reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Mecenasowa - ja sprawdzałam 4 razy betę o za każdym razem przyrost miałam w granicach 160% ;) zobaczymy za tydzień w piątek czy jest jedno czy dwa :) mdłości nie mam, piersi raczej bez zmian. Tylko od dwóch dni poziom cukru ciagle mi spada wiec muszę mieć coś słodkiego ze sobą :)

Daretobe - ja tez pracuje w szpitalu - na porodówce - i na L4 jeśli ciąża nie będzie zagrożona nie wybieram się wcale. A na macierzyńskie pójdę na 2tyg przed terminem. Nie chce dać się zwariować - ciąża nie choroba jak sie dobrze czuje będę pracować :) oby tylko zostało tak ! :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Queen na nocki będziesz pracować? Ja też pracuje w szpitalu na pediatrii, w poprzedniej ciąży pracowałam do połowy 4 miesiąca i dostałam L4 ( kt wcześniej nie chciałam) z powodu bólów podbrzusza...
W 2giej ciąży kt w lipcu zakończa się poronieniem też nie chciałam L4 to dr zaraz oznajmującym tonem powiedziała że na nocki pracować nie mogę, a na 1sza zmianę mi się nie opłaca... Ale jakoś z nią wytargowałam że na następnej wizycie wezmę L4.. Niestety parę dni po wizycie poroniłam..
Atego teraz nie będę się sprzeciwiać jak wspomni o tym...
Jednak na dziecięcym dużo bakcyli a przyjęć mamy średnio po 4 nas zmianę, na nockach 4-7 przyjęć to nic dziwnego.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Queen na nocki będziesz pracować? Ja też pracuje w szpitalu na pediatrii, w poprzedniej ciąży pracowałam do połowy 4 miesiąca i dostałam L4 ( kt wcześniej nie chciałam) z powodu bólów podbrzusza...
W 2giej ciąży kt w lipcu zakończa się poronieniem też nie chciałam L4 to dr zaraz oznajmującym tonem powiedziała że na nocki pracować nie mogę, a na 1sza zmianę mi się nie opłaca... Ale jakoś z nią wytargowałam że na następnej wizycie wezmę L4.. Niestety parę dni po wizycie poroniłam..
Atego teraz nie będę się sprzeciwiać jak wspomni o tym...
Jednak na dziecięcym dużo bakcyli a przyjęć mamy średnio po 4 nas zmianę, na nockach 4-7 przyjęć to nic dziwnego.

Ja raczej pracuje 8-16 bądź 9-17 chciiaz w listopadzie będę mieć zmiany 14-22 i dwie nocki.
U mnie na oddziale to jak nie ma duży roboty jak dziś, mamy 12 przyjęć. A jak jest dużo kobiet to i 30 czasem ... mój szpital jest naprawdę wielki wiec ciagle coś się dzieje :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Queen No jak nocek nie masz za bardzo to jeszcze można...
U nas jest krach z personelem i mamy dyżury we 2 plus jedna na krotki, ostatnio często 1 na całe 12 godzin i 2 po 6h, czyli we 2 jesteśmy a powinnyśmy co najmniej we 3 być.. Nie wiadomo w co ręce włożyć, do tego dzieci jak to dzieci co chwila do WC chcą i latamy odłączać i podłączać kroplowki...[emoji41]
Poza tym na noworodkach nie masz styczności za dużo z chorymi.[emoji4]

Queen No jak nocek nie masz za bardzo to jeszcze można...
U nas jest krach z personelem i mamy dyżury we 2 plus jedna na krotki, ostatnio często 1 na całe 12 godzin i 2 po 6h, czyli we 2 jesteśmy a powinnyśmy co najmniej we 3 być.. Nie wiadomo w co ręce włożyć, do tego dzieci jak to dzieci co chwila do WC chcą i latamy odłączać i podłączać kroplowki...[emoji41]

No to faktycznie ... nie fajnie ... zreszta w uk to i tak nie ma zwolnień w ciąży :) do 28tc trzeba pracować a później jedynie wcześniejszy macierzyński :) ale u nas na szczęście mimo ze czasem jest pracowicie to idzie ogarnąć. A nocki mamy po 10h a nie 12:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Queen no tak w Pl jednak przepisy chyba lepiej chronią ciężarne...
Do tego L4 ciążowe jest 100% płatne, więc głupio bo by nie skorzystać, tym bardziej w "naszym fachu" ;) A zdążają się sepsa, zapalenie opon, mononukleoza i inne takie o anginach, ospach i szeregu nieżytów nie wspomnę...
Do tego po promieniu boje się dużo bardziej ;( .
Wolę już "posiedzieć" w domu z córką.

Dziewczyny kiedy zakładamy wątek zamknięty?

Daretobe - ja tez pracuje w szpitalu - na porodówce - i na L4 jeśli ciąża nie będzie zagrożona nie wybieram się wcale. A na macierzyńskie pójdę na 2tyg przed terminem. Nie chce dać się zwariować - ciąża nie choroba jak sie dobrze czuje będę pracować :) oby tylko zostało tak ! :)

No ja jestem anestezjologiem i plan mam taki jak Ty ;) Choć przy takich dramatycznych dniach jak dziś dopadają mnie wątpliwości... Normalna praca mnie ani trochę nie rusza, gorzej z tymi stanami nagłymi, które niestety zdarzają się regularnie, mimo że szef (złoty człowiek!) stosuje wobec mnie taryfę ulgową... Z dyżurami (24h) zadeklarowałam się tylko do końca grudnia, tak jak mamy juz stworzony grafik, potem zostaną tylko 7-14:35 i będzie spoko :)

Dziewuszki które maja juz dziecko i są w ciąży.... Czy wam tez siada na lep? Ja normalnie mam co chwila doly ze nie mysle o dziecku w brzuchu ze sie jakos za bardzo tym nie ekscytuje mimo ze staraliśmy sie o drugie dziecko i jak mnie dopadnie myśl " chyba nie powinnam stać wśród palaczy" albo " kuzwa wypilam pól butelki coli" to lapie mnie taki dol bo ja zapominam o tym ze w ciszy jestem . Idę sobie idę spacerkiem ze szkoły o wszystkim pomysle ale nie o dziecku co mam w sobie. Może dzis pelnia i mi odbilo ale usiadlam j sie rozwylam,

reklama
Dziewuszki ja pracuje fizycznie w hotelu w uk i gdyby nie to ze w poprzedniej ciąży mialm zespol ciesni nadgarstka to pewnie pracowalabym jak najdłużej. Teraz pracuje na weekendy bo mam małego szkraba i niemam jak iść w tygodniu do pracy. Tym bardziej niechce dać sie zwariować i nie utyć za dużo.

Do góry