reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
Cześć dziewczyny dołączam do grupy, termin wg ost miesiączki mam na 10.06.2018 a wg zaplodnienia 24.06. Ktorym terminem Wy sie sugerujecie?
witaj
A miałaś usg? ja bym się sugerowała data zapłodnienia jeśli ja znasz na 100%. Ja wg om też 16.06 ale dobrze wiem kiedy zaszłam hih i obstawiam datę przewidywanego porodu na 4 dni później. zobaczę co wyjdzie na usg

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Sugeruj się raczej terminem z zapłodnienia i owulacji, bo te terminy z @ są liczone dla 28dniowycj cyklów

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, powiem Wam, że coś jest na rzeczy z tym drugim trymestrem! W końcu nie mam potrzeby spać przez cały dzień i noc, w końcu nie budzę się niewyspana, bardzo rzadko nudności, mam energię (wow! bo przez ostatnie tygodnie to energii miałam tyle co mucha w smole ;)) - także tym co jeszcze tu nie dotarły chcę trochę otuchy w serca wlać - będzie lepiej :D Pamiętam, że w pierwsej ciąży miałam energię non stop, także samopoczucie w tej ciąży wiązałam z wiekiem o 8 lat starszym, ale nie, to tylko był pierwszy trymestr ;)

Dziewczyny, powiem Wam, że coś jest na rzeczy z tym drugim trymestrem! W końcu nie mam potrzeby spać przez cały dzień i noc, w końcu nie budzę się niewyspana, bardzo rzadko nudności, mam energię (wow! bo przez ostatnie tygodnie to energii miałam tyle co mucha w smole ;)) - także tym co jeszcze tu nie dotarły chcę trochę otuchy w serca wlać - będzie lepiej :D Pamiętam, że w pierwsej ciąży miałam energię non stop, także samopoczucie w tej ciąży wiązałam z wiekiem o 8 lat starszym, ale nie, to tylko był pierwszy trymestr ;)
A zgodzę się z Tobą w 100 %. u mnie co prawda zaczął się 12 tydz dopiero ale i tak czuje się zupełnie inaczej. znaczy ja wogole czułam się ok tylko ta senność 24/7 no i po pracy wracałam na czworakach..a teraz też jakby szybciej się wysypiam. nie muszę drzemac w dzien.mam zdecydowanie więcej energii. i nie pożeram już tak wszystkiego .szybciej się najadam i nie jestem głodna cały czas(to był minus ) to może u tych które jeść przez mdłości nie mogą zmieni się na lepsze i zaczną. Ja jednak lepiej jak się ograniczę ż tym obzarstwem.tskze dziewczynki bądźcie dobrej mysli.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@waniliowe.love u mnie synek musi mieć moje włosy do spania i też budzi się milion razy. Poza tym lubię z nim spać.
Mamy zdjęty bok łóżeczka i jest przystawione do naszego i to jest lepsze niż to chicco bo starczy na dłużej.

A co do seksu to my zdecydowanie wolimy salon bo tam siedzimy przed tv i tak nam wygodniej. Teraz w ciąży seksy zabronione to luzik:)

Kurcze wydaje mi się, że zaczynam czuć ruchy ale nie jestem pewna czy na pewno bo może to jelita. Ale pamiętam jak to było z synkiem i teraz też tak jest. Trochę wcześnie bo to dopiero 14 tydzień. Z synkiem w 16 tygodniu czułam pierwszy raz. Hmmm zobaczę co będzie za 2 tygodnie :)

Do góry