reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja miewałam już wiele razy więc badań nie biorę. Za tydzień będe u mojej Pani Doktor to zapytam co dalej bo wiem że dla dzidziulka jest to niebezpieczne w pierwszych tygodniach życia a nie chciałabym jej zarazić

Mi lekarz mówił, ze dla plodu niebezpieczna jest opryszczka, jeżeli kobieta w ogóle pierwszy raz ją przechodzi. Jeżeli opryszczczkę przechodzilo się wiele razy, to przeciwciala już są wytworzone.

Link do: Opryszczka w ciąży - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

reklama
My też maxi cosi cabriofix z baza family fix, bo potem można do niej wpiąć większy fotelik pearl. Tutaj w sklepie opisuja, na ile bezpieczny jest fotelik wpiety do bazy, a o ile mniej bezpieczny zabezpieczony tylko pasami: Link do: MAXI COSI fotelik Cabrio Fix
Tylko, że ten fotelik jeździ tylko tyłem do kierunku jazdy. To dobrze, czy źle?
Bardzo dobrze:)

9ewnqqmznpxcwjj5.png

Hej dziewczyny :)
nastepnawkolejce, my też nie mamy imienia. Nawet nie wiemy jaka płeć i jakoś nie mam weny, żeby się zastanawiać nad imieniem.

Któraś pisała o foteliku cybex, w tym aton 5 chyba też tak jest, że dziecko leży bardziej płasko ale to muszę sprawdzić w sklepie, popytać i poczytać ;)
Co do używanych fotelikow to ja się boję, że nie są w 100% sprawne. Po pierwsze nie ma pewności z którego roku są, a podobno starszych niż 5 lat już nie powinno się używać, a druga sprawa to tak jak któraś z Was pisała mogą mieć jakieś mikropęknięcia nawet po niewielkiej stłuczce. Ja wolę wydać troszkę więcej kaski i kupić nowy :)

Co do wątku zamkniętego to też jestem jak najbardziej za. Wytłumaczę Wam dlaczego jak już będzie zamknięty, bo tutaj nie chce pisać.

Dajcie znać do kogo pisać o przyjecie do wątku zamkniętego :) Kto założy ten watek. Ja sprawdzałam i nie wiem..chyba jednak może tylko administrator grupy.

Ja mam dzisiaj dzień lenia, lista filmów czeka na mnie i nic nie robię do 14:00 :)

Ja jeszcze nigdy nie miałam opryszczki i mam nadzieję, że w ciąży się nie przyplata...

Dziewczyny, a do USG polowkowego muszę coś brać ze sobą odnoście ciąży czy tylko kaskę ? ;)

Ja przy corce mialam i turystyczne i drewniane-szczebelkowe. Teraz chce kupic takie dostawne do lozka - ja rozgladam sie za chicco next2me.
I tak - wiem, ze to tylko na poczatek, na kilka miesiecy, a wydatek spory. Jednak z mojej perspektywy - nie wyobrazam sobie inaczej. Wien ile razy moje dziecko, ktore bylo kp ladowalo w naszym lozku, bo nie bylo sily odlozyc do lozeczka, ile nocy ktos musial nad nią stac, zeby na starcie smoczek podac czy przewrocic na brzuch, bo sie jej lepiej spalo.
Dla mnie przewaga jest jeszcze w mobilnosci wewnatrz mieszkania. Turystycznym po mieszkaniu sie nie przemieszcze, a to w ciagu dnia moze ze mna wedrowac do kuchnii i salonu.

Dodatkowo na te lozeczka jest popyt na rynku - wiec potem z odsprzedaniem tez nie powinno byc zadnego problemu.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Dokładnie, ten komfort nawet przez te 6mscy jest wart swojej ceny :)

9ewnqqmznpxcwjj5.png

Ja też biorę pod uwagę Cybex Cloud. Nowy z bazą isofix kosztuje ok.1400zl. Zastanawiam sie nad uzywanym zestawem lub uzywana samą bazą. Na olx widzialm w różnych cenach 600-850. Co myślicie o używanych fotelikach?
Ja bym nie ryzykowała, skąd wiesz jak byly użytkowane, czy sie sa po stluczce? To jest jedna z tych rzeczy, ktore muszą być nowe i pewne, bo chodzi o bezpieczeństwo. Używane TYLKO I WYŁĄCZNIE jesli znam właściciela poprzedniego i moze mi glowa poświadczyć (takie jest moje zdanie oczywiście)

9ewnqqmznpxcwjj5.png

reklama
Ja jeszcze nigdy nie miałam opryszczki i mam nadzieję, że w ciąży się nie przyplata...

Dziewczyny, a do USG polowkowego muszę coś brać ze sobą odnoście ciąży czy tylko kaskę ? ;)
U mnie przydało się ostatnie usg bo pani doktor powiedziała że bardzo nisko łożysko a na usg sprawdziłam jak było ostatnio i okazało się że się podnosi,

Do góry