reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Dziewczyny a co sadzicie o tzw baby shower? Taka Impreza moze pomoc skonpletowac wyprawke?
Ja tez sie obawiam wszystkich tych wydatkow na raz takze juz po malu kilka rzeczy zakupilam. Trzymam spakowane w osobnym pokoju I nawet nie patrze bo tez sie jeszcze troche boje.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
jak mieszkasz zagranicą, to czemu nie, to normalna tradycja, ale u nas chyba nie bardzo się sprawdzi. ja w każdym razie nie słyszałam i nie byłam na żadnym baby shower w Polsce, a trochę tych ciężarnych koleżanek już się przewinęło:)

reklama
Ja na razie mieszczę się jeszcze w dwie pary spodni :) ale z zakupami planuję się wstrzymać do wyprzedaży poświątecznych - mam nadzieję, że uda mi się upolować jakąś fajną kurtkę zimową. Niestety myślałam, że nie będę musiała kupować, ale w jednej już się nie dopinam, a w drugiej ledwo co ;p a tu dopiero 12 tydzień i co najmniej 3 miesiące zimy przed nami :)
Co do wyprawki - zgadzam się z @ZUZA.80 jeśli nie chcecie/boicie się teraz kupować rzeczy to można co miesiąc po prostu jakąś kwotę odłożyć :)

Hej, dawno mnie tu nie było. Jakoś miałam doła po info od jednej jak poroniła, do dzisiaj ten opis mam przed oczami i chce mi się płakać, jestem bardzo wrażliwa na tym punkcie niestety.
Odkąd zaczęłam 14 tc czuję się zupełnie inaczej, tak lekko ;) czasami pobolewa brzuch i kość ogonowa i swędza sutki :p poza tym żadnych dolegliwości. aa i często chce mi sie płakać, nawet bez powodu :)

A dzisiaj mam urodziny i popołudniu wpadnie siostra z dzieciakami, zrobiłam sernik bananowy na zimno :)
Pozdrawiam
Wszystkiego najwpanialszego :-D

@Pati1112 Wszystkiego co najlepsze :) Przede wszystkim zdrówka dla Ciebie i dzidzi :)

@AgaRS90 mnie również wydatki związane z wyprawką przerażają, też chciałabym już zacząć coś kupować bo potem to masakra. Chociaż i tak sporo nam odchodzi, bo łóżeczko będzie od brata więc tylko materac i pościel zostanie. Nad wózkiem się zastanawiam czy też nie wziąć gondolki od brata na te pierwsze miesiące a potem kupić porządną spacerówkę, a nie 3w1. Fotelik wiadomo do kupienia. Ciuszków będę miała też od brata i od szwagierki ( urodziła kilka dni temu ;)) Ale mam w planach remont pokoju :) i masa rzeczy o których na razie nie mam pojęcia , że będą potrzebne :D

Cześć! Nie było mnie cały weekend bo wymyśliłam sobie wycieczkę do Warszawy do znajomych ze studiów i tak spędziliśmy czas, było fajnie no i wszyscy się ucieszyli z nowiny o dziecku :) Na starówce już światełka więc było miło pospacerować, ale powiem wam że tak mnie nogi bolały po tym chodzeniu że masakra. Biodra i kolana, jakbym się normalnie miała rozpaść :errr:Czułam się jak stara baba :p
A dziś też byłam w lidlu, kupiłam te rajstopy ciążowe i fajne są, trochę grubsze. No i tak chodziłam i chodziłam koło tych dziecięcych ciuszków chyba z pół godziny. W końcu kupiłam jeden pajacyk i jedno body rozpinane w dwupaku. No musiałam :D wzięłam takie jasno/beżowe unisexy bo nie wiem kogo tam noszę. Taka byłam podekscytowana bo to pierwsze dziecięce zakupy ;) Ale już się uspokajam i nic nie kupuję chociaż do końca stycznia :p
@Pati1112 Wszystkiego dobrego !

@Pati1112 Wszystkiego najlepszego :)

Ja ubrania ciążowe już mam. Dzisiaj jeszcze dokupiłam 2 pary rajstop i jedną koszulkę na ramiączkach w lidlu. Na razie nic więcej mi nie trzeba. Ewentualnie na wiosnę jakąś sukienkę kupię, ale to raczej od koleżanki niż nową.
Co do wyprawki to ja oprócz łóżeczka i pościeli muszę kupić wszystko. Ubranek po córkach mam niewiele, pooddawałam wszystko kuzynkom w gorszej sytuacji finansowej. Mam na liście zakupowej wózek jakiś używany, ale tylko gondola, komodę na ubranka, przewijak, ubranka, akcesoria różne. Kosmetyków nie kupuję. Kupię po porodzie. I tak przez pierwsze tygodnie wystarczy sama woda, a zobaczymy co będzie maluchowi pasowało.

Ja od kiedy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy to schudlam 10 kg wiec nie mam problemu z za małymi ciuchami a raczej z tym ze spodnie zjeżdżają mi z tylka :) kurtke mam trapezowa, szeroka wiec powinnam w niej przechodzić zime ;)
A co do wyprawki do ostatnio kupilismy kilka rzeczy takich drobnych typu skarpetki itd :) duzo rzeczy bede miala po kuzynce, ktora wczoraj urodziła drugie dziecko :) juz zapowiedziała, ze więcej nie planuje i oddaje mi, jakos sie dogadamy :) wózek, fotelik chcemy nowy :) tesciowie sie uparli, ze wozek kupia oni.. :) zobaczymy ;) na razie czekamy do konca stycznia z reszta wyprawki :)

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

widzę, że rajstopy ciążowe z lidla dziś rządzą :D też kupiłam, nawet 2 pary :) i koszulki na ramiączkach.
na dziecięce nie patrzyłam, bo mam schowane rzeczy po synkach, będę dokupować na bieżąco

A ja właśnie zaczęłam buszować na allegro, znalazłam fajny zestaw łóżeczko plus komoda z takim samym motywem, w tym samym sklepie można dobrać pościel do łóżeczka. Mąż poinformowany powiedział , że kupi :D
Ale przy tym zaczęłam trochę czytać o materacykach do łóżeczek. Najpierw trafiłam na grykowo-kokosowy z pianką chwalony dosyć, ale potem pojawiły mi się informacje o tym ,że zdarzają się pleśniejące.... Nieciekawie. Następne lateksowo - kokosowe, raczej lepsze wyjście trochę droższe. Najbardziej mnie zdziwiło, że dziecko ma spać do 8-9 m-ca na twardej stronie tej kokosowej.
Jakie doświadczenia macie już posiadające pociechy Mamy? :)

reklama
@Pati1112 wszystkiego najlepszego :)

Fakt spory jest wybór wszystkiego dla dzieci. Ja mam materac kokos-pianka-gryka juz 2 lata i kompletnie nic się z nim nie dieje. Tez słyszałam że robaki się w tym robią czy plesnieja . Wystarczy nie pozwolić żeby dziecko na sikalo na taki materac bądź po brudzil jedzeniem czy piciem.
Nas przy pierwszym dziecku najdrożej przyszły meble. Kupowalismy duża szafę, łóżeczko i komoda z przewiajkiem. A wózek dostaliśmy w prezencie od moich rodziców jedynie musieliśmy wybrać jaki chcemy.
Ja nie muszę kupić nic oprucz paru letnich ciuszków 2 smoczki i chuste, chodz chuste jiz siostra moja sie zaoferowala ze mu kipic jako orezent na narodziny tak mam dosłownie wszystko. I aż wam zazdroszczę kompletowania wyprawki... ja wszystko kupowałam w Polsce bo wychodziło mnie to o wiele taniej jedynie meble tu kupiliśmy. I tak jeździłam do Pl wiec mogłam skorzystać.

Zrobiłam dzisiaj na obiad genialna sałatkę bo mój mąż po prosił o coś w tym stylu i dałam tam:sałata, ogórek,pomidorki koktajlowe, jajko, ser żółty w kostkach , pierś z kurczaka, szczypiorek, zodkiewka i makaron. Pierwszy raz tak robiłam ale rewelacja [emoji39] nawet synek się zajadal. U nas śnieg spadł i Belgia sparaliżowana [emoji23] mąż specjalnie zwolnil się wcześniej z pracy jak skończył o 14 tak dojechał do 15.30... to nie chce wiedzieć co będzie się działo o 17 jak wszyscy z pracy wyjadą.. tylko tutaj oczywiście 85% ludzi jeździ na letnich oponach.. my z synkiem wzięliśmy psa na spacer to mieli oboje radoche [emoji23] jedynie mąż mnie za to opierdzielil bo nie pozwala mi z nią wychodzić bo to demon wcielony na spacerach a siły to bydle tez ma..

Pisalyscie o myciu okien. To wcale zakazane nie jest o ile nie trzeba skakać po drabinach czy parapetach. Jedynie firanki sobie odpuścić. Ja robie na raty okna puki co utknelam w miejscu bo pogoda nie pozwala na mycie. Firanki po piore ale mąż mi je ściąga i zakłada. Tak samo pranie mąż wiesz bo ja mam wysoko sznurki powieszone ze musze na palcach stawać żeby coś powiesić

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry