reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
Ja juz po. Na szczęście wszystko w porządku. 37.5mm.

Ale TSH mam za niskie (0,426) i mam się umówić do endokrynologa. W związku z tym mam pytanie. Czy lepiej zrobić to jak najszybciej? Bo mam wizytę za 2 tyg. Czy mogę poczekać do tej wizyty czy umówić się wczesniej? W sensie czy moje czekanie może zaszkodzić małemu?

Nigdy nie miałam problemów z tarczyca i w ogóle się nie znam [emoji17]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
Zadzwoń i zapytaj

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana igg to są stare przeciwciała :) jakie masz igm? Igm to jest świeże zakażenie, wiec wygląda to dobrze W takim razie czekaj na spokojnie do jutra, myślę że będzie ok :)
Nie ma wyników igm. Nie ma złe nawet jak jest taka rozbieżność? Norma poniżej 100 iu/l a ja mam ponad 3 tysiące

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie ma wyników igm. Nie ma złe nawet jak jest taka rozbieżność? Norma poniżej 100 iu/l a ja mam ponad 3 tysiące

Wysokie igg możesz mieć wysokie juz przez całe życie jeśli kiedyś przebylas chorobę. Ja np w pierwszej ciąży miałaś kilkadziesiąt tysięcy igg na cytomegalie ;) To po prostu przeciwciała wytworzone przez chorobę. One dają Ci ochronę przed kolejnym zachorowaniem właśnie dlatego pewne choroby przechodzi się raz w życiu :)

ja na ospe /półpasiec IGG mam 487 - wynik dodatni - i oznacza to tyle że przechodziłam tę chorobę kiedyś
Robiłam to badanie na własny koszt ponieważ ja myślałam i moja mama też że nie miałam ospy - okazało się że miałam bezobjawowo!
Tylko wynik dodatni IGM musi nas niepokoić.
Przy półpaścu miałabyś krosty w jednym miejscu - najczęściej na boku, na plecach i byś się źle czuła

reklama
Wysokie igg możesz mieć wysokie juz przez całe życie jeśli kiedyś przebylas chorobę. Ja np w pierwszej ciąży miałaś kilkadziesiąt tysięcy igg na cytomegalie ;) To po prostu przeciwciała wytworzone przez chorobę. One dają Ci ochronę przed kolejnym zachorowaniem właśnie dlatego pewne choroby przechodzi się raz w życiu :)
Matko i córko normalnie ci dziękuję jesteś dzisiaj moim zdrowym rozsądkiem bo ja jiz tu swoje wy ryczalam z nerwów brzuch juz mnie strasznie boli... niby druga ciąża a zachowuje się jakbym nigdy styczności z tym nie miała.. w sumie nigdy nie widziałam swoich wyników bo zawsze do lekarza szły nie wiem czemu teraz do mnie przyszły...
A jak są leukocyty podwyższone o 2 tysiące? Co z tym?
I coś jeszcze w moczu mam nie tak ale tego za diabla nie rozumiem a słownik dziwnie tlumaczy

Do góry