reklama
DareToBe
Fanka BB :)
U nas też w sobotę wszyscy się dowiedzą Będzie przeogromne zaskoczenie! Mam nadwagę, więc raczej dlatego nikt nie podejrzewa ciąży, wszyscy raczej myślą że przytyłam Bo brzuch już jestAle ten czas leci. Dopiero czekaliśmy na genetyczne. Teraz już będziemy odliczać do polowkowego.
U nas jeszcze nikt nie wie o ciąży. Dowiedzą się w sobotę w urodziny mlodegojuż sobie wyobrażam o kochaną tesciowa bedzie mówić mojemu...
Powodzenia!
U nas też jest ośmiolatek, mamy komputer domowy i jak tylko Staszko chce to korzysta - gł do oglądania bajek, bo telewizora nie mamy - ale zupełnie nie widziałabym sensu kupowania mu na tym etapie laptopamam w domu 8-latka, który nie ma i na razie nie dostanie laptopa. jest mu on obecnie całkowicie zbędny
KikaRika
Moderatorka
To może takie?Tylko w ciąży czytałam ze nie można łososia wędzonego
Link do: Roladki z tortilli z tuńczykiem i kukurydzą
Tuńczyka z puszki też powinno się unikać, ale w niewielkiej ilości nie zaszkodzi... O tym wędzonym łososiem mam takie samo zdanie, grunt żeby na gorąco był wędzony...
Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom
Mecenasowa27
Wygląda smacznie może jutro spróbuję zrobić bo nigdy nie jadłam nawet tuńczyka z puszki więc nie wie jak to by mogło smakować :-) ale fakt zrobię jutro taka lekka kolację a przy okazji spróbuję czy mi wyjdzie i czy będzie się nadawać na sobotę :-) dziękuję za pomoc :-)To może takie?
Link do: Roladki z tortilli z tuńczykiem i kukurydzą
Tuńczyka z puszki też powinno się unikać, ale w niewielkiej ilości nie zaszkodzi... O tym wędzonym łososiem mam takie samo zdanie, grunt żeby na gorąco był wędzony...
Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom
Z tymi rybami wędzonym na gorąco też różne opinie w necie ale w rozsądnych ilościach chyba nie zaszkodzi :-) na najbliższej wizycie zamierzam zapytać lekarza mojego jak to w końcu jest Z tym wędzonym. Tak samo kupiłam boczek wędzony bo naszly mnie samaki ale nie wiem czy można. Po za tym też jadłam wczoraj i dziś pastę z morszczuka wędzonego na gorąco, jeszcze zostało mi na jutro i wieczorem chcę zrobić te tortille z tunczykiem z puszki
waniliowe.love
W rozsądnych ilościach nic nam nie za szkodzi.
Ja właśnie jem kanapki z twarogiem wędzonym i pomidor na to. Wieki tego twarogu juz nie jadłam a byliśmy w polskim sklepie i go zauważyłam. Żałuję że wzięłam tylko jeden bo właśnie zjadam jego resztki [emoji23]
@KikaRika mam tak samo jak ty z toksmoplazmoza
Co do 8-latka w życiu bym nie kupila mu własnego laptopa bo na co i po ci takiemu dziecku własny komputer
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja właśnie jem kanapki z twarogiem wędzonym i pomidor na to. Wieki tego twarogu juz nie jadłam a byliśmy w polskim sklepie i go zauważyłam. Żałuję że wzięłam tylko jeden bo właśnie zjadam jego resztki [emoji23]
Co do 8-latka w życiu bym nie kupila mu własnego laptopa bo na co i po ci takiemu dziecku własny komputer
Wiem właśnie... dlatego ja akurat tego nie jadłam ostatnio na imprezie, ale gościom bardzo smakowało więc polecam można ew zrobić z łososia wędzonego na gorąco, ale nie próbowałamTylko w ciąży czytałam ze nie można łososia wędzonego
Mecenasowa27
Szczerze muszę się przyznać ale jestem zacofana bo nawet nie słyszałam że jest twaróg wędzony :-) myślałam że tylko ser żółty wędzony i też ostatnio jadłam sporo bo lubię ale ser wędzony to chyba można :-)W rozsądnych ilościach nic nam nie za szkodzi.
Ja zrobię na kolację dla spróbowania jutro ale mojemu nie powiem że to tuńczyk bo nawet nie tknie :-) ja też spróbuję jak mi to wyjdzie i czy będę to robić na sobotę dla dziewczyn bo jak nie wyjdzie to co innego bed3 musiała wymyślić :-) A w sobotę pewnie też jeść tego nie będę zresztą zobaczymyWiem właśnie... dlatego ja akurat tego nie jadłam ostatnio na imprezie, ale gościom bardzo smakowało więc polecam można ew zrobić z łososia wędzonego na gorąco, ale nie próbowałam
Dziewczyny ja przy pierwszym synu rzuciłam palenie jak się dowiedziałam o ciąży. Nie miałam apetytu bo mdłości, ale za to zaczęłam jeść to czego od dzieciństwa nie jadłam : ser żólty, papryka, ryby szok nie palę już 6 lat i te smaki nadal lubię
Co to kalendarza Chińskiego przy synku mi się sprawdziło, teraz wychodzi córcia ( ooj jakbym chciała ) chociaż mój synuś chce braciszka, bo "z babami on się bawić nie będzie"
Co do 8latka nie jestem za takimi prezentami. Dziecko powinno się skupić na nauce, na innych rzeczach a nie rozpraszaczu typu komputer, telefon., tablet. Można pozwolić dać swój sprzęt na godzinkę czy coś, ale nie na własność. Żyjemy teraz w takich czasach, że na komunię rower czy zegarek to obciach...szkoda, człowiek głupieje wraz z tym sprzętem, dzieci się nie uczą, nie umieją się skupić i jeszcze tyle w koło zachęt : gry, jakieś ogłupiające portale...
Mój syn ma 5 lat a skubany umie sobie włączyć grę na moim tel, umie bajki włączyć, ale ja mu dozuje, bo już się zdarzyło, że zero reakcji na mnie tylko telefon, do domu wracał daj telefon- skończyło się. Teraz jak np. czekamy w kolejce do lekarza czy potrzebuję 10 min żeby coś zalatwić to mu pozwolę i koniec.
Co to kalendarza Chińskiego przy synku mi się sprawdziło, teraz wychodzi córcia ( ooj jakbym chciała ) chociaż mój synuś chce braciszka, bo "z babami on się bawić nie będzie"
Co do 8latka nie jestem za takimi prezentami. Dziecko powinno się skupić na nauce, na innych rzeczach a nie rozpraszaczu typu komputer, telefon., tablet. Można pozwolić dać swój sprzęt na godzinkę czy coś, ale nie na własność. Żyjemy teraz w takich czasach, że na komunię rower czy zegarek to obciach...szkoda, człowiek głupieje wraz z tym sprzętem, dzieci się nie uczą, nie umieją się skupić i jeszcze tyle w koło zachęt : gry, jakieś ogłupiające portale...
Mój syn ma 5 lat a skubany umie sobie włączyć grę na moim tel, umie bajki włączyć, ale ja mu dozuje, bo już się zdarzyło, że zero reakcji na mnie tylko telefon, do domu wracał daj telefon- skończyło się. Teraz jak np. czekamy w kolejce do lekarza czy potrzebuję 10 min żeby coś zalatwić to mu pozwolę i koniec.
reklama
Podziel się: