reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Arica, w takim razie trzymam kciuki, żebyś poznała płeć :)
Ja też bardzo liczę na poznanie płci. USG mam 3 i 6 lutego. Marzy mi się synek ;)

reklama
Ale Wam fajnie, że znacie już płeć. Ja mam połówkowe dopiero 6.02 i liczę, że w końcu się dowiem kto dołączy do naszej rodziny. Córka czeka na siostrę, ja też bym chciała dziewczynkę, a mężowi wszystko jedno.
Co do ubranek, to córka urodziła się 25.06 (na ten dzień mam też termin porodu wg usg :) i 8 lat temu było tak upalne lato, że praktycznie przez pierwszy miesiąc w domu leżała jedynie w pampersie, przykryta pieluszką. Ja siedziałam w majtkach i staniku i chłodziłam się lekko pod wiatrakiem, tak żeby mi piersi nie zawiało. Mieliśmy mega gorąco w mieszkaniu, a na zewnątrz nie było lepiej. Na spacer wychodziłyśmy o 9 rano i potem po 18. Inaczej się nie dało, bo nie było czym oddychać. I przez te upały ponad połowa ciuszków w rozmiarze 56 i 62 była nie używana..
Ponieważ nie znam płci dziecka, więc na razie i tak nic nie kupuje. Jak będzie dziewczynka to mam trochę ubranek po starszej córce, zrobię jeszcze ich przegląd i jak coś będzie brakowało to dokupię. A jak będzie chłopiec, to zrobię zdjęcia i może któraś z Was będzie zainteresowana odkupieniem ;)
Ja właśnie wtedy urodziłam, ale we wrześniu - te upały wypadły na ostatnie 3 miesiące ciąży, więc grubo :D Ale wrzesień i październik też były cieplutkie, więc i ja na początku korzystałam głównie z bodziaków ;)

Dziewczyny polecam filmiki słynnego fizjoterapeuty Pawła Zawitkowskiego np na temat otulaczy, owijania i krępowania dzieci. Od tego już się odchodzi :)

Dzieci lubią czuć się jak w brzuszku u mamy. Nie chodzi o krępowanie. Moj syn był bardzo wrażliwym noworodkiem, bardzo potrzebującym bliskości i otulanie pomagało zasnąć. Spał wtedy super. Takie bardzo wrazliwe dziecko sa w większości przypadków jezeli rodzą się nie siłami natury. Wyrwane ze swojego cieploego domku, często są bardziej wrażliwe i potrzebują dużo bliskości mamy ( z doświadczenia to wiem)

Justys21-- wystarczy że bedziesz miała plastikową kartę ze zdjeciem i grupą krwi wtedy nie musisz robić ciągle tego badania bo ta karta im wystarcza . pokazujesz a oni sobie kserują ( ja karte wyrabiałam w krwiodawstwie )
Ja tą kartę mam, a i tak mimo wszystko proszą o aktualne badania grupy krwi z przeciwcialami. Sama grupa krwi nie jest problemem - ale przeciwciala w ciazy moge sie pojawic i tu jest ryzyko najwieksze.
Ja w pierwszej musialam robic na poczatku i na koncu ciazy i teraz tez tak bede musiala - mimo ze wlasnie zainwestowalam w badania pod karte :/

Water Wipesy to dla mnienmarketingowy hit. Chusteczki na wodzie za bojońskie ceny. Lepiej chyba kupic sobie waciki takie wieksze i miec wode na podoredziu jesli juz.

Ale Wam fajnie, że znacie już płeć. Ja mam połówkowe dopiero 6.02 i liczę, że w końcu się dowiem kto dołączy do naszej rodziny. Córka czeka na siostrę, ja też bym chciała dziewczynkę, a mężowi wszystko jedno.
Co do ubranek, to córka urodziła się 25.06 (na ten dzień mam też termin porodu wg usg :) i 8 lat temu było tak upalne lato, że praktycznie przez pierwszy miesiąc w domu leżała jedynie w pampersie, przykryta pieluszką. Ja siedziałam w majtkach i staniku i chłodziłam się lekko pod wiatrakiem, tak żeby mi piersi nie zawiało. Mieliśmy mega gorąco w mieszkaniu, a na zewnątrz nie było lepiej. Na spacer wychodziłyśmy o 9 rano i potem po 18. Inaczej się nie dało, bo nie było czym oddychać. I przez te upały ponad połowa ciuszków w rozmiarze 56 i 62 była nie używana..
Ponieważ nie znam płci dziecka, więc na razie i tak nic nie kupuje. Jak będzie dziewczynka to mam trochę ubranek po starszej córce, zrobię jeszcze ich przegląd i jak coś będzie brakowało to dokupię. A jak będzie chłopiec, to zrobię zdjęcia i może któraś z Was będzie zainteresowana odkupieniem ;)
Czy Ty nie robilas amnio, bo wydaje mi sie ze pisalas o tym? Z amnio dostarczane są tez wyniki zwiazane z okresleniem plci.
pralam w lovelli, dzidziusiu, białym jeleniu i jelpie. nie widziałam żadnej różnicy, no chyba że w cenie ;)
Ja podobnie.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

To przeciwciala też robiłam na początku ciąży Ale już bez grupy krwi

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Jasmina88: Tak, robiłam we wtorek. Nawet nie było tak źle, choć potem nie czułam się najlepiej. Ciśnienie mi spadło, zawroty głowy, ciemno przed oczami i musiałam trochę poleżeć na kozetce, żeby dojść do siebie.. Na wyniki mam czekać 2-3 tygodnie, więc nie wiem co będzie pierwsze - wizyta u gin na usg (5.02), czy wyniki, bo wszystko się zbiega w czasie :)

Do góry