reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Właśnie mnie wkurza takie gadanie ze musi być parka. Moja babcia raz walnela z tekstem do mojego taty: no nie doczekałes się syna to chociaż wnuka się doczekałes. Tata tak się wkurzył bo ona zawsze chciał mieć córki no i ma dwie ;) ja zawsze powtarzam ze mi jest obojętnie chłopiec czy dziewczynka bo nie ważne od płci będę kochać tak samo dla mnie ważne żeby zdrowe było

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
1511179464-e504372c6d797177-aaaaaa.jpeg

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom
Śliczny ja tam dostrzegam chłopca...

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Ja usłyszałam kiedyś że " dopiero jak jest syn i córka to jest pełna rodzina" jak jest po 2ce czy 3ce dzieci tej samej płci to nie...
A durne ludzie powtarzają takie głupoty...

największą bzdurę w tym temacie to usłyszałam, jak ktoś powiedział do mojej mamy, ze nie jest prawdziwą babcią, bo wnuczki nie ma... normalnie ręce i cycki mi opadły. nie mam pojęcia skąd to ludzie wymyślają...

największą bzdurę w tym temacie to usłyszałam, jak ktoś powiedział do mojej mamy, ze nie jest prawdziwą babcią, bo wnuczki nie ma... normalnie ręce i cycki mi opadły. nie mam pojęcia skąd to ludzie wymyślają...
No durne ludzie durne rzeczy powtarzają...

O właśnie też to słyszałam ! Pierwszy raz to usłyszałam jak się dowiedziałam ze urodzi się synek.. nie wiek kto takie durnoty wymysla

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny :D
Nadrobiłam chyba wszystko, łatwo nie było ;)
Ja osobiście jestem przeciwnikiem przekłuwania uszu małym dziewczynkom, a już niemowlakom to dla mnie abstrakcja. Ani to nie dodaje uroku tej łysej główce ;) a przede wszystkim jest mega niebezpieczne, bo kolczyk może się w każdym momencie odpiac, a dziecko wiadomo, od razu do buzi i nieszczęście gotowe. Kwestia bólu to druga sprawa, moje dzieciaki są klute przy okazji szczepień i zupełnie im to wystarczy.

Co do becikowego to faktycznie ograniczeniem jest maksymalny dochód 1922zl na członka rodziny. Nie należało mi się przy żadnym z dzieci. Teraz pewnie też nie dostanę, chociaż kto wie, to jeszcze pół roku :)

Ja też nie wierzę w zabobony, strasznie średniowieczne podejście. Kwestia wieszania firanek ma uzasadnienie medyczne, wiec to zupełnie coś innego.

Dzisiaj mam usg genetyczne także poproszę o kciuki. Niby 3 ciąża a stres ten sam ;)

Cześć dziewczyny :D
Nadrobiłam chyba wszystko, łatwo nie było ;)
Ja osobiście jestem przeciwnikiem przekłuwania uszu małym dziewczynkom, a już niemowlakom to dla mnie abstrakcja. Ani to nie dodaje uroku tej łysej główce ;) a przede wszystkim jest mega niebezpieczne, bo kolczyk może się w każdym momencie odpiac, a dziecko wiadomo, od razu do buzi i nieszczęście gotowe. Kwestia bólu to druga sprawa, moje dzieciaki są klute przy okazji szczepień i zupełnie im to wystarczy.

Co do becikowego to faktycznie ograniczeniem jest maksymalny dochód 1922zl na członka rodziny. Nie należało mi się przy żadnym z dzieci. Teraz pewnie też nie dostanę, chociaż kto wie, to jeszcze pół roku :)

Ja też nie wierzę w zabobony, strasznie średniowieczne podejście. Kwestia wieszania firanek ma uzasadnienie medyczne, wiec to zupełnie coś innego.

Dzisiaj mam usg genetyczne także poproszę o kciuki. Niby 3 ciąża a stres ten sam ;)
trzymam kciuki! ja mam 29-go, też trzecia ciąża i już się stresuję

reklama
Ja
ja się raczej spotykam z tym, że chce się mieć dzieci obojga płci. no bo przecież trzeba mieć "parkę", tylko nie nikt mi nie umiał wytłumaczyć dlaczego ;)
Ja mam parke ;) Ale kiedy byłam w drugiej ciąży to bardzo chciałam drugiego chłopca i byłam niemal rozczarowana kiedy okazało się, że jednak nie. Teraz nie umiem sobie wyobrazić, że nie mam córeczki ;) Plus jest taki, że przy 3 dziecku płeć właściwie nie ma znaczenia

Do góry