reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Dziewczyny a wy dlaczego bierzecie jod? I heparyne? Pytam bo chyba coś przeoczylam. Ale co się dziwić jak ostatnio jestem zakręcona jak słoik ogórków.
Jod jest ogólnie zalecanym suplementem w ciąży. A heparyna że względu na moje problemy z krazeniem, niewydolność zylna i wcześniejsze poronienie.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak będziesz mieć zaświadczenie od lekarza ze jesteś w ciąży to nie mogą Cię zwolnić.

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

Angrut jeśli masz umowę do końca września 2018 roku to nie mogą Cię zwolnić, tym bardziej jeśli dasz zaświadczenie o ciąży...
L4 ciążowe jest 100% płatne, więc zależy jaką masz pracę, ale nie warto czasem ryzykować...
Ja też biorę kwas foliowy tylko na razie.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny może bardziej doświadczone jesteście i wam np lekarz powiedział jaki powinien być wzrost bety ? Dalej się zastanawiam nad moja beta. 21 września było 446 a 24 września 1693 wiec czy to nie za duży wzrost po 3 dniach?

Mecenasowa wpisz w google kalkulator bety i sobie sprawdź czy masz prawidłowy przyrost.

Angurt do 3 mca mogą Cię zwolnić. Ale ja bym wcześniej nic się nie przyznawała. Jeśli dostarczysz zaświadczenie o ciąży to muszą dostosować warunki pracy do ciężarnej.

Kaasia ja biorę heparynę bo wcześniej kilka razy poroniłam i mam problemy z krzepliwością krwi.

Mecenasowa wpisz w google kalkulator bety i sobie sprawdź czy masz prawidłowy przyrost.

Angurt do 3 mca mogą Cię zwolnić. Ale ja bym wcześniej nic się nie przyznawała. Jeśli dostarczysz zaświadczenie o ciąży to muszą dostosować warunki pracy do ciężarnej.

Kaasia ja biorę heparynę bo wcześniej kilka razy poroniłam i mam problemy z krzepliwością krwi.
Sprawdzałam i jeden kalkulator pokazywał.ze w normie a drugi ze za niski.

Jeżeli kobieta jest w ciąży i w trakcie jej trwania kończy się umowa to pracodawca musi przedłużyć jej umowę do dnia rozwiązania. Kobieta jest chroniona od momentu dostarczenia zaświadczenia nie pracodawca nie ma prawa jej zwolnić. W dniu urodzenia dziecka umowa się kończy i świadczenia macierzyńskie płacone są przez ZUS

reklama
Do góry