reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Pati wszystkiego najlepszego dużo zdrówka dla Was !

Aga,Pati trzymam kciuki za czwartek może już zobaczcie kto tam się ukrywa [emoji1]

Ja dziś 16t3d słuchałam serduszko 150 i widziałam dzidzie o płci nic nie mówił więc nie mam potwierdzonej drugi raz ale wierzę że to dziewczynka [emoji7] już był pęcherz i żołądek ale resztę dokładnie zobaczymy 8 stycznia bo to będzie moje polowkowe.

Też jak pisałam dopiero wszystko oglądam...boję się jeszcze kupowac...trudno od lutego do maja zdążę kupić ale tak jak niektóre z Was nie mam zielonego pojęcia co....boże i jeszcze są rodzaje materacy....kołdry też pewnie...

Napisane na HUAWEI P7 mini w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam się po weekendzie :)

@Pati1112 wszystkiego najlepszego i szybkich 6 miesięcy ;)

Któraś z dziewczyn napisała, że coś nas tutaj mało. faktycznie patrząc na posty lipcówek to czerwcowe mamy zostają w tyle. W ogóle jakoś tam bardziej to wszystko zaawansowane, tabelki z listą mam, terminami wizyt, porodów ;)

Co do zakupów to ja w pierwszej ciąży zaczęłam robić zakupy dopiero w październiku, a termin miałam na grudzień. Bardzo bałam się zapeszyć, szczególnie, że wtedy grupa grudniówek była wyjątkowo pechowa :( Teraz za to mam już chyba wszystko, łącznie z gadżetami typu monitor oddechu, niania czy łożeczko chicco next2me. Właściwie do kupienia została mi tylko gondola do wózka dla dzieci rok po roku.

Co do materaca to ja w pierwszej ciąży kupiłam gryka, pianka kokos, ale naczytałam się o przypadkach rabali w gryce i przy drugim dziecku zmieniłam na piankowy. Jakoś nie mogłam przestać o tym myśleć, że dziecko mogłoby spać na robakach, a ja bym to przeoczyła :p

Ja mam kilka ciuchów ciążowych, ale podejrzewam, że podobnie jak w poprzednich ciążach nie będą mi potrzebne wcześniej niż w 6 miesiącu. Ja niewiele tyłam, miałam raczej niewielki brzuch. Na połówkowych badaniach mój brzuch właściwie nie różnił się od tego sprzed ciąży. strasznie ubolewałam nad tym bo w kolejkach zaczęli mnie przepuszczać niedługo przed rozwiązaniem ;)

A i zapomniałam się pochwalić, że dzisiaj rano poczułam ruchy. Takie prawdziwe delikatne rozpychanie wyczuwalne pod dłonią, więc już mam pewność, że to maluch a nie jelita :D

No jest nas mało to fakt...dużo odeszło...My sobie też możemy stworzyć jakiś spis np począwszy od usg polowkowego...I np.wstępnie spodziewana płeć

A ja właśnie zaczęłam buszować na allegro, znalazłam fajny zestaw łóżeczko plus komoda z takim samym motywem, w tym samym sklepie można dobrać pościel do łóżeczka. Mąż poinformowany powiedział , że kupi :D
Ale przy tym zaczęłam trochę czytać o materacykach do łóżeczek. Najpierw trafiłam na grykowo-kokosowy z pianką chwalony dosyć, ale potem pojawiły mi się informacje o tym ,że zdarzają się pleśniejące.... Nieciekawie. Następne lateksowo - kokosowe, raczej lepsze wyjście trochę droższe. Najbardziej mnie zdziwiło, że dziecko ma spać do 8-9 m-ca na twardej stronie tej kokosowej.
Jakie doświadczenia macie już posiadające pociechy Mamy? :)[/QUOT
poprzednia dwójka niemowlaków spała na dobrym materacu piankowym i trzeci też będzie :)

