KikaRika
Moderatorka
Każdy poród jest inny..Co do znieczulenia to powiem Wam, że ja też mam dość niski próg bólu i u dentysty znieczulenie musi być cokolwiek by mi nie robiła, ale do porodu nie chcę. Rodziłam dwa razy bez znieczulenia. Za pierwszym razem nie wiem po co dostałam oksytocynę w kroplówce i bolało jak cholera. Drugi poród miałam już w 100% naturalny bez jakiejkolwiek ingerencji medycznej. Żadnej oksytocyny, żadnego nacinania. Wiadomo, że bolało, ale bez przesady. Wiedziałam jak panować nad tym bólem, jak sobie z tym radzić i było naprawdę ok. Praktycznie godzinę po porodzie czułam się rewelacyjnie. Po dwóch godzinach od porodu przeniesiono mnie na salę poporodową i szczerze mówiąc ja miałam ochotę wrócić do domu. Czułam się lepiej niż po wizycie u dentysty
Mama koleżanki rodziła 4x w tym jeden poród bliźniaczy i mówi zawsze, że żaden z nich, nawet ten podwójny nie bolał tak, jak ostatni z bólami krzyżowymi.
Śmieje się też, że jakby 1szy tak wyglądał to nie wie czy zdecydowałaby się na więcej dzieci...
Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom