reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
W końcu nadrobilam czytanie ...kilka stron i przez te przygody z wynikami ...zastanawiam się czy ja miałam ospe albo rozyczke? Hm... któraś z was też nie robiła wynikow na rozyczke i cytomegalie lub ospe?

Napisane na HUAWEI P7 mini w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie miałam zleconych tych badań. ospa przechorowana, na rozyczke byłam szczepiona a cytomegalii też nie kojarzę więc chyba nie są obowiązkowe..?

Płynu do higieny używam takiego rossmanowego, ma bardzo dobry skład ( też wyczytane na blogu sroki), a wcześniej zawsze używałam ziaji, ale skład ma gorszy.
Był post o nutelli, wczoraj też kazałam Staremu kupić słoik bo mnie naszło, mmmm :p

Samo USG ok 250zl test Pappa ok 200, zależy gdzie.
Sprawdź czy dany lekarz do którego się będziesz wybierał ma odpowiednie kwalifikacjr.
Któraś z dziewczyn podawała kilka razy link, gdzie idzie to sprawdzić..

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom
Ja płaciłam 380. Lekarz nie ma certyfikatu wg tej strony co mówisz ale ja byłam bardzo zadowolona z przebiegu wizyty bo wszystko po kolei mierzył sprawdzał i tłumaczył mi. Podobno taki sprzęt co ma on to w Polsce jeszcze jest może z 5 i badania są droższe bo koło tysiąca a on dla swoich pacjentek ma mniejsza cenę. Jaka prawda nie wiem może tylko się przechwalal. :-) ale dzidziusia zbadal pod każdym możliwym kątem tętnice zastawki plac mózg brzuszek kości wszystkie. Dosłownie wszystko i mówił.ze podobno normalnie większość lekarzy robi same podstawy na tym etapie czyli przeziernosc karkowa, sprawdza rączki.nóżki i chyba jeszcze coś. Ja U niego w sumie byłam godzinę z minutami :-)

Ja nie miałam zleconych tych badań. ospa przechorowana, na rozyczke byłam szczepiona a cytomegalii też nie kojarzę więc chyba nie są obowiązkowe..?

Płynu do higieny używam takiego rossmanowego, ma bardzo dobry skład ( też wyczytane na blogu sroki), a wcześniej zawsze używałam ziaji, ale skład ma gorszy.
Był post o nutelli, wczoraj też kazałam Staremu kupić słoik bo mnie naszło, mmmm :p
cytomegalia podobnie jak toksoplazmoza czy różyczka nie są badaniami obowiązkowymi lecz zalecanymi. Jeśli lekarz nie dał na nie skierowania warto o nie poprosić, gdyż wszystkie te choroby są niegroźne dla matek ale bardzo niebezpieczne dla płodu.

U mnie samo USG 250zł, testu PAPPA teraz nie robiłam ale w pierwszej ciąży ok 300 zł zapłaciłam dodatkowo.

cytomegalia podobnie jak toksoplazmoza czy różyczka nie są badaniami obowiązkowymi lecz zalecanymi. Jeśli lekarz nie dał na nie skierowania warto o nie poprosić, gdyż wszystkie te choroby są niegroźne dla matek ale bardzo niebezpieczne dla płodu.

U mnie samo USG 250zł, testu PAPPA teraz nie robiłam ale w pierwszej ciąży ok 300 zł zapłaciłam dodatkowo.
Dzięki, dobrze wiedzieć, w piątek mam wizytę to zapytam o te dodatkowe badania. Bo toxo, kile i hiv miałam z tych dziwnych chorób

Cześć dziewczyny! Skończyłam dzisiaj 9tc, jutro 9t1d :) Pierwsze usg i potwierdzenie ciąży było trzy tygodnie temu - 6t1d, Maluszek miał 0,5cm i biło serduszko :) Termin wg dnia OM na 27 czerwca :)

md6m5j9k09om.jpg

Jutro kolejna wizyta, nie mogę się doczekać! Z drugiej strony boję się, czy wszystko w porządku, bo nie dotyczyły i nie dotyczą mnie ani mdłości ani wymioty... Mam wszystkie objawy ze strony piersi, bóle głowy i pleców, tak mocno, że aż drętwieje mi prawa noga... Czytałam o tym, to podobno normalne ;)

Nawiązując do ostatniego wątku - nie używam płynów do higieny intymnej, ale myślę o tym, niedługo pewnie coś wybiorę :)

Jeszcze raz - baaaaaardzo się cieszę, że mogę być tutaj z Wami :)
Nie masz się co martwić brakiem objawów bo nie jesteś tu samą bezobjawowa :-) U mnie piersi jedynie sa delikatnie nabrzmiale i brodawki wrażliwe na dotyk a tak po za tym to nic :-) ja już w sumie to sama nie wiem w którym tygodniu jestem bo wg ostatniej miesiączki to 13t a wg usg prenatalnego to 13+6 bodajże :-)
Jeśli chodzi o płyn do higieny intymnej to przed.ciąża stosowalam naturalginum czy jakoś tak i jeszcze go mam więc nadal stosuje

Cześć Mamuśki :) Pozwolimy sobie do Was dołączyć - 12t2d, pierwsza ciąża. Póki co wszystko rozwija się prawidłowo i mam nadzieję że tak już zostanie, wg usg - 12+4 ;)
IMAG0298_BURST002_COVER.jpg
. Przyznam szczerze ,że nie zabieram się za nadrabianie wszystkich postów bo zajęło by mi to pewnie wieczność nie mniej jednak wszystkim mamom serdecznie gratuluję Bąbelków i postaram się być już z Wami na bieżąco :D

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• IMAG0298_BURST002_COVER.jpg
    IMAG0298_BURST002_COVER.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 1 048
reklama
Cześć Mamuśki :) Pozwolimy sobie do Was dołączyć - 12t2d, pierwsza ciąża. Póki co wszystko rozwija się prawidłowo i mam nadzieję że tak już zostanie, wg usg - 12+4 ;) Zobacz załącznik 830071. Przyznam szczerze ,że nie zabieram się za nadrabianie wszystkich postów bo zajęło by mi to pewnie wieczność nie mniej jednak wszystkim mamom serdecznie gratuluję Bąbelków i postaram się być już z Wami na bieżąco :D

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
piękna fotka, gratulacje :)!

Do góry