reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ale dzisiaj naskrobalyscie od rana :-) dawno tyle czasu nie spędziłam na czytaniu zaleglosci :-)

Ja dziś rano dałam mocz na posiew i juror mam dzwonić zapytać o wyniki, jeśli wszystko będzie ok to będą już jutro jeśli nie to będę musiała jeszcze poczekać.

We czwartek będę już miała w domu swoją mebloscianke więc dziś włączyłam już pierwsze ciuszki maluszka do prania i będę po miału układać w szafie. Na najbliższy roczek mam ciuszki dla małego w tej chwili poupychane w łóżku i na starej szafie na górze w workach prozniowych ale w końcu zrobię z tym porzadek :-)

Jeśli chodzi o wózki adamex. Ja kupiłam barlette chociaż w domu go będę miała dopiero w kwietniu. Ma fajne duże pompowane koła, podwojna amortyzacje więc super się prowadzi i jak dla nas wygodny pod wzgledem wysokosci bo mu z mężem jesteśmy wysocy. Ostatnio tylko spotkalam się z opinią ze spacerówki barletta jest do d*** bo dziecko się z niej wyslizguje. Nie wiem jaka prawda.
My też chcieliśmy najpierw kupić wózek 3w1 ale kupiliśmy fotelik maxi cosi i adpater do baretty. Będziemy niedługo mieszkać pod miastem więc mi zależało bym mogła dzeciatko z fotelikiem wpiac w stelaz i jechać do miasta na zakupy, a ma spacer wiadomo gondola.

reklama
ja też zbyt często się nie udzielałam (ze względu na obowiązki domowe i prace) a jak już nadrobiłam zaległe strony to wątków było tyle, że ciężko było się odnieść. Zaczynam zwolnienie więc mam nadzieję, że uda mi się być z Wami systematycznie ;)

Co do zakupów to bardzo lubię szukanie w lumpeksach, dlatego też uzbierało mi się już trochę rzeczy zarówno dla chłopca jak i dziewczynki. I przyznam się Wam, że takie zapasy zrobiłam nie będąc jeszcze w ciąży :p
Gdy okazało się, że maleństwo jest już w brzuszku z zakupami czekałam do czasu potwierdzenia płci. I tak właśnie zaliczyłam h&m, reserved i smyk. Jednak najlepiej okazało się w smyku, np. 5 par body za 30 zł ;)

Co do fotelika to jeszcze się nie interesowałam. O wózkach poczytałam trochę w internecie na temat funkcjonalności i jakości według różnych użytkowników, co do modelu to zbytnio się nie przyglądałam bo bardzo nie lubię zakupów internetowych. Byłam w jednym sklepie i powiem Wam, że najbardziej podobały mi się wózki Baby Merc ale jakoś żadna z Was nigdy nie wspominała o tej firmie i z opiniami też ciężko. Wiecie może coś na temat tej firmy?

Ja piłam glukozę z wyciśniętym sokiem z cytryny. Było całkiem dobre. Tym razem też ze sobą biorę na wszelki wypadek. Bo samej glukozy w siebie nie wcisnę.

Moja siostra po samej glukozie zwymiotowała, to musiała pić jeszcze raz[emoji13]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Ale dzisiaj naskrobalyscie od rana :-) dawno tyle czasu nie spędziłam na czytaniu zaleglosci :-)

Ja dziś rano dałam mocz na posiew i juror mam dzwonić zapytać o wyniki, jeśli wszystko będzie ok to będą już jutro jeśli nie to będę musiała jeszcze poczekać.

We czwartek będę już miała w domu swoją mebloscianke więc dziś włączyłam już pierwsze ciuszki maluszka do prania i będę po miału układać w szafie. Na najbliższy roczek mam ciuszki dla małego w tej chwili poupychane w łóżku i na starej szafie na górze w workach prozniowych ale w końcu zrobię z tym porzadek :-)

Jeśli chodzi o wózki adamex. Ja kupiłam barlette chociaż w domu go będę miała dopiero w kwietniu. Ma fajne duże pompowane koła, podwojna amortyzacje więc super się prowadzi i jak dla nas wygodny pod wzgledem wysokosci bo mu z mężem jesteśmy wysocy. Ostatnio tylko spotkalam się z opinią ze spacerówki barletta jest do d*** bo dziecko się z niej wyslizguje. Nie wiem jaka prawda.
My też chcieliśmy najpierw kupić wózek 3w1 ale kupiliśmy fotelik maxi cosi i adpater do baretty. Będziemy niedługo mieszkać pod miastem więc mi zależało bym mogła dzeciatko z fotelikiem wpiac w stelaz i jechać do miasta na zakupy, a ma spacer wiadomo gondola.

Ja też chce Adamex Barlette :)bardzo mi się podobają i opinie są dobre.
W poniedziałek ruszamy pooglądać i okaże się czy jest faktycznie wygodny. Fotelik również maxi cosi :)

Ja też chce Adamex Barlette :)bardzo mi się podobają i opinie są dobre.
W poniedziałek ruszamy pooglądać i okaże się czy jest faktycznie wygodny. Fotelik również maxi cosi :)
Koleżanka bartelle chwali.
Pisałam już, że jak nim jeździłam to widać różnicę w porównaniu do bebetto, porządniejsza, mocniejsza rama jest i bardziej lekko chodzi, mimo że oba mają pompowane koła i ich układ jest podobny, jeśli nie taki sam...

Ja ostatnio oglądałam wózki i ten Adamex Barletta wygrał... tylko facet w sklepie mówił że te foteliki z zestawu są mało bezpieczne, lepiej dokupić dobry fotelik i adapter...

Wszystkie rzeczy po mojej dwójce oddałam i czeka mnie kompletowanie całej wyprawki, co prawda kupie tylko to co niezbędne ale pod koniec maja mam komunię córki... I to będzie mega wydatek....
A w piątek mam polowkowe :) dzieci już nie mogą się doczekać ;)

Koleżanka bartelle chwali.
Pisałam już, że jak nim jeździłam to widać różnicę w porównaniu do bebetto, porządniejsza, mocniejsza rama jest i bardziej lekko chodzi, mimo że oba mają pompowane koła i ich układ jest podobny, jeśli nie taki sam...

Znajoma też miała Adamexa i chwaliła bardzo. Mi sie one podobają i właśnie podobno nie ma co porównywać do bebetto, bo jest gorsze jeśli chodzi o jakość. A okaże się na miejscu:)
Dobrze że wszystkie piszecie jakie macie doświadczenia z wózkami ,można z porad skorzystać:)

Jeszcze co do wózków to przy młodszej córce miałam Tako Warrior. Byłam nim zachwycona, bo miał duża gondole, fajnie się prowadził i ogólnie wszystko mi się w nim podobało. Teraz są dostępne tylko używane ale jakoś wolę kupić nowy wózek. Jakoś nie lubię używanych, bo zawsze mam jakieś ale i foteliki też zawsze nowe, bo nigdy nie ma gwarancji, że są w 100% bezwypadkowe i sprawne.

reklama
Do góry