reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja kilka lat mieszkałam tu w dużych miastach , no i tam opieka w gp to była porażka. A wiedza lekarzy moim skromnym zdaniem zadna(jak trafiłam ż córka z zapaleniem płuc do lekarza a ten przyłożył jej stetoskop do obojczyka i stwierdził że wszystko ok i to jakiś wirus to mi się słabo zrobilo) teraz od 1.5 roku mieszkam na wiosce i widzę przeogromna roznice. córka z astma , co 6-8 m-cy mamy konsultacje że specjalista.sami przesyłają zaproszenie. jak jechałam ż tym płamieniem w 6 tyg do szpitala to też bylam przekonana że już po wszystkim .A jednak zostałam miło zaskoczona bo nikt mnie nie zbyl i badali do póki nie ustalili źródła krwawienia. może tu tkwi różnica. mniej pacjentów, więcej czasu i bardziej się przykladaja

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
no ja mam tylko doświadczenia właśnie z mniejszych miejscowości i może dlatego są dobre ;) a GP to rzeczywiście czasami są b. niedouczeni, trzeba trafić.
za to np. po poronieniu otrzymałam tam naprawdę b. dobrą opiekę i wsparcie. że nie wspomnę o darmowych wszystkich szczepionkach i receptach dla dzieci (my np. dostawaliśmy Oilatum na receptę)

reklama
no ja mam tylko doświadczenia właśnie z mniejszych miejscowości i może dlatego są dobre ;) a GP to rzeczywiście czasami są b. niedouczeni, trzeba trafić.
za to np. po poronieniu otrzymałam tam naprawdę b. dobrą opiekę i wsparcie. że nie wspomnę o darmowych wszystkich szczepionkach i receptach dla dzieci (my np. dostawaliśmy Oilatum na receptę)
No ja też dostaje dla młodej do kąpieli i smarowania bo ma AZS.nie muszę kupować :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluję udanych wizyt! :) Ja na swoją chyba w wariatkowie poczekam.Jak się kurde nie stresować?!

Dziewczyny, przytyłyście już coś? Ja dzisiaj miałam problem jeansy dopiąć, ale zeżreć paczkę ciastek to już problemu nie było... :D Chwilami zazdroszczę dziewczynom z mdłościami. Ja jak na złość apetyt mam ogromny i wszystko mi wyjątkowo smakuje.

Ja przytyłam już 1.5kg;/ Bo zero wymiotów, i zachcianki masakryczne. CO do kiedysniejszych ciąż kiedyś usg to była żadkość ciąża to był temat zakazany jak i erotyka intymność itp. A teraz o wszytkim mówi się głośno

:D Czyli nie jestem sama. Dopiero na następnej wizycie dowiem się ile przytyłam, bo nie mam wagi w domu. Ledwo początek a ja już w rozciągniętych, luźnych bluzkach muszę chodzić, a i tak mam wrażenie, że wszyscy mi na brzuch patrzą... Strach pomyśleć co będzie za parę tygodni. :)

reklama
Ja póki co - 3 kg. Dieta cukrzycowa robi swoje. Przed ciążą niezbyt się pilnowałam więc jest z czego tracić...
Bardziej martwi mnie to że zupełnie przestałam czuć się ciążowo. A do wizyty tydzień...

Napisane na SLA-L22 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry