Moim zdaniem najważniejsze jest to, że Wy się cieszycie, że będzie drugi synek
zawsze jak słucham opinii innych osób, które są "z jakiegoś powodu niezadowolone" od razu przypominam sobie poniższy obrazek i jest w nim dużo racji, bo naprawdę wszystkim nigdy się nie dogodzi. Ja wiem, że kiedy chodzi o najbliższych to naprawdę boli, ale wydaje mi się, że nieważna jest płeć, ale to aby dziecko było zdrowe.
Masz rację nam dużo osób, w tym babcia męża życzy syna, no bo mamy córkę...
A mało kto patrzy na to, pyta przed stwierdzeniem "życzę Wam.." o to czy chcielibyśmy syna czy córkę..
Nam jest to obojętne, oczywiście grunt żeby dziecko było całe i zdrowe, choć wiadomo jak będzie chore to też je będziemy kochać.
Ale jak tak rozmawialiśmy z mężem to mówił że owszem chciałby syna, jak chyba każdy facet, ale córka jest taka fajna że chciałby drugą córkę..
W 1szej ciąży mąż mówił że chciałby córkę, więc był bardzo happy, a teraz się cieszy że znów zostanie ojcem, po prostu..
W 1szej ciąży większość nam "życzyła" córki, bo ze strony męża sami faceci od kilku pokoleń, a wiadomo płeć zależy od plemników bo komórka jajowa zawsze jest żeńska (x ).
Więc to wszystko jest głupie gadanie, a jak bym usłyszała "szkoda że nie..." od kogokolwiek to bym wyszła z siebie i by usłyszeli co o tym myślę i przestali głupio gadać..
No bo ja jestem spokojnym człowiekiem, ale do czasu..[emoji12]
Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom