reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja kawę odrzuciłam. Nie mogę, bo mdłości.
Herbaty piję mięte, rumianek, owocowe.
Czarnej, zielonej się nie powinno i z liści malin - bo przyspiesza poród.
Matko dzisiaj babcia mi nagadała, że owocowe herbaty nie powinnam pić, bo mogę poronić...zaczyna się babcia i ciocia dobra rada.. A ja tylko taką potrafię wypić :)

reklama
Ja kawę odrzuciłam. Nie mogę, bo mdłości.
Herbaty piję mięte, rumianek, owocowe.
Czarnej, zielonej się nie powinno i z liści malin - bo przyspiesza poród.
Matko dzisiaj babcia mi nagadała, że owocowe herbaty nie powinnam pić, bo mogę poronić...zaczyna się babcia i ciocia dobra rada.. A ja tylko taką potrafię wypić :)
Ile speckalostow tyle racji jak w każdej dziedzinie życia, ja np słyszałam że zielona herbatę można pić i koleżanka cała ciążę piła normalnie zielona parzona z liści i oba jej maluchy zdrowe się urodziły i o czasie. Co do kawy pytałam ginekologa i powiedział mi że można jedna słaba filiżankę i jest nawet bardziej zdrowsza od herbaty. Ale ja nie daje się zwariować i pije herbatę normalnie bo lubię czyli nawet 2-3 filiżanki dziennie, chociaż nie zawsze tylko czarna bo czasami dla odmiany jakąś zielona lub ziolowa :-) wszystko z głowa dziewczyny

Dziewczyny powiedzcie mi jaka ilość leukocytow mialyscie we krwi my wychodzi podwyższony poziom i się martwię trochę :/

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

@aniaopapon byłaś już może kiedyś wcześniej na bb? Bo po profilowym jesteś strasznie podobna do jednej z dziewczyn, która była ze mną wcześniej na bb?

Gratulacje wszystkim udanych wizyt! Ja czekam do 14.11

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

4.5 cm to już całkiem duży:) . A czujesz już coś po ubraniach.brzuszek urósł?
Czy urósł to nie wiem, bo nigdy chuda nie byłam ;) Ale fakt faktem nie bardzo jestem w stanie teraz go wciągnąć :D Bardzo zastanawiam się kiedy ktoś w pracy (no poza szefem który wie) się domyśli ;)
A co do tego, że duży, to prawda! Byłam tak zaskoczona wielkością, że to już taki mały człowieczek z dużą głową! I te rączki i nóżki - no niesamowite :D
Dziewczyny powiedzcie mi jaka ilość leukocytow mialyscie we krwi my wychodzi podwyższony poziom i się martwię trochę :/
Zależy o ile jest podniesione i ile procentowo leukocytów i limfocytów - no i jakie CRP. Bez tego wszystkiego to nie ma co dywagować czy trzeba się martwić czy nie ;)

A co do herbat to ja nigdy herbaciana nie byłam, a teraz w ciąży regularnie pijam bawarki (bo mam smaka :D) i herbatki owocowe - nie jakoś bardzo dużo, ale jak mam ochotę to się nie ograniczam :)

Dziewczyny gratuluje raz jeszcze udanych wizyt! Ja na swoja caly czas czekam [emoji33]
Jesli chodzi o zachcianki to czesto chce mi sie owocow :) ale to raczej dobrze bo zdrowo :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

1509995579-61ef37a0f1d93818-aaaaaa.png

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak wygląda całokształt morfologi wszystko inne w normie :)
O tyle w ciąży teoretycznie mogą być podniesione, wielkich przesunięć też nie masz - na wszelki wypadek możesz skontrolować sobie za 2 dni morfologię i CRP (pod tym kątem czy nie rosną). A najlepiej skontaktuj się z ginekologiem ;)

reklama
Do góry