Czy to ze przytylam tylko 0,5 kg będąc w 18 tc to normalnr? W poprzedniej miałam ponad 2 kg w tym czasie. Trochę mnie to martwi jak czytam ze wy od 4do 6 więcej. Lekarka nawet zwróciła uwagę na to ze tak mało przybralam przez święta.
Napisane na SM-G360F w aplikacji Forum BabyBoom
Jezeli Cie to pocieszy to moja ginekolog mowi, ze w ciazy nie chodzi o to, zeby przytyc tylko, zeby dziecko odzywiac prawidlowo. Ma sie nie wygladac jak namiot z kazdej strony, tylko figura jak sprzed ciazy i pilka (brzuch) z przodu
Nie ma norm przybierania na wadze - jak ma sie wyniki w normie, dziecie rozwija sie ladnie to nie ma powodow do zmartwien.
Ja w pierwszej ciazy przytylam... 8 kg. Jednak mialam przez 7 miesiecy takie mdlosci ze dopiero pod koniec nadrabialam z jedzeniem
I mialam kilka przykrych sytuacji. W 19 tc bylam w szpitalu i lekarka na Izbie Przyjec nie wierzyla ze jestem w ciazy a juz na pewno nie w 19 tc! Zdziwila sie robiac USG.
A jak w 26 tc bolal mnie brzuch okrutnie i pojechalam tez na IP to pielegniarka sie mnie zapytala przy rejestracji czy jestem pewna ze to ten tydzien! I ze cos na pewno jest nie tak ze wygladam jak wygladam! Jeny jak ja wtedy beczałam na tej poczekalni...
A na szkole rodzenia
Mialam tak maly brzuszek ze brali nas za nadgorliwych, ze jeszcze tyle czasu a my juz na szkole...
Kurde tak czytam i wy macie tak często te wizyty.. Ja co 4 tyg i nic krócej
raz wizyta była za 3tyg żeby się załapać w terminie na te badanie genetyczne i gdyby coś tam było nie tak to skierowanie do Żor do specjalistów... A tak to nic szybciej - choć prosiłam! A lekarz tak się śmiał ze mnie
i mówi Pani Agatko no ja mogę częściej Panią zapisywac, to by było z korzyścią dla mnie (prywatnie chodzę) ale po co..
Ciaza rozwija się prawidłowo, wyniki książkowe więc nie ma takiej potrzeby żeby
Ja mam ta sama lekarke. W pierwszej ciazy mialam wizyty co 2-3 tygodnie max. Kazda z USG.
Teraz jak wszystko OK to wyznacza mi tez terminy na za 4 tygodnie, ale prosi np robic badania krwi i moczu tydzien wczesniej i jezeli nie jest cos ok to przerejestrowac sie wczesniej. Chodze prywatnie.
Dzisiaj odwbralam swoje wyniki moczu i niestety - cos jest nie ok, wiec ide jutro na wizyte. W pierwszej ciazy anemia i infekcje ukladu moczowego byly moją zmorą!
Wy juz na polowkowe macie zapisy
Ja dopiero co prenatalne 2 tygodnie temu
Moje polowkowe wypadna pewnie w okolice walentynek.
Teraz 14tc i ruchow brak. W pierwszej pojawily sie swiadomie kolo 19 tc ale tylko dlatego ze akurat bylam na badaniu, pielegniarka przylozyla Dopplera, gdzie mi bąbelki lataly w brzuchu i powiedziala "O tu sie dziecko rusza!"
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom