reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Mecenasiwa wzdęcia w pierwszej ciąży miałam koszmarne.. myślałam że to brzuszek ciążowy rośnie a to wzdęcia były.. i to do rozwiązania.. teraz tak samo..
A co do karty ciążowe to chyba zakładają po wykonaniu pierwszego zestawu badań laboratoryjnych

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć :) nie było mnie kilka dni. W sobotę przeżyłam koszmar! Najpierw poleciała świeża krew, potem skrzepy. Było tego sporo, ale jednorazowo. Do tego moja córka dawała popalić, histeryzowała i nie schodziła z rąk. Nie pojechałam do szpitala, bo kazaliby leżeć i zwiększyć luteinę/duphaston. Ponieważ biorę od początku, to sama zwiększyłam. Lekarz telefonicznie kazał mi zbadać znowu betę, wyszła prawie 7900 i progesteron, wyszedł za niski poziom. Powiedział, że z jego doświadczenia, to nie musi oznaczać niczego złego. No i mam czekać do usg, na które jestem umówiona w piątek.
Mąż już by mnie na zwolnienie wysłał, ale ja chcę pracować. Tylko ten ciągły stres czy na pewno wszystko jest dobrze.

Witam, wszystkie nowe dziewczyny i serdecznie pozdrawiam zarówno nowe jak i stare ;) :biggrin2:

Mimika99 Ale bete musisz powtórzyć żeby zobaczyć czy nie spada. Jednorazowy wynik nic nie wnosi..
Ja bym pojechała na ip żeby sprawdzili czy jest zarodek i serduszko. A co Ty w domu zrobisz to już od Ciebie zalezy

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny ja po wizycie, wszystko ok, zarodek jest ciałko żółte też, serduszka jeszcze nie było ale dr wyliczyła 5 t skończony, z moich obliczeń wychodzi 6+3...
Przepisała duphaston z uwagi na niedawne poronienie, choć stwierdziła że tym razem wszystko wygląda dobrze.
Kamień z serca, stresowałam się przed ta wizytą strasznie, choć jeszcze będę się bać wiadomo... Następnie a wizyta 27..

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba każda z nas tak ma ze obserwuje czy pojawiło się plamienie, ja też tak mam a zwłaszcza po przytulankach z mężem.
Dziewczyny powiedzcie mi czy wy też macie problemy z wzdeciami? Ja co tylko zjem to zaraz mi się odbija a później gazy :(

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

ja mam zawsze nie zależnie od ciązy, w ciazy nasila mi sie tylko bolesnosc jelit boli brzuch i na kiblu tortury, cym wyzsza ciaza tym gorzej. Z tomkiem to siadałam na kiblu i mowiłam "co ma byc to bedzie" myslalam ze rodze tak mnie wszystko zarzynało

Dziewczyny, czemu ja musze trafiac na takich lekarzy :( bylam, skierowali na badania krwi, z badan wyszedl 6 tydzien zgodny z wyliczeniem OM, a usg dopiero 28 listopada no kurde to juz przesada, przeciez ja z nerwow osiwieje... Myślę sobie, ze pojde prywatnie za ok 2 tyg to juz na pewno powinno byc serduszko. Z kasa sie nie przelewa :( no ale czekac do konca listopada czy to nie jest kpina??? Szpitale :(

Lawinka ja mieszkam w uk tu są tyko dwa usg pierwsze w10-13 drugie połówkowe i KONIEC po 2 tygodniu juz dziecka nie zobacze. Czyli mi też wychodzi na koncowke listoada termin pierwszego usg

reklama
Nieśmiało witam się i ja u was :)

W sobotę rano zrobiłam test a tam dwie grube krechy :D miałam czekać aż @ spóźni mi się o tydzień ale zrobiłam dzień przed spodziewana @ nie wytrzymałam dłużej :D na wizytę pierwsza się jescze nie umówiłam i tak nie przyjmą mnie wcześniej jak w 12 tygodniu czyli gdzieś w listopadzie. Jak sama sobie wyliczalam to wychodzi mi termin na +/- 20 czerwca. Według ostatnie @ jest to 5 tydzień ale od dnia zapłodnienia 2 tydzień i 4 dzień

Myślałam że nadrobie wszystko co tu pisalyscie ale chyba na 70 stron musiałabym trochę czasu poświęcić a przy 2 letnim wulkanie Energi nie jest to możliwe :D

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry