reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
Mi nic Lekarz nie wspomniał o jakimś oszczędzaniu się, a z opisu na badaniu prenatalnym mam: położenie łożyska ściana przednia, nisko.. Hmm
Ja też mam nisko położone łożysko i ginekolog nic mi nie mówiła o oszczędzaniu się (nie dostałam nawet L4) I pozwoliła uprawiać "delikatnie" seks :) mówiła, że w 90% łożysko samo się podnosi I nie ma obecnie czym się martwić :)

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja się właśnie położyłam z książka i maluszek rozpoczął harce piszecie o poprawie samopoczucia w drugim trymestrze, a u mnie wręcz przeciwnie od kilku dni chodzę jakaś taka zmęczona i na nic nie mam siły. Dzisiaj jak wróciłam do domu to się położyłam i przespałam 2 godziny, wstałam, wykąpałam się i znowu zapakowałam do łóżka...mąż ogarnął dzieci. Mam nadzieję że to jakiś chwilowy spadek formy i szybko minie...
Kurde a ja nic totalnie nie czuje... wprawdzie dopiero 17 tydz zaczynam i to pierwsza ciąża więc jeszcze mam na to czas, no ale.. Tak chyba się zaczynam trochę niecierpliwić..:p

9ewnqqmzi7le71mi.png

Czy to ze przytylam tylko 0,5 kg będąc w 18 tc to normalnr? W poprzedniej miałam ponad 2 kg w tym czasie. Trochę mnie to martwi jak czytam ze wy od 4do 6 więcej. Lekarka nawet zwróciła uwagę na to ze tak mało przybralam przez święta.

Napisane na SM-G360F w aplikacji Forum BabyBoom

Jezeli Cie to pocieszy to moja ginekolog mowi, ze w ciazy nie chodzi o to, zeby przytyc tylko, zeby dziecko odzywiac prawidlowo. Ma sie nie wygladac jak namiot z kazdej strony, tylko figura jak sprzed ciazy i pilka (brzuch) z przodu :) Nie ma norm przybierania na wadze - jak ma sie wyniki w normie, dziecie rozwija sie ladnie to nie ma powodow do zmartwien.
Ja w pierwszej ciazy przytylam... 8 kg. Jednak mialam przez 7 miesiecy takie mdlosci ze dopiero pod koniec nadrabialam z jedzeniem :)
I mialam kilka przykrych sytuacji. W 19 tc bylam w szpitalu i lekarka na Izbie Przyjec nie wierzyla ze jestem w ciazy a juz na pewno nie w 19 tc! Zdziwila sie robiac USG.
A jak w 26 tc bolal mnie brzuch okrutnie i pojechalam tez na IP to pielegniarka sie mnie zapytala przy rejestracji czy jestem pewna ze to ten tydzien! I ze cos na pewno jest nie tak ze wygladam jak wygladam! Jeny jak ja wtedy beczałam na tej poczekalni...
A na szkole rodzenia :D Mialam tak maly brzuszek ze brali nas za nadgorliwych, ze jeszcze tyle czasu a my juz na szkole... :)

Kurde tak czytam i wy macie tak często te wizyty.. Ja co 4 tyg i nic krócej:( raz wizyta była za 3tyg żeby się załapać w terminie na te badanie genetyczne i gdyby coś tam było nie tak to skierowanie do Żor do specjalistów... A tak to nic szybciej - choć prosiłam! A lekarz tak się śmiał ze mnie:p i mówi Pani Agatko no ja mogę częściej Panią zapisywac, to by było z korzyścią dla mnie (prywatnie chodzę) ale po co..
Ciaza rozwija się prawidłowo, wyniki książkowe więc nie ma takiej potrzeby żeby
Ja mam ta sama lekarke. W pierwszej ciazy mialam wizyty co 2-3 tygodnie max. Kazda z USG.
Teraz jak wszystko OK to wyznacza mi tez terminy na za 4 tygodnie, ale prosi np robic badania krwi i moczu tydzien wczesniej i jezeli nie jest cos ok to przerejestrowac sie wczesniej. Chodze prywatnie.
Dzisiaj odwbralam swoje wyniki moczu i niestety - cos jest nie ok, wiec ide jutro na wizyte. W pierwszej ciazy anemia i infekcje ukladu moczowego byly moją zmorą!

Wy juz na polowkowe macie zapisy :) Ja dopiero co prenatalne 2 tygodnie temu :) Moje polowkowe wypadna pewnie w okolice walentynek.
Teraz 14tc i ruchow brak. W pierwszej pojawily sie swiadomie kolo 19 tc ale tylko dlatego ze akurat bylam na badaniu, pielegniarka przylozyla Dopplera, gdzie mi bąbelki lataly w brzuchu i powiedziala "O tu sie dziecko rusza!" :)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :)

Trzymajcie kciuki, bo też mam dzisiaj wizytę i stresa jak zwykle :) Po cichu trochę liczę na jakieś choćby przypuszczenia co do płci, a myślenie o tym odwraca moją uwagę od martwienia się czy z maluszkiem wszystko okej :D No i w końcu mąż będzie ze mną pierwszy raz :)

Miłego dnia dla Was!
Ja też dziś idę na wizytę na 13:20. Za dwa tygodnie połówkowe :) Trzymam więc kciuki tez za Twoją wizytę

Witajcie :)
ja mam wizyty tak co 3-4 tygodnie. Różnie lekarz mnie zapisuje. U mnie ten problem, że lekarz jest tylko w czwartki, pozostałe dni jakby co znajdę go w szpitalu gdzie będę rodzić.
W moim mieście nie ma dobrych lekarzy, musialam szukać dalej. Lekarz, który prowadzil moją pierwszą ciąże nie żyje od 2-3 lat i od tamtej pory jest masakra.
Ja mam dzisiaj apogeum wymiotne :( Dalej, znowu...poczułam paprykę i był koniec ze mną..

Ja jestem załamana...znowu mnie boli pęcherz...rano to ledwo siku zrobilam...nawet nie miałabym co dac na badania...zadzwonię do mojego lekarza..myślałam że przejdzie naturalnie...A teraz to mam wrażenie że wszędzie mnie boli i swedzi....

reklama
Witajcie dziewczyny:)
Też mam dziś wizytę po południu u mojego ginekologa....może dowiem się czy aby napewno dziewczynka mieszka w brzuszku:)
Ja mam wizyty co 3 tygodnie.
Wszystkim mamusiom życzę dzis udanych wizyt ...fajcie znac jak będziecie po. Buziaki

Do góry