reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Mecenasowa - ja sprawdzałam 4 razy betę o za każdym razem przyrost miałam w granicach 160% ;) zobaczymy za tydzień w piątek czy jest jedno czy dwa :) mdłości nie mam, piersi raczej bez zmian. Tylko od dwóch dni poziom cukru ciagle mi spada wiec muszę mieć coś słodkiego ze sobą :)

Daretobe - ja tez pracuje w szpitalu - na porodówce - i na L4 jeśli ciąża nie będzie zagrożona nie wybieram się wcale. A na macierzyńskie pójdę na 2tyg przed terminem. Nie chce dać się zwariować - ciąża nie choroba jak sie dobrze czuje będę pracować :) oby tylko zostało tak ! :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Queen na nocki będziesz pracować? Ja też pracuje w szpitalu na pediatrii, w poprzedniej ciąży pracowałam do połowy 4 miesiąca i dostałam L4 ( kt wcześniej nie chciałam) z powodu bólów podbrzusza...
W 2giej ciąży kt w lipcu zakończa się poronieniem też nie chciałam L4 to dr zaraz oznajmującym tonem powiedziała że na nocki pracować nie mogę, a na 1sza zmianę mi się nie opłaca... Ale jakoś z nią wytargowałam że na następnej wizycie wezmę L4.. Niestety parę dni po wizycie poroniłam..
Atego teraz nie będę się sprzeciwiać jak wspomni o tym...
Jednak na dziecięcym dużo bakcyli a przyjęć mamy średnio po 4 nas zmianę, na nockach 4-7 przyjęć to nic dziwnego.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Queen na nocki będziesz pracować? Ja też pracuje w szpitalu na pediatrii, w poprzedniej ciąży pracowałam do połowy 4 miesiąca i dostałam L4 ( kt wcześniej nie chciałam) z powodu bólów podbrzusza...
W 2giej ciąży kt w lipcu zakończa się poronieniem też nie chciałam L4 to dr zaraz oznajmującym tonem powiedziała że na nocki pracować nie mogę, a na 1sza zmianę mi się nie opłaca... Ale jakoś z nią wytargowałam że na następnej wizycie wezmę L4.. Niestety parę dni po wizycie poroniłam..
Atego teraz nie będę się sprzeciwiać jak wspomni o tym...
Jednak na dziecięcym dużo bakcyli a przyjęć mamy średnio po 4 nas zmianę, na nockach 4-7 przyjęć to nic dziwnego.

Ja raczej pracuje 8-16 bądź 9-17 chciiaz w listopadzie będę mieć zmiany 14-22 i dwie nocki.
U mnie na oddziale to jak nie ma duży roboty jak dziś, mamy 12 przyjęć. A jak jest dużo kobiet to i 30 czasem ... mój szpital jest naprawdę wielki wiec ciagle coś się dzieje :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Queen No jak nocek nie masz za bardzo to jeszcze można...
U nas jest krach z personelem i mamy dyżury we 2 plus jedna na krotki, ostatnio często 1 na całe 12 godzin i 2 po 6h, czyli we 2 jesteśmy a powinnyśmy co najmniej we 3 być.. Nie wiadomo w co ręce włożyć, do tego dzieci jak to dzieci co chwila do WC chcą i latamy odłączać i podłączać kroplowki...[emoji41]
Poza tym na noworodkach nie masz styczności za dużo z chorymi.[emoji4]

Queen No jak nocek nie masz za bardzo to jeszcze można...
U nas jest krach z personelem i mamy dyżury we 2 plus jedna na krotki, ostatnio często 1 na całe 12 godzin i 2 po 6h, czyli we 2 jesteśmy a powinnyśmy co najmniej we 3 być.. Nie wiadomo w co ręce włożyć, do tego dzieci jak to dzieci co chwila do WC chcą i latamy odłączać i podłączać kroplowki...[emoji41]

No to faktycznie ... nie fajnie ... zreszta w uk to i tak nie ma zwolnień w ciąży :) do 28tc trzeba pracować a później jedynie wcześniejszy macierzyński :) ale u nas na szczęście mimo ze czasem jest pracowicie to idzie ogarnąć. A nocki mamy po 10h a nie 12:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Queen no tak w Pl jednak przepisy chyba lepiej chronią ciężarne...
Do tego L4 ciążowe jest 100% płatne, więc głupio bo by nie skorzystać, tym bardziej w "naszym fachu" ;) A zdążają się sepsa, zapalenie opon, mononukleoza i inne takie o anginach, ospach i szeregu nieżytów nie wspomnę...
Do tego po promieniu boje się dużo bardziej ;( .
Wolę już "posiedzieć" w domu z córką.

Dziewczyny kiedy zakładamy wątek zamknięty?

Daretobe - ja tez pracuje w szpitalu - na porodówce - i na L4 jeśli ciąża nie będzie zagrożona nie wybieram się wcale. A na macierzyńskie pójdę na 2tyg przed terminem. Nie chce dać się zwariować - ciąża nie choroba jak sie dobrze czuje będę pracować :) oby tylko zostało tak ! :)

No ja jestem anestezjologiem i plan mam taki jak Ty ;) Choć przy takich dramatycznych dniach jak dziś dopadają mnie wątpliwości... Normalna praca mnie ani trochę nie rusza, gorzej z tymi stanami nagłymi, które niestety zdarzają się regularnie, mimo że szef (złoty człowiek!) stosuje wobec mnie taryfę ulgową... Z dyżurami (24h) zadeklarowałam się tylko do końca grudnia, tak jak mamy juz stworzony grafik, potem zostaną tylko 7-14:35 i będzie spoko :)

Dziewuszki które maja juz dziecko i są w ciąży.... Czy wam tez siada na lep? Ja normalnie mam co chwila doly ze nie mysle o dziecku w brzuchu ze sie jakos za bardzo tym nie ekscytuje mimo ze staraliśmy sie o drugie dziecko i jak mnie dopadnie myśl " chyba nie powinnam stać wśród palaczy" albo " kuzwa wypilam pól butelki coli" to lapie mnie taki dol bo ja zapominam o tym ze w ciszy jestem . Idę sobie idę spacerkiem ze szkoły o wszystkim pomysle ale nie o dziecku co mam w sobie. Może dzis pelnia i mi odbilo ale usiadlam j sie rozwylam,

reklama
Dziewuszki ja pracuje fizycznie w hotelu w uk i gdyby nie to ze w poprzedniej ciąży mialm zespol ciesni nadgarstka to pewnie pracowalabym jak najdłużej. Teraz pracuje na weekendy bo mam małego szkraba i niemam jak iść w tygodniu do pracy. Tym bardziej niechce dać sie zwariować i nie utyć za dużo.

Do góry