reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Aha:) A w którym? Podobno ten Szpital Zakonu Bonifratrów jest dobry.
Katowice Łubinowa ponoć też super

9ewnqqmzi7le71mi.png

reklama
Witajcie w niedzielę :) U mnie nocka kiepska, źle mi się spało, a do tego mój młody całą noc kaszlał, dusil się...4 dni w przedszkolu i znowu.
Wczoraj zrobiliśmy przemeblowanie w pokoju synka, tak mu się spodobało, że postanowił spać sam. Śpi z nami niestety od początku i teraz ma lęki i boi się sam. Okey, poszedł spać sam, a mnie ogarnął smutek, że nie mam do kogo się przytulić :) Że mój mały chłopczyk ma już swoje sprawy, zamyka się w swoim pokoju, śpi sam.
Moje nieszczęście nie trwalo długo, po godzinie już chciał do mnie :D Ja już sama miałam lęki, że spadnie, że uderzy się, a może ma gorączkę..Masakra :)

U mnie niedziela iście zimowa, plus 5 stopni i pada deszcz! Szykuje się serialowa niedziela [emoji6]
Dziś nad ranem urodziła moja koleżanka termin miała na 20a dzidzia się już na świat wpychala [emoji6] zazdroszczę jej ze to juz, jak ja będę rodzic to ona te najtrudniejsze początki będzie miała za sobą....

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Znów sobie pospałam :) U mnie też mokro, buro i szaro, ale mam nadzieję, że uda mi się wyskoczyć na dłuższy spacer później.

Odnośnie wcześniej poruszanego tematu, to ja też jeszcze nic nie kupiłam dla maluszka i póki co to czekam. Wczoraj wpadłam znów przy okazji zakupów do sklepu z asortymentem dziecięcym, pomacałam ubranka, pooglądałam łóżeczka i na ten moment mi to wystarczy :D

I mam poczucie, że w myśleniu o tym wszystkim to jestem daleko w tyle za Wami :D Kwestia porodu to dla mnie kosmos, bo ogóle na razie o tym nie myślę, nie planuję znieczulenia, nie zastanawiam się jak to będzie i czy może inny szpital wybrać... NIC :D A to też nie w moim stylu, bo zawsze lubiłam mieć wszystko poukładane w głowie dużo wcześniej. Tym razem jakoś mam poczucie, że jest duuużo czaasu. Mam nadzieję, że się nie ocknę nagle w panice, że jestem nieprzygotowana :D

Aha i pytanie mam do Was w sprawie imion dla dziecka. Dajecie dwa imiona czy jedno? I same też macie dwa czy jedno? :)
Ciężko główkujemy z mężem od paru dni nad chłopięcym imieniem i nie jest łatwo :D A skoro nie możemy jednego wymyślić, to nie wiem czy jest sens kombinować nad drugim?

Znów sobie pospałam :) U mnie też mokro, buro i szaro, ale mam nadzieję, że uda mi się wyskoczyć na dłuższy spacer później.

Odnośnie wcześniej poruszanego tematu, to ja też jeszcze nic nie kupiłam dla maluszka i póki co to czekam. Wczoraj wpadłam znów przy okazji zakupów do sklepu z asortymentem dziecięcym, pomacałam ubranka, pooglądałam łóżeczka i na ten moment mi to wystarczy :D

I mam poczucie, że w myśleniu o tym wszystkim to jestem daleko w tyle za Wami :D Kwestia porodu to dla mnie kosmos, bo ogóle na razie o tym nie myślę, nie planuję znieczulenia, nie zastanawiam się jak to będzie i czy może inny szpital wybrać... NIC :D A to też nie w moim stylu, bo zawsze lubiłam mieć wszystko poukładane w głowie dużo wcześniej. Tym razem jakoś mam poczucie, że jest duuużo czaasu. Mam nadzieję, że się nie ocknę nagle w panice, że jestem nieprzygotowana :D

Aha i pytanie mam do Was w sprawie imion dla dziecka. Dajecie dwa imiona czy jedno? I same też macie dwa czy jedno? :)
Ciężko główkujemy z mężem od paru dni nad chłopięcym imieniem i nie jest łatwo :D A skoro nie możemy jednego wymyślić, to nie wiem czy jest sens kombinować nad drugim?

Ja i mąż nie mamy drugiego imienia, synkowi też nie daliśmy, więc drugie dziecko też nie będzie miało :)
Jakoś nie chcieliśmy nigdy, nie było potrzeby takiej.

U nas drugie imię zwykle nadawane jest po dziadkach, i tego będziemy się trzymac i my więc chłopiec będzie na drugie miał Andrzej ( imię mojego taty wykorzystał już mój brat więc weźmiemy teścia imię) a jeśli dziewczynka to drugie będzie Ewa albo Jolanta

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam dwa, mąż też i DWA też nadamy dziecku:)
2 albo po rodzicach (po nas) damy albo po chrzestnych, tak myślę choć o tym jeszcze nie rozmawialiśmy;)

9ewnqqmzi7le71mi.png

Cześć dziewczyny.
Witam w gronie nie wyspanych, jakoś ostatnio jak się przebudze nad ranem, to potem zasnąć nie mogę . [emoji19]
Do tego pogoda iście barowa.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry