reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Mój termin według OM 8 a wg dzisiejszego USG 12 czerwiec, więc wszystko w normie..
Ale nie zapytałam ile ma dzidzia..
Dostałam skierowanie na prenatalne, kt mam we wtorek i dr powiedziała że oni tam ocenia czy samo USG czy test Pappa też.
I w końcu założyła mi kartę ciąży, dostałam do niej fajna teczkę, więc większość rzeczy można tam chować.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mam identycznie, waga stoi w miejscu ale brzuch okropny. I nie jest to niestety ładny ciążowy brzuszek tylko wzdete jelita na całej wysokości. Nie jestem jakoś szczególnie gruba wiec wyglądam groteskowo :/
Mam tak samo...strzeż ten brzuch mam wrażenie że wszędzie schudłam

Napisane na HUAWEI P7 mini w aplikacji Forum BabyBoom

@AgaRS90 gratulacje, super dzidzia :) wizytę znów będziemy mieć tak samo, ja mam 14.12

Na razie przytyłam 700gram i zmuszam się do jedzenia, na nic nie mam ochoty mimo że czuję głód, dziwne to trochę, ale liczę że przejdzie.

Lekarz zapisał mi trzy nazwy witamin i mam sobie wybrać, może któraś zna i może coś o nich powiedzie?
Prenatal Classic
Falvit Mama
Symvital Mama
Patrzę na skład i chyba te ostatnie mają najlepszy z tych? ;)
Ja pregne classic brałam przed zajściem na włosy...zostało mi 9 tabletek więc zjem je teraz bo skończyłam fenibion 1 ale potem kupuję fenibion 2 albo coś z dha

Napisane na HUAWEI P7 mini w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam dzisiaj jakiegoś mega doła. jutro jadę odebrać kosz dla malucha.wylicytowalam za grosiki :) . mój E miał jechać że mną bo to 40 km ale oczywiście jest w robocie i nie może wziąć wolnego . moim zdaniem może ale nie będę się wyklocac. wkurzyłam się tylko :( . jak Ci faceci to nas czasem nie rozumieją

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Co do witamin to ja dostałam dziś próbkę, razem z teczką summavit D, w składzie Wit D, jod i kwas foliowy.
Przydało by się jeszcze chociaż żelazo...

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Ja puki co z witamin biorę omegamed pregna ale kuz kupilam vitaminer dla ciazarnych. Jedynke i 2 na zapas;)

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam dzisiaj jakiegoś mega doła. jutro jadę odebrać kosz dla malucha.wylicytowalam za grosiki :) . mój E miał jechać że mną bo to 40 km ale oczywiście jest w robocie i nie może wziąć wolnego . moim zdaniem może ale nie będę się wyklocac. wkurzyłam się tylko :( . jak Ci faceci to nas czasem nie rozumieją

faceci to chyba nie rozumieją tego naszego zaangażowania w kompletowanie wyprawki dla maluszka. moje dzieci to by miały tylko fotelik samochodowy gdyby mąż był odpowiedzialny za wyprawkę ;)
ale powiem Ci, że wszystko do wypracowania ;) ja w drugim miesiącu tej ciąży to chodziłam z takim ciągłym nerwem, że mąż się nauczył, że ciężarnej się nie odmawia ;) teraz już mi przeszło na szczęście

Ostatnia edycja:
reklama
faceci to chyba nie rozumieją tego naszego zaangazowania w kompletowanie wyprawki dla maluszka. moje dzieci to by miały tylko fotelik samochodowy gdyby mąż był odpowiedzialny za wyprawkę ;)
ale powiem Ci, że wszystko do wypracowania ;) ja w drugim miesiącu tej ciąży to chodziłam z takim ciągłym nerwem, że mąż się nauczył, że ciężarnej się nie odmawia ;) teraz już mi przeszło na szczęście
ech.... nie no mój to już wózek zamówił itd .nie o to mi chodziło. tylko mówiłam już kilka dni wcześniej że ma że mną jechać w sobotę od rana a ten mi dziś o 17 że on jutro nie może bo MUSI być w robocie . A ma własną firmę i ja myślę że jakby dobrze 3szystko rozplanowal to by nie musiał iść. No ale on myśli że jest niezastąpiony . taki pracocholik, co mnie doprowadza do szału.

Do góry