reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Dziś mam taki super wolny dzień... :) Mam zamiar sporządzić sobie listy wyprawkowe. Takie ogólne. W tym tygodniu idę do brata na rekonesans co od nich będę mogła użyczyć dla Natalci, a co trzeba będzie na pewno kupić :) O ciuszkach w ogóle nie myślę, bo w ostatnim miesiącu urodziły 3 moje koleżanki i 3 dziewczynki na świecie moja będzie kolejna więc pewnie jakieś ciuszki od nich dostaniemy :) Mąż się śmieje , że będą kolejne psiapsiółki rosły :) Teraz będę się skupiać na produktach kosmetycznych, bo to tak czy inaczej trzeba kupić. A o reszcie będę myśleć dalej.
W przyszłym tygodniu idę do mojego gina, będzie USG, bo ma sprawdzać stan szyjki itp. Do tego mam zrobić tylko mocz ogólny, no i będzie przeglądał wyniki badań prenatalnych.
Ja jakoś o kosmetykach w ogóle nie mysle.. ew cos do kapieli ale to kropelka wiec starczy na dlugo i krem ma ewentualne odparzenia i to chyba tyle? No i cos z uv. Co masz na mysli mówiąc kosmetyki?

9ewnqqmznpxcwjj5.png

reklama
Olasec, a czy mogłabyś zmierzyć ile cm szerokości ma ten fotelik ? Miałabym jakieś minimalne pojęcie o ile jest węższy od obecnego. Dzięki z góry ;)
A spytam jeszcze z ciekawości. Czy ten zagłówek co można podnosić i regulować pasy jak dziecko rośnie jest na stałe ? Jeśli tak to czy nie jest dziecku ciasno ?
Nie wiem czy to moje wymysły ale np. maxi Cosi nie ma takiego zagłówka i wydaje mi się, że dziecko ma więcej miejsca na głowę o_O ale moge sie mylić, bo na żywo jeszcze nie widziałam :p

Nie mam możliwości zmierzenia bo fotelik pożyczyłam koleżance. Im główka ma mniej miejsca na kołysanie takiego malucha tym lepiej. Ale ciasno główka w tym nie leży. Może dziecko normalnie głową ruszać. Nigdy nie zauważyłam żeby dziecku było nie wygodnie w tym foteliku. Na YouTube jest dużo pokazowych filmików to możesz sobie zerknąć.

Ja jakoś o kosmetykach w ogóle nie mysle.. ew cos do kapieli ale to kropelka wiec starczy na dlugo i krem ma ewentualne odparzenia i to chyba tyle? No i cos z uv. Co masz na mysli mówiąc kosmetyki?

9ewnqqmznpxcwjj5.png
Przez produkty kosmetyczne rozumiem wszystko związane ze sprawami kosmetycznymi/higienicznymi wszelkie produkty dla mnie do szpitala podkłady, wkładki, dla dzidzi szczotka grzebyczek, nożyczki, tetrowe pieluszki takie rzeczy, katarek itp. No bardziej higieniczne powinnam napisać niż kosmetyczne ;) ale myślenie ostatnio i określanie tego co chcę powiedzieć coraz gorzej mi idzie :D
Bo jeśli chodzi o kosmetyki kosmetyki to podobnie jak Ty mam zamiar kupić coś do kąpieli najpewniej BabyDream i w ogóle z tej serii jakiś kremik czy coś.

Hej dziewczyny :)
nastepnawkolejce, my też nie mamy imienia. Nawet nie wiemy jaka płeć i jakoś nie mam weny, żeby się zastanawiać nad imieniem.

Któraś pisała o foteliku cybex, w tym aton 5 chyba też tak jest, że dziecko leży bardziej płasko ale to muszę sprawdzić w sklepie, popytać i poczytać ;)
Co do używanych fotelikow to ja się boję, że nie są w 100% sprawne. Po pierwsze nie ma pewności z którego roku są, a podobno starszych niż 5 lat już nie powinno się używać, a druga sprawa to tak jak któraś z Was pisała mogą mieć jakieś mikropęknięcia nawet po niewielkiej stłuczce. Ja wolę wydać troszkę więcej kaski i kupić nowy :)

Co do wątku zamkniętego to też jestem jak najbardziej za. Wytłumaczę Wam dlaczego jak już będzie zamknięty, bo tutaj nie chce pisać.
a czemu fotelików starszych niż 5 lat nie można używać?

Patrzcie za co ja się wzięłam [emoji23]

20180124_111520.jpg

Z 2017 już zrobiony. Z podróży poślubnej wywołane i ułożone. Ale teraz muszę opisać miejsca i zabytki. A byliśmy 3,5 lat temu [emoji28] Będę musiała w neta zdj wrzucać i liczyć na to że ktoś w tym samym miejscu zrobił zdjęcie i je opisał [emoji379] Także goodluck for me.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 20180124_111520.jpg
    20180124_111520.jpg
    63,5 KB · Wyświetleń: 420
Patrzcie za co ja się wzięłam [emoji23]

Zobacz załącznik 836542

Z 2017 już zrobiony. Z podróży poślubnej wywołane i ułożone. Ale teraz muszę opisać miejsca i zabytki. A byliśmy 3,5 lat temu [emoji28] Będę musiała w neta zdj wrzucać i liczyć na to że ktoś w tym samym miejscu zrobił zdjęcie i je opisał [emoji379] Także goodluck for me.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
Ooo :)

Też mam zamiar w ten sposób wykorzystać wolne i zrobić porządek że zdjęciami :)

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi też tak powiedzieli kiedy umawiałam się na dopasowywanie fotelika. 5 lat to maksymalny okres wytrzymałości tworzyw z których zrobiony jest fotelik.
dzięki. dobrze wiedzieć. wygląda na to, że czeka mnie zakup nowego fotelika, bo ten który mam po starszym synu ma już 8 lat... porządny MaxiCosi z bazą na śmietnik...
znalazłam jeszcze taki wywiad na ten temat z ekspertem od fotelików:
Link do: Czy fotelik samochodowy ma termin ważności - wywiad - agumama.pl
jest tu napisane, że jak fotelik leżał kilka lat nieużywany, to też nie powinno się go używać
powiem szczerze, że po przeczytaniu powyższego wywiadu mam sprzeczne odczucia i chętnie poczytam co Wy na ten temat sądzicie

reklama
Do góry