reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Arica, w takim razie trzymam kciuki, żebyś poznała płeć :)
Ja też bardzo liczę na poznanie płci. USG mam 3 i 6 lutego. Marzy mi się synek ;)

reklama
Ale Wam fajnie, że znacie już płeć. Ja mam połówkowe dopiero 6.02 i liczę, że w końcu się dowiem kto dołączy do naszej rodziny. Córka czeka na siostrę, ja też bym chciała dziewczynkę, a mężowi wszystko jedno.
Co do ubranek, to córka urodziła się 25.06 (na ten dzień mam też termin porodu wg usg :) i 8 lat temu było tak upalne lato, że praktycznie przez pierwszy miesiąc w domu leżała jedynie w pampersie, przykryta pieluszką. Ja siedziałam w majtkach i staniku i chłodziłam się lekko pod wiatrakiem, tak żeby mi piersi nie zawiało. Mieliśmy mega gorąco w mieszkaniu, a na zewnątrz nie było lepiej. Na spacer wychodziłyśmy o 9 rano i potem po 18. Inaczej się nie dało, bo nie było czym oddychać. I przez te upały ponad połowa ciuszków w rozmiarze 56 i 62 była nie używana..
Ponieważ nie znam płci dziecka, więc na razie i tak nic nie kupuje. Jak będzie dziewczynka to mam trochę ubranek po starszej córce, zrobię jeszcze ich przegląd i jak coś będzie brakowało to dokupię. A jak będzie chłopiec, to zrobię zdjęcia i może któraś z Was będzie zainteresowana odkupieniem ;)
Ja właśnie wtedy urodziłam, ale we wrześniu - te upały wypadły na ostatnie 3 miesiące ciąży, więc grubo :D Ale wrzesień i październik też były cieplutkie, więc i ja na początku korzystałam głównie z bodziaków ;)

Dziewczyny polecam filmiki słynnego fizjoterapeuty Pawła Zawitkowskiego np na temat otulaczy, owijania i krępowania dzieci. Od tego już się odchodzi :)

Dzieci lubią czuć się jak w brzuszku u mamy. Nie chodzi o krępowanie. Moj syn był bardzo wrażliwym noworodkiem, bardzo potrzebującym bliskości i otulanie pomagało zasnąć. Spał wtedy super. Takie bardzo wrazliwe dziecko sa w większości przypadków jezeli rodzą się nie siłami natury. Wyrwane ze swojego cieploego domku, często są bardziej wrażliwe i potrzebują dużo bliskości mamy ( z doświadczenia to wiem)

Justys21-- wystarczy że bedziesz miała plastikową kartę ze zdjeciem i grupą krwi wtedy nie musisz robić ciągle tego badania bo ta karta im wystarcza . pokazujesz a oni sobie kserują ( ja karte wyrabiałam w krwiodawstwie )
Ja tą kartę mam, a i tak mimo wszystko proszą o aktualne badania grupy krwi z przeciwcialami. Sama grupa krwi nie jest problemem - ale przeciwciala w ciazy moge sie pojawic i tu jest ryzyko najwieksze.
Ja w pierwszej musialam robic na poczatku i na koncu ciazy i teraz tez tak bede musiala - mimo ze wlasnie zainwestowalam w badania pod karte :/

Water Wipesy to dla mnienmarketingowy hit. Chusteczki na wodzie za bojońskie ceny. Lepiej chyba kupic sobie waciki takie wieksze i miec wode na podoredziu jesli juz.

Ale Wam fajnie, że znacie już płeć. Ja mam połówkowe dopiero 6.02 i liczę, że w końcu się dowiem kto dołączy do naszej rodziny. Córka czeka na siostrę, ja też bym chciała dziewczynkę, a mężowi wszystko jedno.
Co do ubranek, to córka urodziła się 25.06 (na ten dzień mam też termin porodu wg usg :) i 8 lat temu było tak upalne lato, że praktycznie przez pierwszy miesiąc w domu leżała jedynie w pampersie, przykryta pieluszką. Ja siedziałam w majtkach i staniku i chłodziłam się lekko pod wiatrakiem, tak żeby mi piersi nie zawiało. Mieliśmy mega gorąco w mieszkaniu, a na zewnątrz nie było lepiej. Na spacer wychodziłyśmy o 9 rano i potem po 18. Inaczej się nie dało, bo nie było czym oddychać. I przez te upały ponad połowa ciuszków w rozmiarze 56 i 62 była nie używana..
Ponieważ nie znam płci dziecka, więc na razie i tak nic nie kupuje. Jak będzie dziewczynka to mam trochę ubranek po starszej córce, zrobię jeszcze ich przegląd i jak coś będzie brakowało to dokupię. A jak będzie chłopiec, to zrobię zdjęcia i może któraś z Was będzie zainteresowana odkupieniem ;)
Czy Ty nie robilas amnio, bo wydaje mi sie ze pisalas o tym? Z amnio dostarczane są tez wyniki zwiazane z okresleniem plci.
pralam w lovelli, dzidziusiu, białym jeleniu i jelpie. nie widziałam żadnej różnicy, no chyba że w cenie ;)
Ja podobnie.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

To przeciwciala też robiłam na początku ciąży Ale już bez grupy krwi

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Jasmina88: Tak, robiłam we wtorek. Nawet nie było tak źle, choć potem nie czułam się najlepiej. Ciśnienie mi spadło, zawroty głowy, ciemno przed oczami i musiałam trochę poleżeć na kozetce, żeby dojść do siebie.. Na wyniki mam czekać 2-3 tygodnie, więc nie wiem co będzie pierwsze - wizyta u gin na usg (5.02), czy wyniki, bo wszystko się zbiega w czasie :)

Do góry