reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Moja młodsza dietę miała rozszerzaną od 9 miesiąca, a i tak orzez pierwsze 2l3 lata reagowała na mleko krowie. Ja mogłam je pić i nie reagowała, mogło być w naleśnikach, jadła też przetwory, ale nie mogła zwykłego krowiego. Dopiero jak skończyła mniej więcej 4 lata zaczęła je pić i nic jej nie było. Tuż przed tym przez pół roku nie chciała żadnego nabiału. Od piersi odstawiała się powoli, po ostatnim karmieniu z dnia na dzień odmówiła jogurtów, serków, wszystkiego mlecznego. A niecałe pół roku później na wakacjach tak po prostu kazała kupić sobie Piątusia i nalać szklankę mleka. I to w dniu 4 urodzin :)
Chodziło mi o produkty kt są uważane za alergeny jak np orzechy czy cytrysy..

Co do mleka krowiego to ta alergia jest częsta u dzieci.. Moja córka też nie tolerowała mleka krowiego i jego przetworów, nie chodziło tylko o laktozę, bo po produktach bez niej też występowała wysypka...
Gdy była tylko na piersi, to nie mogłam nawet 1/2 szklanki kefiru wypić, czy zjeść plasterka sera,bo zaraz pojawiała się krew w kupie i wysypka...
Minęło półtorej roku i mogła jeść produkty bez laktozy, a teraz ma niecałe 3 lata i wygląda na to że normalne krowie mleko i przetworu może jeść, ale na razie ostrożnie je wprowadzamy na zmianę z tymi bez laktozy i kozimi.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny. Tak jak pisałam wcześniej zaniepokojona swoimi wymiotami poszłam dZis do lekarza. Trafiłam na fajna lekarkę , wyjaśniła mi dużo. Dostałam czopki i leki , które maja zmniejszyć wymioty. Dla mnie najważniejsze ze zobaczyłam serduszko [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️. Z wrażenia mdłości mi przeszły. Fasolka ma 8,5 mm ;)
A Ktory tydzień? [emoji6] Zazdroszczę ze juz to widzialas i slyszalas [emoji39]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. Tak jak pisałam wcześniej zaniepokojona swoimi wymiotami poszłam dZis do lekarza. Trafiłam na fajna lekarkę , wyjaśniła mi dużo. Dostałam czopki i leki , które maja zmniejszyć wymioty. Dla mnie najważniejsze ze zobaczyłam serduszko [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️. Z wrażenia mdłości mi przeszły. Fasolka ma 8,5 mm ;)
No i dobrze że poszłaś do lekarza. Lepiej trochę po lekach się czujesz? Dzięcioł fajny, duży
.moj w piątek 6 mm.to dziś też ż 8-9 mm.:) a na kiedy termin?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam.to ja też się przyłączę do czerwcowych mam.u mnie to koniec 6tc.jutro mam wizytę u gin.już miałam wizytę u gin tydzień temu.był pęcherzyki i zarodek ale serduszko jeszcze nie biło.mam nadzieję że jutro już będzie je widać.
Witaj.duzo nas tu się zrobiło :)

reklama
No i dobrze że poszłaś do lekarza. Lepiej trochę po lekach się czujesz? Dzięcioł fajny, duży
.moj w piątek 6 mm.to dziś też ż 8-9 mm.:) a na kiedy termin?

Hej
Termin na 20-21 czerwca

Leków jeszcze nie brałam bo o dziwo dziś lepiej. Wyczytałam że mdłości i wymioty powoduje hormon ( chyba hcg) i zeby go na bieżąco wypłukiwać trzeba dużo pic , tak wiec wlewam w siebie litrami i może to pomogło. A może cudownie ozdrowialam na sama myśl o czopkach

Do góry