reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja nigdy tak nie miałam. Ciśnienie mam ładne w granicach 120/60 i lekarz też mi kazał badać po południu i wieczorem i przez.prawie dwa tygodnie mierzylam i przestałam bo nie chciało mi się i zapomniałam a wartości i tak cały czas w tej samej granicy. Mój aparat też kilka razy pokazał mi arytmie ale wiem że u mnie stwierdzono problem z zamykaniem się przystawki ale nawet o tym lekarzowi nie mówiłam bo zapomniałam a chyba powinnam

reklama
Witam się wieczorkiem :)
w sobotę byliśmy na kręglach z rodziną i znajomymi, fajnie było gdzieś wyjść.
Porzucałam parę razy, ale potem czułam trochę brzuch i już odpuściłam..
Wstaliśmy dzis o 10.00, co się nie zdarza i mieliśmy pierwszą od pół roku leniwą niedzielę :D
Miałam obiad z 2 dni, więc była mieszanka, zrobiliśmy zakupy a teraz czekam aż chlebek wyrośnie i do piekarnika ;) mam dosyć pieczywa ze sklepów, następnego dnia jak guma...masakra, nie mamy tu żadnej piekarni takiej prawdziwej :( jutro zajęty dzień, na 8.30 mam wizytę u mojego gina, musimy obgadać te hormony co dał endokrynolog, a na 18.40 mam genetyczne i pierwszy raz będzie ze mną mąż :yes:
w międzyczasie parę spraw w urzędach, obiad itd. u nas śniegu jeszcze nie ma, ale pięknie mrozi :D
jeśli chodzi o picie to wody piję litrami, ciągle mnie suszy, a po innych rzeczach (kawa, herbata,sok itd.) zaraz mam okropny posmak w ustach, masakra. Ale raz dziennie herbatka musi być plus 2-3 razy w tyg słaba kawka z ekspresu, ehhh kocham ten smak :laugh2:
ogólnie ten posmak jest strasznie męczący, jeśli miałabym pomarudzić na obajwy to wstawanie na sikanie w nocy, kichanie (potrafię 5-6 razy pod rzad, aż brzuch boli) i pod prysznicem mi ciągle słabo, raz aż zwymiotowałam! cała reszta bez zmian, jakbym w ciąży nie była :D

Dziewczyny z kreglami to radze se odpuscic. Nagle sklony z obciążeniem i nagly wprost nie sa nam wskazane. Lepiej iść na bilard. Bezpieczniej;) a co do skokow ciśnienia ja u mamy to mialam weszlam po schodach na poddasze to zadyszka a serce malo nie wyskoczylo z piersi. Szol ;D ale damy rade kto jak nie MY

Dziewczyny z kreglami to radze se odpuscic. Nagle sklony z obciążeniem i nagly wprost nie sa nam wskazane. Lepiej iść na bilard. Bezpieczniej;) a co do skokow ciśnienia ja u mamy to mialam weszlam po schodach na poddasze to zadyszka a serce malo nie wyskoczylo z piersi. Szol ;D ale damy rade kto jak nie MY
już więcej nie pójdę, chyba że dla towarzystwa popatrzeć.
Już wiem że to nie najlepszy pomysł....

Dziewczyny czy wybieracie się w 2 trymestrze do dentysty? Ja niestety nie zdążyłam pójść na przegląd przed ciąża ( miałam to w planach, ale nie sądziłam, że mój się tak nagle namyśli na dziecko, hihi ;)). Planuje zapisać się jeszcze na grudzień, choć mam cichą nadzieję, że nic nie trzeba będzie leczyć (mega się boję :szok:). Ogólnie od gina dostałam zalecenie, żeby do 20tyg to ogarnąć i mieć wpisane do karty ciąży. Jak jest u Was? Spokojnej niedzieli :)

Ja mam zęby poleczone i chodzę tylko na przegląd. W styczniu mam usuwanie kamienia i to będzie jakos chyba 21-22 tydzień. W każdym trymestrze można leczyć zęby a nawet trzeba jeśli jest konieczność.

@arica ja raz tak miałam. Moja endokrynolog zawsze na wizycie mnie pyta czy mi się coś takiego dzieje. Nie masz problemów z tarczycą?

Hej dziewczyny witam w poniedzialek. Pytanko mam do tych co w Uk - gdzie myslicie najlepiej kupowac wyprawke?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

cześć dziewczyny! a co tutaj tak dziś niemrawo? dopadło Was "nie lubię poniedziałku" ;)? u nas tak dziś pięknie sypie śnieg, że już mi bałwana w ogrodzie zasypało :) idę odgrzebywać sanki :)
i chyba zacznę się za jakąś zimową kurtką ciążową rozglądać, bo w swoich już ledwo się dopinam, a na święta to na bank nie wejdę :( polecicie coś?

reklama
Hej dziewczyny witam w poniedzialek. Pytanko mam do tych co w Uk - gdzie myslicie najlepiej kupowac wyprawke?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
pierwszą wyprawkę kompletowałam właśnie w UK - kupowałam głównie w mothercare, mamas&papas, a bodziaki i pajace to również w tesco czy sainsburys (dobrej jakości bawełna i tańsze). tyle, że to było 8 lat temu, więc nie wiem na ile teraz Ci się przyda

Do góry