reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja mam tylko jedno pytanie. Czy jak kobieta jest na wychowawczym i nic nie zarabia, to czy w tym czasie może się starać o jakieś dofinansowanie? Bo jakby nie patrzeć przez ten czas dochód spada o połowę, a żyć trzeba.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam nadzieję, że będę miała drugiego chłopca i temat kolczyków, sukienek, kokardek, gumek, opasek itp, itd - mnie ominie[emoji28]

W środę mam drugą wizytę. Podejrzymy malucha. Chciałabym dostać skierowanie na USG genetyczne, ale wiem ze mi nie przysługuje więc raczej jest to chyba niemożliwe. Poza tym w przychodni do której chodzę, robią ponoć te USG najlepiej w Wwie. Przynajmniej tak było przy poprzednim dziecku. Tylko to prywatna więc trzeba płacić. Znając życie, za samo USG zażyczą sobie ok 350zl. Ehh

jak byłam w drugiej ciąży to też bardzo chciałam drugiego chłopca, na co wszyscy się dziwili, że jak to nie chcesz dziewczynki! a ja właśnie nie umiałam sobie wyobrazić tych sukienek, kokardek, różu, itp. Teraz z trzecim, to już sama nie wiem... z kolejnym chłopcem będzie łatwiej (i taniej), a z kolei dziewczynka byłaby nowym doświadczeniem, sama nie wiem. może po prostu dorosłam to bycia mamą dziewczynki ;) (przynajmniej w teorii)

A ja na genetyczne ide 11 grudnia do szpitala a jak bedzie cos nie tak yo dostake drugie skierowanie na nfz. Chyba trafila mi sir najlepsza ginekolog życia;) no i 18grudnia na podstawowa wizyte mam do niej. Akurat na roczek mojej cory;)

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

jak byłam w drugiej ciąży to też bardzo chciałam drugiego chłopca, na co wszyscy się dziwili, że jak to nie chcesz dziewczynki! a ja właśnie nie umiałam sobie wyobrazić tych sukienek, kokardek, różu, itp. Teraz z trzecim, to już sama nie wiem... z kolejnym chłopcem będzie łatwiej (i taniej), a z kolei dziewczynka byłaby nowym doświadczeniem, sama nie wiem. może po prostu dorosłam to bycia mamą dziewczynki ;) (przynajmniej w teorii)
U mnie to samo. Zawsze słyszę, że teraz to pewnie dziewczynka będzie. I zawsze odpowiadam, że ja wolę chłopca. I się zaczyna. Ze jak to można nie chcieć dziewczynki, że każda kobieta chce itp [emoji28]

U mnie to samo. Zawsze słyszę, że teraz to pewnie dziewczynka będzie. I zawsze odpowiadam, że ja wolę chłopca. I się zaczyna. Ze jak to można nie chcieć dziewczynki, że każda kobieta chce itp [emoji28]

U nas na odwrót chcemy druga dziewczynkę..
Aczkolwiek jak będzie chłopiec to też będziemy się cieszyć, nawet łatwiej z imieniem będzie bo mamy typ w przeciwieństwie do dziewczynki...

Chyba tak to jest że jak ma się dziecko danej płci to chce się przeważnie tą samo bo to "znajome" już jest;)

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

U nas na odwrót chcemy druga dziewczynkę..
Aczkolwiek jak będzie chłopiec to też będziemy się cieszyć, nawet łatwiej z imieniem będzie bo mamy typ w przeciwieństwie do dziewczynki...

Chyba tak to jest że jak ma się dziecko danej płci to chce się przeważnie tą samo bo to "znajome" już jest;)

ja się raczej spotykam z tym, że chce się mieć dzieci obojga płci. no bo przecież trzeba mieć "parkę", tylko nie nikt mi nie umiał wytłumaczyć dlaczego ;)

ja się raczej spotykam z tym, że chce się mieć dzieci obojga płci. no bo przecież trzeba mieć "parkę", tylko nie nikt mi nie umiał wytłumaczyć dlaczego ;)
Ja usłyszałam kiedyś że " dopiero jak jest syn i córka to jest pełna rodzina" jak jest po 2ce czy 3ce dzieci tej samej płci to nie...
A durne ludzie powtarzają takie głupoty...

Na pocieszenie jestem właśnie po wizycie i również byłam bardzo zmartwiona, bo za bardzo nie mam objawów. Z dzidziusiem wszytko w porządku[emoji4] rośnie, rusza się, serduszko bije [emoji4]Pan dr zabronił się stresować i cieszyć się każdym kolejnym dniem [emoji4] właśnie stuknął nam 12 tydzień.

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
1511179464-e504372c6d797177-aaaaaa.jpeg

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry