reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja kilka lat mieszkałam tu w dużych miastach , no i tam opieka w gp to była porażka. A wiedza lekarzy moim skromnym zdaniem zadna(jak trafiłam ż córka z zapaleniem płuc do lekarza a ten przyłożył jej stetoskop do obojczyka i stwierdził że wszystko ok i to jakiś wirus to mi się słabo zrobilo) teraz od 1.5 roku mieszkam na wiosce i widzę przeogromna roznice. córka z astma , co 6-8 m-cy mamy konsultacje że specjalista.sami przesyłają zaproszenie. jak jechałam ż tym płamieniem w 6 tyg do szpitala to też bylam przekonana że już po wszystkim .A jednak zostałam miło zaskoczona bo nikt mnie nie zbyl i badali do póki nie ustalili źródła krwawienia. może tu tkwi różnica. mniej pacjentów, więcej czasu i bardziej się przykladaja

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
no ja mam tylko doświadczenia właśnie z mniejszych miejscowości i może dlatego są dobre ;) a GP to rzeczywiście czasami są b. niedouczeni, trzeba trafić.
za to np. po poronieniu otrzymałam tam naprawdę b. dobrą opiekę i wsparcie. że nie wspomnę o darmowych wszystkich szczepionkach i receptach dla dzieci (my np. dostawaliśmy Oilatum na receptę)

reklama
no ja mam tylko doświadczenia właśnie z mniejszych miejscowości i może dlatego są dobre ;) a GP to rzeczywiście czasami są b. niedouczeni, trzeba trafić.
za to np. po poronieniu otrzymałam tam naprawdę b. dobrą opiekę i wsparcie. że nie wspomnę o darmowych wszystkich szczepionkach i receptach dla dzieci (my np. dostawaliśmy Oilatum na receptę)
No ja też dostaje dla młodej do kąpieli i smarowania bo ma AZS.nie muszę kupować :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluję udanych wizyt! :) Ja na swoją chyba w wariatkowie poczekam.Jak się kurde nie stresować?!

Dziewczyny, przytyłyście już coś? Ja dzisiaj miałam problem jeansy dopiąć, ale zeżreć paczkę ciastek to już problemu nie było... :D Chwilami zazdroszczę dziewczynom z mdłościami. Ja jak na złość apetyt mam ogromny i wszystko mi wyjątkowo smakuje.

Ja przytyłam już 1.5kg;/ Bo zero wymiotów, i zachcianki masakryczne. CO do kiedysniejszych ciąż kiedyś usg to była żadkość ciąża to był temat zakazany jak i erotyka intymność itp. A teraz o wszytkim mówi się głośno

:D Czyli nie jestem sama. Dopiero na następnej wizycie dowiem się ile przytyłam, bo nie mam wagi w domu. Ledwo początek a ja już w rozciągniętych, luźnych bluzkach muszę chodzić, a i tak mam wrażenie, że wszyscy mi na brzuch patrzą... Strach pomyśleć co będzie za parę tygodni. :)

reklama
Ja póki co - 3 kg. Dieta cukrzycowa robi swoje. Przed ciążą niezbyt się pilnowałam więc jest z czego tracić...
Bardziej martwi mnie to że zupełnie przestałam czuć się ciążowo. A do wizyty tydzień...

Napisane na SLA-L22 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry