skoczyłam na 62! [emoji208]Od czego to zależy?

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja miałam problem z kolataniami serca od początku ciąży. Po dobraniu odpowiedniej dawki eutyroxu (miałam ciut za wysokie TSH, wiec dostałam profilaktycznie) od 3 tyg mam spokój. To była bardzo nieprzyjemna dolegliwość :/
Mnie też endokrynolog pyta, czy nie mam kołatań serca. Euthyrox zaczęłam brać w 6 tyg. ciąży, zaczęłam od dawki 25, ale już miałam 2 razy podwyższaną i co 4-6 tyg. badam poziom TSH i chodzę do endokrynologa.
Ja wizytę i połówkowe mam dopiero 8 lutego, ciężko będzie doczekać ;) zawsze mam wizyty co 4 tyg., ale teraz doktor będzie na urlopie, więc będzie po 5 tyg., a dzidzia już będzie miała 21+5 tyg.
Ja nie przytyłam jeszcze nic, może 0,5 kg, ale jakoś w tamtym tygodniu zaczął mi się wyraźniej zarysowywać brzuszek.
U dentysty (męża z resztą :) ) już byłam, zrobiłam skaling i wyleczyłam jednego ząbka, dziurka była mała i bez znieczulenia, w ogóle nie bolało ;) pobolewa mnie ósemka czasami, bo krzywo rośnie od paru lat i się uaktywniła teraz, ale mam nadzieję, że uda się poczekać z wyrwaniem do czasu po ciąży...

Do góry