reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Dziewczyny pozwoliłam sobie do Was napisać z wątku lipcowego bo zastanawiam się czy któraś z Was miała drugie prenatalne w równo skończonym 19 tygodniu? Tak mnie zapisali w rejestracji, więc mam nadzieję, że to nie za wcześnie.

reklama
Dziewczyny pozwoliłam sobie do Was napisać z wątku lipcowego bo zastanawiam się czy któraś z Was miała drugie prenatalne w równo skończonym 19 tygodniu? Tak mnie zapisali w rejestracji, więc mam nadzieję, że to nie za wcześnie.
Według mamy ginekolog idealny czas na połówkowe to okres miedzy 20+0 a 21+6.
A Ty będziesz miała 19+0 tak?
Niby w ogólnodostępnych normach, ale może spróbuj zadzwonić i przełożyć wizyte..

Link do: USG połówkowe ciąży - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Ja robiłam połówkowe 19+2 i lekarz nie robił problemów. Wszystko obejrzał, zmierzył. Także myślę, że nie masz się czym martwić.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

ja miałam w 19+3 wg OM i też się dało wszystko ocenić i pomierzyć, dodatkowo okazało się, że synek jest wg wymiarów tydzień starszy.

jeśli masz jakieś przesłanki z poprzednich usg, że maluszek może być mniejszy niż 19tc, to lepiej przełożyć

Wiecie co? Ja chyba też już jestem za utworzeniem zamkniętego wątku. No bo już chciałabym coś więcej dowiedzieć się o innych czy napisać o sobie ale wiedząc, że każdy może to czytać, to się powstrzymuję.

Wiadomo, ciągle możemy pisać też tu. Ale tam byśmy mogły być bardziej otwarte.

Wiecie co? Ja chyba też już jestem za utworzeniem zamkniętego wątku. No bo już chciałabym coś więcej dowiedzieć się o innych czy napisać o sobie ale wiedząc, że każdy może to czytać, to się powstrzymuję.

Jestem za:)

U mnie ginekolog powiedziała (a miałam wizytę 19+3), że to za wcześnie na połówkowe, bo dobrze jak na połówkowym dziecko ma już 500g, a moja miała 250. Ale pewnie ilu lekarzy tyle opinii ;)

Ja miałam dokładnie 19+0 i wszystko było zamierzone, sprawdzone. Tydzień później miałam echo serca dziecka i też powtórnie było wszystko zbadane.

reklama

Jestem za ! :)

Do góry