reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Kurcze a ja zazdroszczę tym co muszą kompletowac wyprawkę [emoji41] ja mam dosłownie wszystko po synku. Jedynie co do kupie to łóżeczko żebym miała jedno na dole bo jak synek był mały to mieszkaliśmy w bloku wiec nie było potrzeby dwóch. No i chustę ale to się zadeklarowała moja siostra ze kupi mi na narodziny bobasa chociaż już w kwietniu mi ją da jak będziemy się widzieć .

Maluch standardowo będzie z nami w pokoju spal. Synek odkąd skończył miesiąc spal tylko i wyłącznie na brzuchy wiec wolałam go mieć zaraz przy sobie. Wiem ze pewnie wiele osób znowu mnie za to zjedzie ale nie było innej opcji żeby spal dłużej niż 5 min na plecach.. przez pierwszy miesiąc jego życia spałam po max 1h na dobę i jak odkryłam ze to mu pomaga to nawet nie prubowalam oduczac go tego i spal tak do 1.5 roku teraz już na brzuchu nie zasypia.

I tak samo jak u ciebie @Olasec mój synek ma też 2 lata 2 miesiące i śpi z nami w pokoju chodź ma swój a to dlatego że on w nocy co chwile musi się tulic wiec nie wyobrażam sobie latać między pokojami.. to dopiero bym nie spala w nocy jak on i tak budzi się po 34 razy

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurcze a ja zazdroszczę tym co muszą kompletowac wyprawkę [emoji41] ja mam dosłownie wszystko po synku. Jedynie co do kupie to łóżeczko żebym miała jedno na dole bo jak synek był mały to mieszkaliśmy w bloku wiec nie było potrzeby dwóch. No i chustę ale to się zadeklarowała moja siostra ze kupi mi na narodziny bobasa chociaż już w kwietniu mi ją da jak będziemy się widzieć .

Maluch standardowo będzie z nami w pokoju spal. Synek odkąd skończył miesiąc spal tylko i wyłącznie na brzuchy wiec wolałam go mieć zaraz przy sobie. Wiem ze pewnie wiele osób znowu mnie za to zjedzie ale nie było innej opcji żeby spal dłużej niż 5 min na plecach.. przez pierwszy miesiąc jego życia spałam po max 1h na dobę i jak odkryłam ze to mu pomaga to nawet nie prubowalam oduczac go tego i spal tak do 1.5 roku teraz już na brzuchu nie zasypia.

I tak samo jak u ciebie @Olasec mój synek ma też 2 lata 2 miesiące i śpi z nami w pokoju chodź ma swój a to dlatego że on w nocy co chwile musi się tulic wiec nie wyobrażam sobie latać między pokojami.. to dopiero bym nie spala w nocy jak on i tak budzi się po 34 razy

Moja córa młodsza ma 4 lata, a bardzo często śpi z nami. Na szczęście łóżko mamy szerokie i całą rodziną się zmieścimy w 5tkę :)

Moja córa młodsza ma 4 lata, a bardzo często śpi z nami. Na szczęście łóżko mamy szerokie i całą rodziną się zmieścimy w 5tkę :)
To ja odstawiłam łóżeczko synka do naszego łóżka [emoji23] i szczerze puki co nie uśmiecha mi się przeprowadzać go do swojego pokoju bo wiem jak to będzie wyglądało [emoji23] q jeżeli nie uda nam się do czerwca to zrobić to u szyje dla niemowlaka kokon i będziemy spać w 4 [emoji23]

podziwiam jak możecie spać ż maluchami. Ja bym wogole nie spala . raz że bym się bała że zasne snem kamiennym i zrobię maluchowi krzywdę, a dwa że wiem ż doświadczenia że przede wszystkim bym nie zasnęła. młoda od urodzenia spala sama. jak była chora to ja brałam do siebie żeby mieć kontrolę i potrafiłam nie spać po 3-4 noce. nie było opcji.nie zasnęłam i już.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

A no i kosz odebrałam. ale co miałam przygód to poezja. roboty drogowe, objazd zrobili, oznakowany do połowy. qrw....a 45 min jeździłam wkoło.uzewnetrznil się cały mój bogaty świat wewnętrzny. 60 km w jedną stronę jechalysmy ponad 2h. korek .objazd.roboty drogowe.z 40 km zrobiło się 60. powrotem poszło o niebo lepiej.

A kosz taki.
1511629046-84d6da6165990cda-aaaaaa.jpeg
1511629064-aa6fb1cd18ea5dc3-aaaaaa.jpeg

podziwiam jak możecie spać ż maluchami. Ja bym wogole nie spala . raz że bym się bała że zasne snem kamiennym i zrobię maluchowi krzywdę, a dwa że wiem ż doświadczenia że przede wszystkim bym nie zasnęła. młoda od urodzenia spala sama. jak była chora to ja brałam do siebie żeby mieć kontrolę i potrafiłam nie spać po 3-4 noce. nie było opcji.nie zasnęłam i już.

Mam to samo.
Dlatego myślę o czymś takim :)
Link do: chicco next 2 me - Szukaj w Google

Mam to samo.
Dlatego myślę o czymś takim :)
Link do: chicco next 2 me - Szukaj w Google

next2me fajna sprawa ale tylko do 6 m-ca .potem i tak potrzebne l9zeczko. mi nie przeszkadza l9zeczko koło mojego łóżka. Jak karmiłam Ewę cycem to i tak musiałam usiąść bo na leżaco nie było opcji.

Moja mala ma 11 przespala ze mna lacznie 3 noce bo katar ja gnębil. A tak to nie wyobrazam sobie cory w lozku. Teraz mam celibat ale tak normalnie.... No nie wiem kryc sir po kanapach w salonie itp. Bo z dzieckiem w lozku to dla mnie patologia sa pewne sfery ktore powinny znac swoje miejsce. Nasza mala spi ok 2.5m od mojego lozka i jestem zadowolona. Puki vo zastanawiam sie gdzie ja wymeldowac jak dzidzia sie urodzi. Bo pokoj dla niej przygotowany od poczatku docelowo jest na gore.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry