reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja mam test pappa na NFZ. Nie mam 35 l.
Mam test i usg na NFZ dwa razy w czasie ciąży, trzecie dopiero płatne. Upewniałam się u lekarza.
Nifty jest nierefundowane i bardzo drogie.
A masz za sobą poronienie? Albo jakieś choroby w rodzinie?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dodam jeszcze tyle, że u mnie w pracy jedna z dziewczyn zamiast na zwolnienie 4 tyg poszła na 3 miesiące bo.......nie miała co z dzieckiem zrobić na były wakacje. 2 września cudownie ozdrowiała!a.
Weźmy się najpierw do dupy oszustom z innej półki a kobiety w ciąży zostawmy w spokoju. Nosimy nowe życie w sobie i musimy to przeżyć najlepiej jak się da. Ja mam L4 od początku bo mam powazne problemy ze zdrowiem przez które ciąże mogę stracić i nie mam zamiaru nikomu udowadniać że nie jestem darmozjadem! Wielu pracodawców nie potrafi dostosować warunków pracy do nas tylko zajeżdża kobietę w ciąży do ostateczności.
W poprzedniej ciązy lekarz mi powiedział żebym się uspokoiła i mam iśc na L4 a firma sobie poradzi. Powiedział że jakby mnie samochód zabił to popłakaliby tydzien ale firma z tego powodu by nie upadła.

Widziałam te chusty, ale nie znam się za bardzo więc pomyślałam, że jak takie tanie to pewnie jakaś lipa. Wiem, że trochę się orientujesz w tym temacie więc jak mówisz, że dla początkujących będą spoko to może się skusze ;) eh zakupy z Lidla będe musiała chyba schować do szafy, żeby mąż nie widział że zaczęłam szaleć :D
@AgaRS90 też od dłuższego czasu kupuje staniki tylko w esotiq, bardzo dobra jakość, wszystkie rozmiary no i jak jest promocja to nawet po 40 zł mi się zdarzało upolować

Będą dobre dla malutkich dzieci. Nie wiem jak z miękkością, bo jeszcze nie miałam ich w rękach, ale waeto teraz kupić i do czerwca parę razy wyprać, wiązać w warkocze, można nawet kłaść pod prześcieradło, żeby złamać materiał - żeby chusta była miękka i łatwa w dociąganiu.

ale u mnie w otoczeniu wlasnie nikt nie korzysta Może z tego wynika mój strach :)

Daj znać skąd jesteś to znajdę Ci grupę mam chustujących lub dobrego doradcę z okolicy. Jest nas noszących mnóstwo w Polsce i poza granicami. Można też posiłkować się filmikami np WrapYouInLove. Są grupy na facebooku. Do wyboru do koloru.

Dokładnie.
Nie 500+ w gotówce a ulgi, dofinansowania do szkoły, na kolonie, stypendia dla starszych, ciuszki i pampersy dla mlodszych, obiady dla wszystkuch, opłaty za jedzenie i cała reszte w przedszkolach i szkołach- jakieś fundusze na stroje sportowe, wycieczki, teatr itd.
Dla mnie kobieta w ciąży to świętość i niech wszyscy się ciesza, że jako tako się decydujemy na dzieci bo nie wiem kto na nas w przyszłości miałby pracować.
A pracodawca placi przez 30dni, potem zus więc niech znowu pracodawcy tak nie jecza...

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Zgadzam się z Tobą w części, ale widzę duży minus takiego rozwiązania - matki na wsiach nie miałyby takiej możliwości korzystania z tych ulg itd. Tam dzieci nie chodzą do żłobków, rzadko które do przedszkola. Owszem wszyscy korzystaliby np. z braku vatu na ubrania i artykuły dziecięce. I to mogłoby zastąpić 500+.

reklama
Do góry