reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
Ja z waga 1.5kg na plusie. Cieszy mnie to bo w pierwszej ciąży na tym etapie miałam 8kg na plusie. Jedynie lekarka się śmieje że muszę mało jeść że w ogóle nie przybieram ale ja tak po prostu mam mogę jeść jak słoń i waga zawsze w miejscu.

Ja polowkowe mam 8 lutego, więc mam jeszcze trochę czekania.

Zrobiłam dzisiaj wielki gar grochowki na obiad bo miałam ogromną ochotę i w końcu moja maszyna zaczęła działać to zrobiłam parę rzeczy dla malutkiej :)
Cieniutkie spodenki + opaska
1516115687-8562e4f416fced3f-aaaaaa.jpeg

Sukieneczka
1516115698-057e5deb41a63965-aaaaaa.jpeg

Do tych spodenek też chyba jeszcze zrobię opaskę do kompletu
1516115743-becc368e6e0ed086-aaaaaa.jpeg

I ta najmniej udana sukienka bo maszyna strajkowala ostro
1516115786-d339d0533a819390-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Tez mam 8ego wizytę:)
Piekne [emoji7]

9ewnqqmznpxcwjj5.png

To moze tez byc zoładek [emoji14] W pierwszej ciazy panikowalam, ze cos z sercem nie tak a okazywalo sie ze to zoladek daje podobne dolegliwosci, tym bardziej ze na tym etapie juz zaczyna byc sciskany.
I wlasnie taki ucisk czy rozsadzanie to moze wcale nie byc serce.
Żołądek na pewno nie, bo w innym miejscu. A przez wcześniejsze bóle żoładka mam go juz zlokalizowanego ;)

Polecam zrobic dzieciom CIECZ NIENIUTONOWSKA , dla dzieci szkolnych też się sprawdzą jako ciekawy eksperyment.
A dla maluchów do typowego babrania mąka ziemniaczana + mydło w płynie, mieszamy aż powstanie gładka, nie lepiącą się masa...
Ciecz nieniutonowska to mąka ziemniaczaka + woda. Jak jej się nie rusza ma płynną konststencję, a jak uderzy lubnaciska "twardnieje".

Gratuluję udanych wizyt
Ja dziś u dentysty usuwalam kamień i mam jedna dziurkę do zrobienia za tydzień bo jak usunął osad to się ujawniła ...po porodzie przeswietlenie i kontrola ...

Jasmin88 jak łożysko jest na przedniej ścianie słabiej czuje się ruchy :) też mam na przedniej i czuje ruchy Ale przeważnie po bokach :)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam problem z kolataniami serca od początku ciąży. Po dobraniu odpowiedniej dawki eutyroxu (miałam ciut za wysokie TSH, wiec dostałam profilaktycznie) od 3 tyg mam spokój. To była bardzo nieprzyjemna dolegliwość :/
Ja tez biore euthyrox. Dawka chyba odpowiednia, choć w sumie dawno nie badałam, więc w przyszłym tyg. sobie zbadam.

Ja też mam łożysko na przedniej ścianie i czuję dzidzie w różnych miejscach... fakt najmniej koło pępka ale to dobrze bo jak mnie tam raz puknela to nie było przyjemne...
Bez znieczulenia bo nie bolało.

reklama
Kurde tez musze isc
Bylas ma NFZ?
Mialas znieczulenie? Bolalo?

9ewnqqmznpxcwjj5.png
Poszłam prywatnie ale to dobry lekarz i dużo nie zdziera...za kontrolę,konsultację,usuwanie kamienia zapłaciłam 70zł...A siedzialam 35minut...jeszcze się pytał czy tą dziurkę robimy na NFZ Ale zapisałam się prywatnie na za tydzień...

Do góry