reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Witam, póki co dość nieśmiało. W niedzielę na teście pojawila się wyraźna druga krecha, chociaż @ spodziewałam się 4dni później. Z chęcią się do Was przyłączę chociaż narazie spory strach- 18maja straciłam ciążę w 7tc. Z tego co widzę wiecej jest tu takich osób no ale przecież teraz musi być dobrze?

reklama
Ja miałam zabieg w 10tc pustego jaja.. To podobnie obie jesteśmy po poronieniu. Macie dziewczyny jakieś dziwne bóle brzucha? Biodra mnie bola i spojenie lonowe. Nabardziej się nasila po spacerze z mala. Chyba muszę odpuścić długie spacery. A może to normalne? W pierwszej ciąży miałam bóle brzucha ale nie wiem czy takie. W drugiej nic a nic nie bolało. A teraz jakieś dziwne boleści co chwilę.

@ewa66 Mnie boli jak ma @ i czasem jajnik tak nagle zakuje. Ciężko stwierdzić czy ból jest normalny ale może faktycznie odpuść długie spacery.

@ewa66 mnie bolało tylko przy zagnieżdżaniu i dwa dni przed pozytywnym testem. Od tego czasu narazie nic. Chociaż jak dźwignęła z przyzwyczajenia to chwile zabolało. Ale już się pilnuje i jest ok

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

O, w końcu mamy ruch w interesie ;)
Ja z dolegliwości też mam przeogromny ból piersi, ale nie ukrywam, że sama kilka(naście) razy dziennie sprawdzam, czy nadal jest, bo jest to u mnie praktycznie jedyny objaw ciąży ... Chociaż jak tak piszecie to raz na czas zdarza mi się też taki dziwny ból w podbrzuszu, czasem ciągnięcie, ukłucie - ale to rzadko, za to piersi non stop :D Zupełnie nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży (8 lat temu), więc czuję się jak świeżynka ;)

Hej dziewczyny! Ja nie będę pewnie miała tak dużo czasu na forum jak w pierwszej ciąży, może w grudniu coś się zmieni jak będę miała lepszy telefon i będę mogła logować się z niego.
Na czerwcówkach 2016 nie było tylu dziewczyn z problemami z zajściem w ciąże, strasznie mi przykro, że tak długo musiałyście walczyć o maluszka..
Ta ciąża to dla nas niespodzianka. Chcieliśmy 3 lata różnicy między dziećmi bo pierwszą ciążę miałam zagrożoną, teraz z 16 miesięcznym dzieckiem, mężem pracującym za granicą nie wiem jak dam sobie radę jeżeli problemy się powtórzą :(
Pierwsza ciąża bezobjawowo.. Teraz przytyłam w tyłku :p, i czuję zmęczenie..
A dzisiaj moja córa sobie biega bez drzemki.. Dała by mi troszkę tej energii :)
O 19 jadę na oddział do mojego ginekologa po wyznaczenie terminu wizyty.
Zastanawiam się też czy w ciążę nie zaszłam już w poprzednim cyklu.. Bo w tym nie widziałam dni płodnych, a poprzedni okres trwał krócej niż zazwyczaj.
Matko.. w poprzedniej ciąży miałam tyle czasu żeby siedzieć na forum, czytać artykuły, szykować wyprawkę, robić badania bety, czy progesteronu.., wiedziałam już wcześniej z którego jajnika jest jajeczko i, że będę mamą dziewczynki :)
Teraz to jakaś karuzela! Ale jestem z wami!
Mam nadzieję, że przeniesiemy się w końcu na fb bo tam będę na pewno z Wami na bierząco
Trzymajcie się! Buziaki :*

Ja zaczynam czuć piersi ale delikatnie. Co najważniejsze to odrzucilo mnie od słodyczy [emoji4] pochlanialam duże ilości a teraz nie mam ochoty . Pewnie będę pod kontrolą diabetologa bo mam podwyższony cukier na czczo. Także łatwiej zniosę dietę.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Dziewczyny, serdecznie Wam gratuluję i życzę spokojnego czasu oczekiwania. Też mam nadzieję, że dołączę :)

@Ladyred - powodzenia! Ja testuję za 6 dni :) Wpadnij do nas do Staraczek 2017.

Ja zaczynam czuć piersi ale delikatnie. Co najważniejsze to odrzucilo mnie od słodyczy [emoji4] pochlanialam duże ilości a teraz nie mam ochoty . Pewnie będę pod kontrolą diabetologa bo mam podwyższony cukier na czczo. Także łatwiej zniosę dietę.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie problem z cukrem od początku właściwie. Już zaczęłam kontrolować wyniki i jestem na delikatnej diecie.

reklama
Aga_agi, Anabela82 - witam w klubie! W sumie jako tako nie mam nietolerancji glukozy ani cukrzycy, ale w poprzedniej ciąży miałam okropne hipoglikemie, więc i teraz już zaczęłam wdrażać jedzenie małymi porcjami, ale praktycznie przez cały dzień :) Za tydzień ma mi dojść glukometr i zacznie się zabawa w pilnowanie cukrów 8-)

Do góry