reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
Kari bardzo mi przykro:(

Dziewczyny czy Was wczoraj też tak głowa bolała? nie nadawalam się wczoraj do niczego. Jak zaczęła mnie boleć o 15 to przestała bolec mnie nad ranem. W poprzedniej ciąży też tak mnie bolała. Też to była sobota i też kilka dni po tym jak się dowiedziałam o ciąży.
Ja jestem w pierwszej ciąży i od kiedy wiem a zaraz będzie dwa tygodnie to w tym czasie nie bolała mnie głowa :-) ale słyszałam że to się zdarza kobietom

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

Kari bardzo mi przykro:(
Dziewczyny czy Was wczoraj też tak głowa bolała? nie nadawalam się wczoraj do niczego. Jak zaczęła mnie boleć o 15 to przestała bolec mnie nad ranem. W poprzedniej ciąży też tak mnie bolała. Też to była sobota i też kilka dni po tym jak się dowiedziałam o ciąży.
Mnie nie bolała, więc pewnie to u Ciebie po prostu ciążowy objaw :)
U mnie jak na razie to tylko ten ból piersi, którego w poprzedniej ciąży chyba nie było... Z resztą w ogóle nie pamiętam, żebym w ciąży ze Stasiem miała jakiekolwiek dolegliwości poza pociąganiem w podbrzuszu przy dłuższym spacerowaniu. Także tym bardziej współczuję tegoż bólu głowy!

To również moja pierwsza ciąża i póki co żadnych objawów. Poza tym co ostatnio czytałam ze kobiety w ciąży maja takie dziwne realistyczne sny. Od momentu kiedy się dowiedziałam o ciąży 2tyg temu to każdego ranka budzę się po dziwnym śnie ...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

U mnie prawa pierś praktycznie już wcale nie boli tylko brodawka jest wrażliwa na dotyk więc trochę mnie to nie pokoi :/ piersi póki co nie powiększył mi się może sa jedynie trochę bardziej pełniejsze a to 5t4d

Ja miałam przed urodzeniem synka straszne migreny. To był taki ból, że nie mogłam funkcjonować. Po porodzie głowa czasem boli ale nie tak bardzo i pomaga mi paracetamol tylko. Dzisiaj mnie smędraczy trochę ale pewnie organizm się dopomina o kawę:)

Opasek pamiętaj, że w ciąży możesz brać jedynie paracetamol ;)

Mnie piersi w ogóle nie bolą, w pierwszej ciąży stały się pełniejsze i w rażliwsze dopiero w późniejszych tygodniach.
A takie nadanie się po piersiach czy brodawkah to nic dobrego. Stymulacja brodawkah pobudza do skurczu macice. Mi zlecono symulację brodawek przed porodem ;)

I objawów brak. Dopiero przy dłuższym wysiłku ciągnie w brzuchu. Tak to jedynie brak okresu i dużo białego śluzu.

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom

Opasek pamiętaj, że w ciąży możesz brać jedynie paracetamol ;)

Mnie piersi w ogóle nie bolą, w pierwszej ciąży stały się pełniejsze i w rażliwsze dopiero w późniejszych tygodniach.
A takie nadanie się po piersiach czy brodawkah to nic dobrego. Stymulacja brodawkah pobudza do skurczu macice. Mi zlecono symulację brodawek przed porodem ;)

I objawów brak. Dopiero przy dłuższym wysiłku ciągnie w brzuchu. Tak to jedynie brak okresu i dużo białego śluzu.

U mnie brodawki sa wrażliwe i teraz tylko jedna pierś boli przy dotyku ale nie jest to też nie wiadomo jaki ból tylko pobolewanie. Brak okresu i śluz też ale mało bardzo,zresztą dwa ostatnie moje cykle to nawet nie widziałam śluzu plodnego i myślałam że nie mam.owulacji ale testy owulacyjne wychodziły pozytywne więc może teraz też dlatego jest tego śluzu Tak niewiele. Czasami czuje też delikatne pobolewanie jajników i dziś jak.dłużej.siedziałam w jednej pozycji to ból pleców a tak więcej nic. Hmm no i ciągle chodzę i ziewam chociaż spać mi się nie chce :-)

reklama
Mecenasiwa bo ciąże są bardzo różne. Puławy ma każdą ciężarną ale jeden skąpe, a drugie mega obfite. Ja miałam zakładany krążek w poprzedniej ciąży i to zwiększyło mega uplawy..
Do tego Lutek dopochwowo także.. to było dla mnie mega uciążliwe. Chodziłam 24h w majtkach :/.
A ogólnie super się czułam..
Ciekawe jak to będzie wyglądało teraz ;)
W ogóle jestem ciekawa jak będę przeżywać tą ciąże jak już wiem jak to jest ;)

Do góry