reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

@JustYs21 teraz będziesz miała pierwsze prenatalne? Kurde ja miałam w połowie listopada, wydaje mi się , że to tak dawno było. A teraz już 15 tydzień idzie. Idę w środę do lekarza, też mam nadzieje że podejrzymy dzidzię. A poza tym kontrola po szpitalu musi być.
Mnie znowuż w krzyżu boli.

Póki co nic nie kupowałam, ale czytam czytam i oszaleć idzie, tu wózki materacyki, kosmetyki, kocyki itp itd. Ale fajne to , szykuje się , to może potem będzie mi łątwiej wybierać :)
Zapamiętam o tych kosmetykach z rossmana.

Tak, dopiero teraz w piątek. Akurat końcowka 12 tc.
boję się -_- stresuję, denerwuje.

reklama
Hej, dawno mnie tu nie było. Jakoś miałam doła po info od jednej jak poroniła, do dzisiaj ten opis mam przed oczami i chce mi się płakać, jestem bardzo wrażliwa na tym punkcie niestety.
Odkąd zaczęłam 14 tc czuję się zupełnie inaczej, tak lekko ;) czasami pobolewa brzuch i kość ogonowa i swędza sutki [emoji14] poza tym żadnych dolegliwości. aa i często chce mi sie płakać, nawet bez powodu :)

A dzisiaj mam urodziny i popołudniu wpadnie siostra z dzieciakami, zrobiłam sernik bananowy na zimno :)
Pozdrawiam
Wszystkiego najlepszego!![emoji16]

Spokojnej ciąży i zdrowej dzidzi [emoji4]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja właśnie zaczęłam buszować na allegro, znalazłam fajny zestaw łóżeczko plus komoda z takim samym motywem, w tym samym sklepie można dobrać pościel do łóżeczka. Mąż poinformowany powiedział , że kupi :D
Ale przy tym zaczęłam trochę czytać o materacykach do łóżeczek. Najpierw trafiłam na grykowo-kokosowy z pianką chwalony dosyć, ale potem pojawiły mi się informacje o tym ,że zdarzają się pleśniejące.... Nieciekawie. Następne lateksowo - kokosowe, raczej lepsze wyjście trochę droższe. Najbardziej mnie zdziwiło, że dziecko ma spać do 8-9 m-ca na twardej stronie tej kokosowej.
Jakie doświadczenia macie już posiadające pociechy Mamy? :)
Niech zgadne? Klupś? [emoji16]

Ja kupiłam materac lateksowy Hevea. Wzięłam go ze względu na to, że mamy w domu wilgoć i żadne gryki czy kokosy nie wchodziły w grę, bo właśnie chłoną wilgoć. To taką mam podpowiedź [emoji6]

A ja dzisiaj w końcu jestem po genetycznym. Wszystko jest ok[emoji16] Chociaż jeśli chodzi o przezierność, to nie jestem w najniższym ryzyku, tylko piętro wyżej. Ale to chyba ze względu na wiek. PAPPA nie robie.

No i dzisiaj w końcu poznaliśmy płeć. Będzie chłopiec [emoji1][emoji1][emoji1]. Tak jak chciałam [emoji16] Pan Dr powiedział ze z b.duzym prawdopodobieństwem, a później pokazał coś, co jego zdaniem jest siusiakiem [emoji23]. Ten syn, w przeciwieństwie do starszego, lubi się pokazać [emoji23]

Mi wychodzi, że jestem 13+4 tyg. CRL - 75.6. Obecny termin na 14.06.

No i przesyłam zdj. Widać, że kolejny przytulas się szykuje [emoji1]

1513020072-0a30eac4fbabe6ba-aaaaaa.jpeg

A ja właśnie zaczęłam buszować na allegro, znalazłam fajny zestaw łóżeczko plus komoda z takim samym motywem, w tym samym sklepie można dobrać pościel do łóżeczka. Mąż poinformowany powiedział , że kupi :D
Ale przy tym zaczęłam trochę czytać o materacykach do łóżeczek. Najpierw trafiłam na grykowo-kokosowy z pianką chwalony dosyć, ale potem pojawiły mi się informacje o tym ,że zdarzają się pleśniejące.... Nieciekawie. Następne lateksowo - kokosowe, raczej lepsze wyjście trochę droższe. Najbardziej mnie zdziwiło, że dziecko ma spać do 8-9 m-ca na twardej stronie tej kokosowej.
Jakie doświadczenia macie już posiadające pociechy Mamy? :)
My mieliśmy gryka kokos i nic się nie stało. Mieliśmy też ochraniacz na to, bo w komplecie był i nigdy nie przemókł.
A co do strony to od narodzin do co najmniej pół roku kokos, dla kręgosłupa, potem gryka- żeby lepiej rozwijały się mięśnie, później dziecko wstaje, ta gryka też na stopki "masuje".

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Ja małego kapalam w oilatum. I było ok.
W szpitalu nie wiem dlaczego bo przecież każdy kosmetyk może uczynić dziecko-dziewczyna dostała ochrzan bo kupiła Johnsona.

Napisane na SM-G360F w aplikacji Forum BabyBoom
Kosmetyki Johnsona mają fatalny skład (nie tylko one).
Radzę się zapoznać z blogiem sroki w tej kwestii.

A ja dzisiaj w końcu jestem po genetycznym. Wszystko jest ok[emoji16] Chociaż jeśli chodzi o przezierność, to nie jestem w najniższym ryzyku, tylko piętro wyżej. Ale to chyba ze względu na wiek. PAPPA nie robie.

No i dzisiaj w końcu poznaliśmy płeć. Będzie chłopiec [emoji1][emoji1][emoji1]. Tak jak chciałam [emoji16] Pan Dr powiedział ze z b.duzym prawdopodobieństwem, a później pokazał coś, co jego zdaniem jest siusiakiem [emoji23]. Ten syn, w przeciwieństwie do starszego, lubi się pokazać [emoji23]

Mi wychodzi, że jestem 13+4 tyg. CRL - 75.6. Obecny termin na 14.06.

No i przesyłam zdj. Widać, że kolejny przytulas się szykuje [emoji1]

1513020072-0a30eac4fbabe6ba-aaaaaa.jpeg

Chłopak jak byk![emoji16]
Gratuluję [emoji173]
Ja w czw zaczynam 14tydz ale ciąża młodsza więc wątpię żebym coś wiedziała... byłam 3tyg temu to maleństwo miało 2.5cm i dr powiedział "za 3tyg będzie miał z 5cm).
W czwartek się przekonamy co i jak :)
Termin wg om na 21.06 ale myślę że koniec czerwca nawet początek lipca będę rodzic.:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mojemu nie zaszkodziły. Ja też czasami stosuje szampon Johnsona jak od zwykłego mam wysypke.

Napisane na SM-G360F w aplikacji Forum BabyBoom
Można nie mieć objawów alergii ale chodzi też o substancje przenikające, szkodliwe dla nas na dłuższą metę...
Tu są fajnie opisane te składniki, na sroce też znajdziecie..
Link do: Czarna lista składników w kosmetykach

Do góry