reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Gratuluję udanych wizyt, najważniejsze że dzidzie rosną i wszystko w porządku :)
Ja mam jutro wizytę u mojego gin, a w sobotę jedziemy na połówkowe :) Zobaczymy czy jutro coś o płci będzie chciał powiedzieć... A jak nie to już nic, tyle czekałam to do soboty doczekam :)

Dziewczyny wy w ogóle nie przybieracie na wadze... Ja mam na plus 6-7 kg, a to dopiero połowa....

Też muszę iść do dentysty, może na przyszły tydzień i na pewno prywatnie. U mnie kiepsko z dentystą na nfz a żeby jeszcze porządnie zrobił....

reklama
70zl za kamień?
Kurde u nas jest 250 za luk! Prywatnie
Musze isc na nfz bo nir dam tyle i juz sie boje

9ewnqqmznpxcwjj5.png
Bo to nie był taki skaling z piaskowaniem ale szczerze jak mam porównać to takie same efekty bo jest super dokladny

Ja za tydzień ma czyszczenie zębów a w marcu kontrolną wizytę u dentysty bo co pół roku chodzę. Na NFZ y mnie to nawet czyszczeniem nie można nazwać. Jakimś dłutkiem tylko skrobie po zębach a prywatnie to piaskują itp.

dziewczyny a o Dolores O'Riordan nic? tylko ja tu jestem taki dinozaur? jak dzisiaj rano jechałam do pracy i powiedzieli w radio, że zmarła, a potem puścili "When you're gone" to się popłakałam :( niesamowity głos. miała tylko 46 lat i osierociła trójkę dzieci :(:(
Masakra nie wiedzialam...

Gratuluję udanych wizyt i talentów krawieckich ;) !
My czekamy do jutra na połówkowe, mąż wziął wolne i idzie ze mną, nie wiem kto jest bardziej podekscytowany... :D
U mnie póki co +2,5kg, w miarę regularnie przybywa, ważę się co tydzień. Mam wrażenie, że brzuch coraz szybciej rośnie, wręcz z dnia na dzień ;) Robię sobie co 4tyg pamiątkowe zdjęcie i jak spojrzałam na to pierwsze z września to aż mi ciężko uwierzyć, że kiedyś miałam płaski brzuch:laugh2:

dziewczyny a o Dolores O'Riordan nic? tylko ja tu jestem taki dinozaur? jak dzisiaj rano jechałam do pracy i powiedzieli w radio, że zmarła, a potem puścili "When you're gone" to się popłakałam :( niesamowity głos. miała tylko 46 lat i osierociła trójkę dzieci :(:(
Ja wczoraj słyszałam o tym już, szkoda kobiety...

@AgaRS90 a na którą masz? :)

@KikaRika jak dopiero zaczynasz szycie to uważaj na minki dziadostwo cholernie źle się szyje [emoji34]

@DareToBe ja wykroje szukam po Internecie i siedzę na grupach szyciowych to tam też babeczki wklejaja :) I jeszcze nie mam za wiele ciuchów na swoim koncie [emoji23]
@Effa84 tak szczerze to nie koniecznie taniej bo materiały sporo kosztują ale za to masz coś oryginalnego

@myllenne ja miałam tak jak ty e pierwszej ciąży mimo ciągłych wymiotow non stop tylam i w dzień porodu miałam 22kg na plusie...

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Jak to tylko 1kg lub 1,5kg na plusie? Ja mam fioła na punkcie zdrowego jedzenia, nie objadam się i nie jem w ogóle słodyczy, same zdrowe tłuszcze i z 55/56 (nie jestem pewna) skoczyłam na 62! [emoji208]Od czego to zależy?

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja miałam problem z kolataniami serca od początku ciąży. Po dobraniu odpowiedniej dawki eutyroxu (miałam ciut za wysokie TSH, wiec dostałam profilaktycznie) od 3 tyg mam spokój. To była bardzo nieprzyjemna dolegliwość :/
Mnie też endokrynolog pyta, czy nie mam kołatań serca. Euthyrox zaczęłam brać w 6 tyg. ciąży, zaczęłam od dawki 25, ale już miałam 2 razy podwyższaną i co 4-6 tyg. badam poziom TSH i chodzę do endokrynologa.
Ja wizytę i połówkowe mam dopiero 8 lutego, ciężko będzie doczekać ;) zawsze mam wizyty co 4 tyg., ale teraz doktor będzie na urlopie, więc będzie po 5 tyg., a dzidzia już będzie miała 21+5 tyg.
Ja nie przytyłam jeszcze nic, może 0,5 kg, ale jakoś w tamtym tygodniu zaczął mi się wyraźniej zarysowywać brzuszek.
U dentysty (męża z resztą :) ) już byłam, zrobiłam skaling i wyleczyłam jednego ząbka, dziurka była mała i bez znieczulenia, w ogóle nie bolało ;) pobolewa mnie ósemka czasami, bo krzywo rośnie od paru lat i się uaktywniła teraz, ale mam nadzieję, że uda się poczekać z wyrwaniem do czasu po ciąży...

Do góry