reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
Ja 28 w urodziny męża;)
To bedzie 12 t i 4d .
Ale nie wiem czy Papa będę robić, chyba dopiero jak coś w USG wyjdzie nie tak..

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam jutro urodziny a badanie dzień później więc mam nadzieję że będę miała miłą niespodziankę troszkę spóźniona z okazji urodzin :-) my się jednak zdecydowaliśmy podwójne badanie. Mąż twierdzi że będziemy bardziej spokojni więc nie ma.co a tym oszczędzać najwyżej nie kupi sobie skrzynki z narzędziami hehe tak się do mnie wczoraj śmiał :-)

Mi lekarz mówil, że na prenatalne nie trzeba być na czczo. Ja mam dopiero 15.12 prenatalne.
Dokładnie, czemu ja jako pracująca mam dostawać 80% na macierzyńskim. Chore to jest. To już lepiej brać te kosinkowe 1000 zl. Bo mi z 80% wątpię żeby wyszło 1000 zł :(
Masakra. Nasz jedyny plus to Kindergeld będzie już na dwójkę, bo mąż pracuje w Niemczech. Tym nadrobię moją psią wypłatę :)

Mi lekarz mówil, że na prenatalne nie trzeba być na czczo. Ja mam dopiero 15.12 prenatalne.
Dokładnie, czemu ja jako pracująca mam dostawać 80% na macierzyńskim. Chore to jest. To już lepiej brać te kosinkowe 1000 zl. Bo mi z 80% wątpię żeby wyszło 1000 zł :(
Masakra. Nasz jedyny plus to Kindergeld będzie już na dwójkę, bo mąż pracuje w Niemczech. Tym nadrobię moją psią wypłatę :)
Dokładnie o to mi chodzi...
Super że osoby nie pracujące, czy uczące się dostają te pieniądze, ale osoby pracujące powinny mieć 100% w takim wypadku bo wiele kobiet, kt ciężko pracują a zarabiają w okolicach najniższej krajowej będą miały tyle samo, albo 100-200 zł więcej i to jest nie fear..

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się z Wami w niedziele, od rana w pracy tak jak wczoraj. Zaczęłam się cieszyć bo dziś zaczynam 13tc (skonczone 12), objawy jakby ustępują i co? Zjadlam w pracy kanapki z pasta z makreli (sama robilam) i zaraz poleciałam wymiotowac :o jak to się mówi zawsze musi być ten pierwszy raz, bo do tej pory miałam tylko mdłości bez wymiotow. Mam nadzieję że to jednorazowy epizod. Miłej niedzieli ;)

Hej dziewczyny! Niestety sie rozchorowalismy, moj M przyszedl podziebiony z pracy i wszystko przeszlo na mnie. Od wczoraj bol gardla,dzis doszedl lekki katar, ciezka glowa i oslabienie. Dostalam w aptece jedynie Pre nalen (syrop) i tyle. Nie wiem czy to wystarczy. Pijemy herbatke z cytryna i miodem,ale wydaje mi sie ze chorobsko dopiero sie rozkreca. Co myslicie o paracetamolu? W necie pisza roznie,raczej nie polecaja... a jutro mam wizyte u gine,musze sie jakos postawic do pionu. Jakies rady?

Ostatnia edycja:
Witam się z Wami w niedziele, od rana w pracy tak jak wczoraj. Zaczęłam się cieszyć bo dziś zaczynam 13tc (skonczone 12), objawy jakby ustępują i co? Zjadlam w pracy kanapki z pasta z makreli (sama robilam) i zaraz poleciałam wymiotowac :o jak to się mówi zawsze musi być ten pierwszy raz, bo do tej pory miałam tylko mdłości bez wymiotow. Mam nadzieję że to jednorazowy epizod. Miłej niedzieli ;)
Hej, wspolczuje mdlosci. Z tego co czytam na forum to wiekszosc z was na nie cierpi. Ja nie mam z tym problemu, czasem sie zastanawiam czy to dobrze czy nie :) Ja sie czuje "mniej w ciazy" niz wy... tylko piersi dokuczaja. Trzymaj sie tam

Zabobon jeden jest prawdziwy ze nie mozna firannrk wieszac. No i jest cos z tym ze nie mozna nagle sie lapac za twarz itp bo wtedy dziecko ma plamke na ciele. A reszta to juz raczej mity

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tam w to nie wierzę [emoji1]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry