reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

No jest coś na rzeczy, bo chyba centra krwiodastwa tylko wtedy mogą wydać krew, jeśli mają dwa oddzielnie wyniki badania grupy krwi - dla mnie to jest nienormalne...

Fajne ubranka :) A tych chusteczek Water Wipes używałaś już? Koleżanka mi je polecała i zastanawiam się nad zakupem ;)

Do mnie dziś doszły ubrania z H&M dla Stasia, a przy okazji skarpetki, komplet kąpielowy UV i komplet białych body kopertowych z krótkim rękawem dla najmłodszego członka rodziny :D
Nie stosowalam bo to moje pierwsze dziecko będzie ale czytałam ze sa dobre bo nie mają w sobie chemi więc co za tym idzie tez nie sa tanie :-)

Ja mam w dwóch egzemplarzach grupę krwi, jeśli bym chciała wyrobić kartę to gdzie się udać i jak to się załatwia? No i ile kosztuje? Moz3 ktoś coś wie?

reklama
Teraz takie śliczne rzeczy pokazujecie ze aż pozazdrościć....Ja mam dopiero kilka bodziakow...malutkie i trochę wieksze....Mam dylematy z tymi rozmiarami...my jesteśmy raczej niscy więc moje dziecko raczej nie będzie mi miało 60 cm...Ale nie mam pojęcia jak to rozgryźć..ile tak może mieć w grudniu ? 68-72? Ale najlepiej skupić się na rozmiarze 68 prawda?

68 to rozmiar tak gdzieś na 3 miesiące, albo i później jak dziecko urodzi się mniejsze. zapasy bodziaków i pajaców można robić w każdym rozmiarze, bo ich się używa cały rok niezależnie od pory roku.
wydaje mi się, że dla mniejszego dziecka lepiej będzie na początek kupić więcej ubranek w rozmiarze 56 i 62, kilka większych rzeczy, a resztę dokupować na bieżąco w zależności od tego jak szybko dziecko będzie rosło. i trzeba też pamiętać, że rozmiarówka różni się w zależności od sklepu

Ostatnia edycja:
paulinka7.06, gratuluję synka :D
To chyba więcej dziewczynek u nas na czerwcowkach !?

Dziewczyny, a ma może któraś z Was takie bóle tych kości w pośladkach ? Nie wiem jak to nazwać fachowo :( (nie raz jak na rowerze długo nie jeździłam to później też mnie te kości od siodełka bolały) :p
Jak poleżę długo na jednym boku to gdy wstaje lub się odwracam bolą mnie i jak poleżę na plecach i chce się odwrócić to też je czuje, a najgorsze jest to, że jak chodzę to cały czas pobolewania...
W pierwszej ciąży spojenie łonowe mi się rozchodziło, bo córa miała dziwne ułożenie i leżała bliżej kregoslupa to ból był niesamowity (ale nie pamiętam czy w kroku też mnie bolało). Boję się bardzo, żeby to nie były tego poczatki ... :(

Dziekuje :)
Mnie lapie bol ale nad posladkami, jakby rwa kulszowa i promieniuje na posladki az do uda. No ale na szczescie sa to chwilowe mocne bole, potem jeszcze troche czasu mam obolale ale przechodzi. Doktor mowi ze tak w ciazy bywa ;) a poza tym juz wczesnkej tez tak mialam tyle ze po wysilku fizyczym.

Oj, nie moge uwierzyc w tego synka :DMilego dnia i dobrego samopoczucia dziewczynki :)

@DareToBe to twój synek będzie pasował do mojej córeczki też jej wczoraj kupiłam komplecik pszczółki [emoji7] takie to urocze [emoji7]

Ja rozmiar 68 biorę pod uwagę dopiero jak malutka będzie miała pół roku więc okolice świąt. Synek też na pół roku miał 68.

Mi się jakoś te otulacze nie widzą nie wiem czemu ale wydaje mi się to dla dziecka średnio wygodne bo ja bym nie chciała spać taka skrepowana

Nie cierpię Belgii za pogodę... pół dnia wczoraj tak wiało okropnie. Widziałam filmik jak rowerzysta prowadził rower do pasów, a jak zawialo to razem z rowerem dosłownie przelecial przez 2 pasmowa ulice w powietrzu... A wieczorem przyszła taka przerażająca burza jak grzmialo to mi w domu okna i drzwi się trzesly....

