reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Śmietana z woda ser przyprawy i zalewam, jak za rzadkie to zagescic maka. Albo kupne tez sa

9ewnqqmznpxcwjj5.png

Dziękuję, muszę spróbować

reklama
Hej dziewczynki :) ja mam termn na 4.07.2018
z USG na 28.06 a moim największym marzeniem jest donisic do poczatku czerwca,
Jestem teraz w 17+5 a moja szyjka przez ostatnie dwa tyg skrocila się z 3 cm na 2,4 w przyszly poponiedziałe mam miec zalozony pessar :/ dodam ze w domku mam synka który w marcu konczy 3 latka, i w pierwsz ciąży też mialam zalozony pessar od 19 tyg (szyjka 2,5) urodzilam w 36 tyg nie dalo się zatrzymać skurczy pomimo fenetrolu (funkcjonowalam w miare nirmalnie)
Mam do Was pytanie czy któraś boryka się z podobnym problemem co ja?
Z góry dzięki za odpowiedź

Tak, ja :) W czwartek zakladaja mi szew, bo moj lekarz uznaje go dla mnie za na ten moment bezpieczniejszy (miewam infekcje - stad przeciwwskazanie do pessaru). Moja szyjka ma ok.21 mm.
Pierwsza corka z 37 tc - tez wczesniej przez szyjke :)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, ja :) W czwartek zakladaja mi szew, bo moj lekarz uznaje go dla mnie za na ten moment bezpieczniejszy (miewam infekcje - stad przeciwwskazanie do pessaru). Moja szyjka ma ok.21 mm.
Pierwsza corka z 37 tc - tez wczesniej przez szyjke :)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Dzieki za odp, a teraz w ktorym tyg jestes? Czy w ppierwsze ciąży tez mialas cos zakladane? Jak cos to od którego tyg t? I czy w miare moglas funkcjomowac?? Sorki ze tak dopytuje ale bardzo sie boje

Dzieki za odp, a teraz w ktorym tyg jestes? Czy w ppierwsze ciąży tez mialas cos zakladane? Jak cos to od którego tyg t? I czy w miare moglas funkcjomowac?? Sorki ze tak dopytuje ale bardzo sie boje
Też mam problem z szyjką. Wprawdzie na ostatnim badaniu miała 38mm, ale to cały centymetr mniej niż miesiąc wcześniej. Za tydzień mam wizytę i lekarz powiedział, że jeśli tendencja spadkowa się utrzyma to połozy mnie na oddział :/ Niestety u mnie ten problem pojawiał się we wszystkich ciążach. Nigdy nie miałam zakładanego pessaru ani szwu, ale za to leżałam na patologii ciąży. Mam nadzieję, że jakoś uda mi się tego uniknąć tym razem. Życzę Ci powodzenia :)

Też mam problem z szyjką. Wprawdzie na ostatnim badaniu miała 38mm, ale to cały centymetr mniej niż miesiąc wcześniej. Za tydzień mam wizytę i lekarz powiedział, że jeśli tendencja spadkowa się utrzyma to połozy mnie na oddział :/ Niestety u mnie ten problem pojawiał się we wszystkich ciążach. Nigdy nie miałam zakładanego pessaru ani szwu, ale za to leżałam na patologii ciąży. Mam nadzieję, że jakoś uda mi się tego uniknąć tym razem. Życzę Ci powodzenia :)
Dzieki za odp twoja szyjka dluga ja na początku ciazy mialam 3 cmc.
Trzymma mocno kciuki zebysmy donisily minimum do 37 tyg

Ja już po polowkowym. Maluszek zdrowiutki. Pięknie rośnie. Obecnie ma 504 g. Moje usg trwało 50 min. Lobuziak nie chciał się obrócić i twarzy pokazać ale wreszcie się udało. Mam piękne zdjęcie i płytę :-)

Załączniki

• received_1805779276163763.jpeg
    received_1805779276163763.jpeg
    774,7 KB · Wyświetleń: 111
reklama
Do góry