reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Dziewczyny ratunku!

Zapomniałam wyjąć mięso na obiad. Co można zrobić z makaronu i bez mięsa???

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
Szpinak, dużo czosnku, jajeczko, może być trochę śmietany, sól, pieprz, do tego wrzucić ugotowany makaron, wymieszasz i masz super zdrową, pełną żelaza, zieloną breję [emoji16] Ja uwielbiam.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Podsmażam sobie cebulkę ew z czosnkiem, i dolewa sos pomidorowy ja zwykle kupuję taki w kartoniku i go doprawiam jakoś do smaku, parówki kroję na mniejsze kawałki do sosu, daje trochę śmietany i gotowe ;) można serem posypać :)
Ja to zmodyfikuje. Zamiast sosu wezmę pomidory i zioła prowansalskie. Sobie i mężowi paroweczki, a synkowi bazylie. Nie jestem jeszcze gotowa na to by dać mu parówki [emoji16]

Dzięki [emoji8]

Szpinak, dużo czosnku, jajeczko, może być trochę śmietany, sól, pieprz, do tego wrzucić ugotowany makaron, wymieszasz i masz super zdrową, pełną żelaza, zieloną breję [emoji16] Ja uwielbiam.

Ja też lubię i jeszcze z parmezanem [emoji39]

Ale jedliśmy 4 dni temu.

Właśnie w temacie chust skoro został poruszony - co o nich sądzicie? KikaRika poleca, ale słyszałam na ich temat również niepochebne opinie. Osobiście nigdy nie miałam z nimi styczności, spodziewamy się pierwszego maluszka [emoji4]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Chodzi Ci i chusty z Lidla czy ogólnie?

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie dziś zupa ratunkowa, rosół. Jak to nie pomoże, to już nic [emoji26]
1517232454-1c9a344c62ca33db-aaaaaa.jpeg

Dzięki za odpowiedź [emoji3] tak właśnie sobie wyobrażam, że to musi być super wygodne ze względu właśnie na wolne ręce i bliskość maluszka, ale z tylu głowy mam te opinie o złym wpływie chusty na kręgosłup dziecka. Masz jednak informację z pierwszej ręki, to wypada zawierzyć [emoji2] Strasznie mnie te chusty kuszą [emoji2]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Pierwsze słyszę o złym wpływie noszenia w chuście na kręgosłup...
Nosidła owszem, jeśli jest źle to może zrobić więcej szkody niż pożytku, a większość jednak jest kiepskiej jakości, przeważnie dzieci mają nóżki za blisko siebie, a powinny mieć w pozycji żabki, bo to ważne dla bioderek...

I tu pojawiają się wszystkie przepowiednie, że "drugie dziecko jest zupełnie inne od pierwszego" co mnie PRZERAŻA! ;) Oby moja brzuszkowa lokatorka poszła w ślady braciszka!

Zna dwa przypadki, kt nie potwierdzają tej teorii.. Jedna znajoma ma 2ke bardzo żywiołowych dzieci a druga bardzo spokojnych...

Pierwsze słyszę o złym wpływie noszenia w chuście na kręgosłup...
Nosidła owszem, jeśli jest źle to może zrobić więcej szkody niż pożytku, a większość jednak jest kiepskiej jakości, przeważnie dzieci mają nóżki za blisko siebie, a powinny mieć w pozycji żabki, bo to ważne dla bioderek...

Dzięki za poradę :) Ja jestem początkująca w temacie dzieciaczków i wszystkiego co się z nimi wiąże, takie zasłyszane wcześniej od przyjaciółek czy sióstr informacje nie znalazły usystematyzowania w mojej głowie, bo temat do tej pory mnie tak nie pochłaniał jak teraz kiedy spodziewam się własnego maluszka :)

reklama
Dzięki za poradę :) Ja jestem początkująca w temacie dzieciaczków i wszystkiego co się z nimi wiąże, takie zasłyszane wcześniej od przyjaciółek czy sióstr informacje nie znalazły usystematyzowania w mojej głowie, bo temat do tej pory mnie tak nie pochłaniał jak teraz kiedy spodziewam się własnego maluszka :)
Najlepiej poszukać u siebie w mieście jakąś osobę chustującą, albo doradcę chustowego, wtedy wszystko pokaże, wyjaśni itd. Bo z filmików nie radzę się uczyć, lepiej jak ktoś pokaże..

Do góry