reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja też czasami już czuję ruchy - i jestem tego pewna, bo pamiętam że w pierwszej ciąży czułam dokładnie to samo (takie jakby bulgotanie, przelewanie - no jie wiem jak to określić ;)) i wielkie było moje zaskoczenie jak okazalo się że to ruchy Stasia :D U mnie 15 tydzień, więc też już może być ;)
Ale wam fajnie u mnie 14+2 ale pierwsza ciąża więc pewnie zanim poczuje ruchy maleństwa to jeszcze przynajmniej 2 tyg będę musiała poczekać jak nie więcej :-)

reklama
No ja dziś jakieś syfy też odkryła. :( za to z włosami mam masakre. rano umyje wieczorem wyglądam jakbym ich miesiąc nie myla. strasznie mi się przepuszcza skóra na głowie.

8599dqk3eprfzk4i.png
Ja problem z trądzikiem mam od początku ciąży dlatego śmiałam się do męża ze Bedzie dziewczynka a tu niby wychodzi na to że chłopiec :-) przez pewien czas problem jakby zmalał ale teraz znowu na brodzie to normalnie masakra a żeby to tylko na twarzy było, ja jestem wywalona także na dekolcie i na plecach trochę :(

Nie nastawiam się ze to będzie za dwa tyg ale wiem że trochę poczekać muszę. Wiadomo każda kobieta jest inna ale słyszałam od wielu dziewczyn ze między 16-18 tyg czuły ruchy więc poczekamy zobaczymy jak to u mnie będzie :-) wiadomo że chciało by się szybciej

Ja czułam ruchy ok chyba 18 tyg. Ale uświadomiłam to sobie dopiero w 20-21 tyg. Wszędzie pisało i mówili, że to takie łaskotanie albo uczucie motyla w brzuchu. A ja czułam jakby mi bańki pękały. Myślałam że to wzdęcia, a to mały mnie tam kopał [emoji16]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w ogóle nie myślę o ruchach. Wydają mi się bardzo nierzeczywiste:p że niby jak to Tak, coś mi będzie się w brzuchu przewracac i o wnętrzności obijać?
Wszyscy określają to jako super uczucie, ja dopóki nie poczuje i pewnie nie dojdę do tych samych wniosków to podchodzę do nich sceptycznie i trochę się ich... obawiam? Że będą dziwne, nieprzyjemne, ze będzie mi się chciało rzygać, sikac i wszystko naraz jednocześnie [emoji23] no ale to pewnie mi przejdzie jak ruchy w końcu poczuje :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

@Olasec identycznie u mnie to wygląda z tym spaniem [emoji23]

Ja pierwsze 3 kopniaczki poczułam równo w 16t o 23.30 [emoji23] tego nie szło pomylić z niczym innym to były takie delikatne pukniecia w jedno miejsce :) a potem już były coraz częstsze.
Puki co u mnie 11t +1d wiec ja musze jeszcze swoje na kopniaki po czekać [emoji14]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja czułam ruchy ok chyba 18 tyg. Ale uświadomiłam to sobie dopiero w 20-21 tyg. Wszędzie pisało i mówili, że to takie łaskotanie albo uczucie motyla w brzuchu. A ja czułam jakby mi bańki pękały. Myślałam że to wzdęcia, a to mały mnie tam kopał [emoji16]
No właśnie w pierwszej ciąży też czułam już od 17-18 tygodnia, ale o tym nie wiedziałam - dowiedziałam się jak Ty koło 20 tygodnia ;) Wtedy też miałam łożysko na przrdniej ścianie, teraz będzie na tylnej, więc powinnam poczuć wcześniej - co chyba się dzieje :D Ale na razie rzadko, tak może za 2 razy dziennie - pewnie tylko wtedy jak fika koziołki, bo takich zwykłych ruchów jeszcze nie czuję ;)
I rzeczywiście łatwo to ze wzdęciem z przelewaniem płynu pomylić :D

reklama
Mój syn śpi z nami dość długo. Niestety łóżeczko parzyło od maleńkości tak jak wózek i spacery ( mój syn ma AZS od urodzenia, więc był bardzo potrzebującym bliskości maluchem, każdy stres związany z położeniem do łóżeczka powodował, że noc mieliśmy z głowy, bo był cały w ognisku zapalnym) To byla wygoda i szansa, że nie padniemy z wycieńczenia po nocach. Dlatego jak młode się urodzi, to ja będę spała w pokoju jego, a starsze z tatą. Póki nie kupimy piętrowego łóżka ( obiecialam dziecku) to nie będę go przestawiać. On zasypia sam, ale co z tego robi się cisza w domu, światło gaśnie i przychodzi do nas. Czasem gubi drogę i płacze w przedpokoju.
Mam nadzieje, że drugie maleństwo będzie zdrowsze niż mój starszak i uda sie, żeby zasypialo w łóżeczku nie ze mną.
Z seksem nie ma problemu, mam sypialnie, bo tam młody dociera po kilku godzinach jak zaśnie u siebie :) A teraz mam libido poniżej zera...w pierwszej ciąży bylo to samo..Tylko wtedy miałam zakaz. Wszystko w mojej głowie, ja się boję, że coś może się stać.

Do góry