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

@DareToBe

Mi się jakoś te otulacze nie widzą nie wiem czemu ale wydaje mi się to dla dziecka średnio wygodne bo ja bym nie chciała spać taka skrepowana

No ale dla noworodków to jest dobre, gdzieś przez 2 miesiące 1sze, bo czują się jak w brzuchu mamy...
1szy z brzegu link jaki znalazłam na ten temat.
https://www.osesek.pl/zdrowie-i-pie...dek/1327-otulanie-noworodkow-po-co-i-jak.html

@DareToBe to twój synek będzie pasował do mojej córeczki też jej wczoraj kupiłam komplecik pszczółki [emoji7] takie to urocze [emoji7]

Ja rozmiar 68 biorę pod uwagę dopiero jak malutka będzie miała pół roku więc okolice świąt. Synek też na pół roku miał 68.

Nie cierpię Belgii za pogodę... pół dnia wczoraj tak wiało okropnie. Widziałam filmik jak rowerzysta prowadził rower do pasów, a jak zawialo to razem z rowerem dosłownie przelecial przez 2 pasmowa ulice w powietrzu... A wieczorem przyszła taka przerażająca burza jak grzmialo to mi w domu okna i drzwi się trzesly....

Chyba troszkę pomylilas bo @DareToBe z tego co kojarzę będzie miała jednak córeczkę :-) A ja dla swojego synka kupiłam komplecik pszczółki :-) :-)

Dziewczyny możecie mi jeszcze powiedzieć jak prawidłowo przeprowadzić badanie na posiew? Robiłam dwa razy w różnych miejscach badanie ogólne moczu i mam brzydkie wyniki, podwyzszone leukocyty, liczne baterie i wczoraj na polowkowym lekarz mówił bym zrobiła posiew

Chyba troszkę pomylilas bo @DareToBe z tego co kojarzę będzie miała jednak córeczkę :-) A ja dla swojego synka kupiłam komplecik pszczółki :-) :-)

Dziewczyny możecie mi jeszcze powiedzieć jak prawidłowo przeprowadzić badanie na posiew? Robiłam dwa razy w różnych miejscach badanie ogólne moczu i mam brzydkie wyniki, podwyzszone leukocyty, liczne baterie i wczoraj na polowkowym lekarz mówił bym zrobiła posiew
mamaginekolog pisała o tym na swoim blogu:
Link do: Mocz do badania - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Dzięki wielkie. Wstyd się przyznać ale mnie nikt nigdy nie uświadamial jak to prawidłowo robić i robiłam to źle może dlatego wyniki badań moczu wyszły źle. Mamaginekolog pisze że trzeba się podmyc, pytanie czy sama czysta woda czy z użyciem np żelu do higieny intymnej?

Dzięki wielkie. Wstyd się przyznać ale mnie nikt nigdy nie uświadamial jak to prawidłowo robić i robiłam to źle może dlatego wyniki badań moczu wyszły źle. Mamaginekolog pisze że trzeba się podmyc, pytanie czy sama czysta woda czy z użyciem np żelu do higieny intymnej?
raczej sama woda

reklama
Ale Wam fajnie, że znacie już płeć. Ja mam połówkowe dopiero 6.02 i liczę, że w końcu się dowiem kto dołączy do naszej rodziny. Córka czeka na siostrę, ja też bym chciała dziewczynkę, a mężowi wszystko jedno.
Co do ubranek, to córka urodziła się 25.06 (na ten dzień mam też termin porodu wg usg :) i 8 lat temu było tak upalne lato, że praktycznie przez pierwszy miesiąc w domu leżała jedynie w pampersie, przykryta pieluszką. Ja siedziałam w majtkach i staniku i chłodziłam się lekko pod wiatrakiem, tak żeby mi piersi nie zawiało. Mieliśmy mega gorąco w mieszkaniu, a na zewnątrz nie było lepiej. Na spacer wychodziłyśmy o 9 rano i potem po 18. Inaczej się nie dało, bo nie było czym oddychać. I przez te upały ponad połowa ciuszków w rozmiarze 56 i 62 była nie używana..
Ponieważ nie znam płci dziecka, więc na razie i tak nic nie kupuje. Jak będzie dziewczynka to mam trochę ubranek po starszej córce, zrobię jeszcze ich przegląd i jak coś będzie brakowało to dokupię. A jak będzie chłopiec, to zrobię zdjęcia i może któraś z Was będzie zainteresowana odkupieniem ;)

Do góry