reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

A mi z wyników wyszło że nie przeszłam toksoplazmozy....eh jak żyć jak w domu 2 koty?
Na szczęście nie wychodzące, ale się boje...
Ponadto zastanawiam się nad tym testem NIFTY, tylko cena przeraża, ale wyniki jeśli chodzi o zespół Downa mega wysokie..

reklama
A ja żeby się nie stresować i uspokajać przy braku objawów zaopatrzyłam się w detektor tętna płodu - serduszko można już znaleźć i wiadomo że wszystko ok :). Im mniej naszego stresu tym maluszki zdrowsze :) Używacie / używałyście - co o tym sądzicie ?

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

A mi z wyników wyszło że nie przeszłam toksoplazmozy....eh jak żyć jak w domu 2 koty?
Ponadto zastanawiam się nad tym testem NIFTY, tylko cena przeraża, ale wyniki jeśli chodzi o zespół Downa mega wysokie..
U mnie to samo z toxo :) mi lekarz powiedział żeby się tym nie stresować ale uważać trzeba ( jak zwierzęta są czyste i zadbane to będzie dobrze ) :) Ja dostałam od razu "zalecenia" :D
1511481417-6a2396e2dd89921d-aaaaaa.jpeg

Mój lekarz mówi, że od swojego kota zarażenie tokso jest prawie niemożliwe. Powiedział że oczywiście trzeba uważać, myć często ręcę i będzie ok.

@AgaRS90 gratuluję :) Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku, niech sobie dzidzia tam spokojnie rośnie:)

Nie śpię prawie na brzuchu choć uwielbiam.... Ale po chwili muszę się odkręcić. Zdarza mi się na plecach ale czytałam, że po 20 tc to już absolutnie nie wolno, pozostanie lewy boczek i koniec.

A ja żeby się nie stresować i uspokajać przy braku objawów zaopatrzyłam się w detektor tętna płodu - serduszko można już znaleźć i wiadomo że wszystko ok :). Im mniej naszego stresu tym maluszki zdrowsze :) Używacie / używałyście - co o tym sądzicie ?

Znalazłaś już tętno? W którym jesteś tygodniu?

Napisane na SLA-L22 w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem!
Po wizycie odwiedziliśmy znajomych i teraz wróciłam do domu.
Z dzieciątkiem wszystko cudownie:) 2.5cm, wyniki badań książkowe, szyjka wysoko, twarda zamknięta i pięknie rozpulchniona macica.
Lekarz powiedział że wszystko super
Maleństwo widzieliśmy pierwszy raz, serducho bije jak dzwon [emoji7] machało nóżkami przez całe badanie [emoji4] coś pięknego [emoji173] wizyta za 3tyg :)
1511472206-14e4bc5b7d28ce76-aaaaaa.jpeg

1511472211-e44b3533d7f3fea0-aaaaaa.jpeg

Dziewczyny dziękuję za wsparcie jesteście cudowne [emoji7][emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluję:)
Cudny bobas, teraz i Ty możesz trochę odetchnąć bo wszystko jest dobrze.

Mój lekarz mówi, że od swojego kota zarażenie tokso jest prawie niemożliwe. Powiedział że oczywiście trzeba uważać, myć często ręcę i będzie ok.

@AgaRS90 gratuluję :) Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku, niech sobie dzidzia tam spokojnie rośnie:)

Nie śpię prawie na brzuchu choć uwielbiam.... Ale po chwili muszę się odkręcić. Zdarza mi się na plecach ale czytałam, że po 20 tc to już absolutnie nie wolno, pozostanie lewy boczek i koniec.
Na plecach spałam don7 miesiaca. I tak samo na prawym boku. Ten lewy to wtedy gdy sa obiawy ucisku na zyle glowna a tak bez stresu prawy lewy boczek. Zobaczycoe jak wam w 8i9m spanie zacznie byc meczarnia bo biodra bola nawet przy super wygodnym materacu. A na polecach nie pospicie bo dzidzia uciska na wszytko i sie po prostu nie sa tego wykonac. A przy zgadze to wtej pozycji prawie wymiotowalam. A po zaa tym dzien dobry;D

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja póki co - 3 kg. Dieta cukrzycowa robi swoje. Przed ciążą niezbyt się pilnowałam więc jest z czego tracić...
Bardziej martwi mnie to że zupełnie przestałam czuć się ciążowo. A do wizyty tydzień...

Napisane na SLA-L22 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez tak mam a potem jak mnie zemdli to masakra. Ważne ze cycy bolą wieczorem :)

reklama
Jestem!
Po wizycie odwiedziliśmy znajomych i teraz wróciłam do domu.
Z dzieciątkiem wszystko cudownie:) 2.5cm, wyniki badań książkowe, szyjka wysoko, twarda zamknięta i pięknie rozpulchniona macica.
Lekarz powiedział że wszystko super
Maleństwo widzieliśmy pierwszy raz, serducho bije jak dzwon [emoji7] machało nóżkami przez całe badanie [emoji4] coś pięknego [emoji173] wizyta za 3tyg :)
1511472206-14e4bc5b7d28ce76-aaaaaa.jpeg

1511472211-e44b3533d7f3fea0-aaaaaa.jpeg

Dziewczyny dziękuję za wsparcie jesteście cudowne [emoji7][emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
No w końcu! Gratulacje :)

Do góry