reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

A coś w stylu "sali zagadek", jeśli chcesz oryginalnie.. [emoji4]

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom
To na zasadzie zamykania w pokoju i trzeba rozwiązać zagadki żeby z niego wyjść? To właśnie ten escape room, ja bywałam tylko w taki horroro-kryminalnych gdzie można było się wystraszyc, a to nie bardzo. Ale są takie przygodowe w ewentualnosci coś takiego wchodziłoby w grę

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To na zasadzie zamykania w pokoju i trzeba rozwiązać zagadki żeby z niego wyjść? To właśnie ten escape room, ja bywałam tylko w taki horroro-kryminalnych gdzie można było się wystraszyc, a to nie bardzo. Ale są takie przygodowe w ewentualnosci coś takiego wchodziłoby w grę

Właśnie o takie nie straszne, gdzie rozwiązujesz zadania mi chodzi..

Aaaa dziewczyny dzisiaj w Lidlu widziałam te chusty bawełniane do noszenia dzieci, kt były też jakoś w grudniu i w mig się rozeszły..
Nie wiem czy znowu są, czy pozwozili z innych Lidlow, te co się nie sprzedały..
Były też te koszulki do karmienia na ramiączkach..
Jutro z rana jadę pobrać krew, na krzywą cukrowa między innymi to potem wejdę i kupię..
Są tak jak wtedy za 60 czy 70 zł, jakościowo super, dziewczyny które noszą nałogowo testowały i opinie ma pozytywne, za tą cenę to jak za darmo..
Szału w kolorach nie mam bo albo niebieska, albo beżowa w paski..
Ja mam jedną porządną z wełną i lnem, ale chcę jutro ta kupić, bo na lato i po domu będzie idealna..

Właśnie w temacie chust skoro został poruszony - co o nich sądzicie? KikaRika poleca, ale słyszałam na ich temat również niepochebne opinie. Osobiście nigdy nie miałam z nimi styczności, spodziewamy się pierwszego maluszka [emoji4]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Tak piszecie o tym kurczeniu się macicy i jestem przekonana że tego nie odczuwałam ;) Mega mocno bolały mnie szwy na szyjce i nacięciu, więc może dlatego nie odczuwałam tego obkurczania się macicy :) Takie coś za coś ;)

Właśnie w temacie chust skoro został poruszony - co o nich sądzicie? KikaRika poleca, ale słyszałam na ich temat również niepochebne opinie. Osobiście nigdy nie miałam z nimi styczności, spodziewamy się pierwszego maluszka [emoji4]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja również jeszcze nie miałam doczynienia z chusta. Ale moj brat i jego żona bardzo ssobie chwalili, ich synek praktycznie nie był wozony w gondoli tylko w chuscie, bo obie ręce wolne, ciągle blisko, i bardzo mi polecają.

Dziewczyny a jak to u Was jest z ruchami maleństwa? Czujecie codziennie czy np macie takie zastoje, że cały dzień nic a na drugi dzień coś tam czuć albo szaleje jak gdyby nigdy nic ;)
Bo ja np we wtorek i środę czułam bardzo mocne kopniaki nawet i cały dzień, nieważne czy leżałam czy siedziałam a od wczoraj właściwie nic, nie zależy to od zjedzenia czegoś ani nic. Od kiedy te ruchy powinny być takie regularne?
Tak myślałam że może jest tak ułożony, że kopie mnie nie w brzuch a od strony pleców i dlatego nie czuć?

Pozdrawiam i życzę udanej niedzieli :-) :)

Ja mam codziennie już konkretne kopniaki i rozpychanie ale u mnie to już 23 tydzień. Od 30 tygodnia o ile dobrze pamiętam to ruchy powinny być regularne.

@ZUZA.80 wyobraź sobie, że mój synek codziennie wstaje o 5 i nie ma zmiłuj tylko trzeba wstać z nim. Masakra. Na palcach 1 ręki policzę ile razy spał do 7 a na dwóch rękach ile razy do 6. Dodam ,że ma 2 lata i 4 mce. Chodzi spać między 20-20:30.

Ostatnia edycja:
Ja mam codziennie już konkretne kopniaki i rozpychanie ale u mnie to już 23 tydzień. Od 30 tygodnia o ile dobrze pamiętam to ruchy powinny być regularne.

@ZUZA.80 wyobraź sobie, że mój synek codziennie wstaje o 5 i nie ma zmiłuj tylko trzeba wstać z nim. Masakra. Na palcach 1 ręki policzę ile razy spał do 7 a na dwóch rękach ile razy do 6. Dodam ,że ma 2 lata i 4 mce. Chodzi spać między 20-20:30.
mój jest 2 miesiące młodszy od Twojego :) i nigdy nie był dzieckiem śpiącym dłużej niż do 7-8 ... regularne wstawanie o 5 też przerabialiśmy kilka miesięcy temu, niestety, więc znam ten ból :(. u nas ostatnio padł cały system spania, bo on nie zawsze już chce spać w dzień, a jak nie śpi to muszę go wieczorem położyć ok. 7, no i wtedy właśnie śpi do 5... a jak wstanie o 5, to śpi w dzień po 2,5-3 godziny (odsypia) i potem wieczorem buszuje do 22.... od kilku tygodni nie możemy znaleźć nowego rytmu :( a Twój synek śpi jeszcze w dzień?

Ostatnia edycja:
Mój 6 lutego będzie miał 2 lata i 4 miesiące. W dzień nie śpi od ponad pół roku... Ale odkąd przestal spać w dzień to wieczorem o godzinie 20 zasypia w 10 min max i śpi do 8-9 czasem i do 10.
Jak spał w dzień to chodził spać 21-22 i zasypianie trwało minimum 40min... i wstawal max o 6.30 Ja już byłam psychicznie wykończona tym... A teraz cud miód malina

Ja dzisiaj będąc u teściowej zapomniałam,że ona ma straszne spady bo ona ma kawalerke na poddaszu . Jak walnelam w belkę tak mi się słabo zrobiło a guza mam ogromnego....

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
mój jest 2 miesiące młodszy od Twojego :) i nigdy nie był dzieckiem śpiącym dłużej niż do 7-8 ... regularne wstawanie o 5 też przerabialiśmy kilka miesięcy temu, niestety, więc znam ten ból :(. u nas ostatnio padł cały system spania, bo on nie zawsze już chce spać w dzień, a jak nie śpi to muszę go wieczorem położyć ok. 7, no i wtedy właśnie śpi do 5... a jak wstanie o 5, to śpi w dzień po 2,5-3 godziny (odsypia) i potem wieczorem buszuje do 22.... od kilku tygodni nie możemy znaleźć nowego rytmu :( a Twój synek śpi jeszcze w dzień?

Tak śpi jeszcze około 2 godzin. U nas nie ma znaczenia czy idzie spać o 18 bo tak też się zdarza czy o 21 to i tak wstaje o 4:40-5:15. On od małego zawsze źle spał. Do tej pory budzi się w nocy i potrafi czasem 2 godziny nie spać.

Do góry