xnw4pc0zt1lx9mia.png

I co z tym suwaczkiem...gdzie mam go wkleić zapisać żeby się zawsze wyświetlał

@Asia2104 mnie może okresowo już nie boli ale kłuje i ciągnie. Do tego mam ból spojenia i już się umówiłam do rehabilitanta bo to zdecydowanie za wcześnie.
O! Z nieba mi spadłaś! Napisz mi proszę jak boli spokenie łonowe? Bo chyba to mam (sądząc po lokalizacji), nawet jak leżę inaczej niż na boku to mnie boli :( Pierwszą ciążę przeżyłam bez tego, a tu nawet nie druga połowa, a taka atrakcja ;)
Mnie też zdrowy rozsądek podpowiada, żeby jeszxze poczekać.. ale budżet i głowa podpowiadają, żeby już coś zacząć kupować bo potem nie damy rady. To nasze 1 dziecko, musimy kupić wszystko - termin na koniec czerwca więc w czerwcu chciałabym już mieć wszystko ..
Jak zacznę w kwietniu np to nie dam rady kupić na raz wózka, łóżeczka, fotelika, wyprawki, przewijaka itd... To jest przecież kilka tysiecy! Sam fotelik do auta to kupa kasy i to musi być nowe i porządne.
Mnie te wydatki przerażają i nie wiem jak to wszystko kupimy naraz
Rozumiem rozterki - ja już zaczęłam kupować to co potrzebne, bo łatwiej jest rozłożyć wydatki na 9 miesięcy niż np. na 3 ;) I powolutku, powolutku kupuję wszystko - no, może poza ubrankami, bo te najfajniejsze po Stasiu zostawiliśmy :D
Hej, dawno mnie tu nie było. Jakoś miałam doła po info od jednej jak poroniła, do dzisiaj ten opis mam przed oczami i chce mi się płakać, jestem bardzo wrażliwa na tym punkcie niestety.
Odkąd zaczęłam 14 tc czuję się zupełnie inaczej, tak lekko ;) czasami pobolewa brzuch i kość ogonowa i swędza sutki :p poza tym żadnych dolegliwości. aa i często chce mi sie płakać, nawet bez powodu :)
A dzisiaj mam urodziny i popołudniu wpadnie siostra z dzieciakami, zrobiłam sernik bananowy na zimno :)
Pozdrawiam
100 lat! I nich ciąża upływa miło, łatwo i przyjemnie :D

@Pati1112 wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka:)

@DareToBe to jest dziwny jakby kłujący ból, mi się nasila przy chodzeniu. Boli tak jakby wzgórek łonowy. Dziś byłam u rehabilitanta z bólem pośladka i powiedziałam o tym spojeniu to mnie macała i mam przerwę niestety. Teraz pójdę do laski od właśnie tych przypadłości i od rozejścia mięśni brzucha co też mnie dotyczy niestety.

Co do wyprawki to rzeczy, które są na gwarancji to lepiej kupić później bo szkoda czas, który ubiega a nie korzysta się z tego. Ale meble polecam kupić wcześniej żeby wywietrzały.

Materac polecam lateksowy, kosmetyki to najgorsze pod względem składu są Nivea. Dobre są rossmanowskie babydream. Skład bardzo dobry. Ubranka koniecznie 100% bawełna. Oliwek nie polecam bo skóra wtedy nie oddycha i oliwka zostawia ślady na ubraniach, które ciężko sprać. Chusteczki nawilżające też najlepiej jakby w składzie była sama woda czyli z Rossmana. Polecam stronę sroka o... Tam dziewczyna super analizuje produkty m.in. dla dzieci.

Ostatnia edycja:
To zależy jak się czuje ...firanki to faktycznie odpuść ale z myciem uważaj nie przemeczaj się...Ja mylam niedawno ale uważałam przy tym i jedno okno co dwa dni z przerwa w trakcie robilam

Spoko jedno okno umyłam :D Brawo ja ! Codziennie po jednym :) A do firanek mam męża :) Ja koordynuje.
Dziewczyny ja w pierwszej ciąży robiłam wszystko. Miesiąc przed porodem szorowałam wykładzinę na kolanach. Wszystko z umiarem, ja nie robię nic, żeby paść z sił, po prostu wolno, powoli i na spokojnie. Dzisiaj robiłam przerwy, po oknie położyłam się, potem umyłam szafkę znowu leżałam :) Wszystko zależy jak się czujesz i żeby nie przesadzić.

Ja niestety nie mam nic po synku, więc muszę kupić od początku wszystko. Ja kupuję powoli, jak trafie na okazję to biorę, czemu nie ?:) Wolę teraz wydać na jakieś ubranka, body etc. a potem mieć kasę na kocyki, ręczniki itd :) Grubsze zakupy, wózek, łóżeczko planuje w maju.

Mnie dopadły bóle już w nocy, jak przy synku ( tylko teraz jakoś szybko) prosto spać nie mogę, na prawym boku tez nie, czuję jak ciągnie mnie brzuch. Kolejna noc na lewym boku- przypomniała mi długie miesiące w jednej pozycji, bo skurcze chwytały o matko ! -_-
Za dnia czasem coś mnie zakłuje już mniej.
Ja mam prenatalne w piątek, już 3tyg nie widziałam dzidzi, że aż człowiek się martwi. Może dowiem się kto mieszka w brzuszku:)
Czuję przez brzuch, że czeka mnie drugi synek :)

reklama
@JustYs21 teraz będziesz miała pierwsze prenatalne? Kurde ja miałam w połowie listopada, wydaje mi się , że to tak dawno było. A teraz już 15 tydzień idzie. Idę w środę do lekarza, też mam nadzieje że podejrzymy dzidzię. A poza tym kontrola po szpitalu musi być.
Mnie znowuż w krzyżu boli.

Póki co nic nie kupowałam, ale czytam czytam i oszaleć idzie, tu wózki materacyki, kosmetyki, kocyki itp itd. Ale fajne to , szykuje się , to może potem będzie mi łątwiej wybierać :)
Zapamiętam o tych kosmetykach z rossmana.

Do góry