reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
Ja 28 w urodziny męża;)
To bedzie 12 t i 4d .
Ale nie wiem czy Papa będę robić, chyba dopiero jak coś w USG wyjdzie nie tak..

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam jutro urodziny a badanie dzień później więc mam nadzieję że będę miała miłą niespodziankę troszkę spóźniona z okazji urodzin :-) my się jednak zdecydowaliśmy podwójne badanie. Mąż twierdzi że będziemy bardziej spokojni więc nie ma.co a tym oszczędzać najwyżej nie kupi sobie skrzynki z narzędziami hehe tak się do mnie wczoraj śmiał :-)

Mi lekarz mówil, że na prenatalne nie trzeba być na czczo. Ja mam dopiero 15.12 prenatalne.
Dokładnie, czemu ja jako pracująca mam dostawać 80% na macierzyńskim. Chore to jest. To już lepiej brać te kosinkowe 1000 zl. Bo mi z 80% wątpię żeby wyszło 1000 zł :(
Masakra. Nasz jedyny plus to Kindergeld będzie już na dwójkę, bo mąż pracuje w Niemczech. Tym nadrobię moją psią wypłatę :)

Mi lekarz mówil, że na prenatalne nie trzeba być na czczo. Ja mam dopiero 15.12 prenatalne.
Dokładnie, czemu ja jako pracująca mam dostawać 80% na macierzyńskim. Chore to jest. To już lepiej brać te kosinkowe 1000 zl. Bo mi z 80% wątpię żeby wyszło 1000 zł :(
Masakra. Nasz jedyny plus to Kindergeld będzie już na dwójkę, bo mąż pracuje w Niemczech. Tym nadrobię moją psią wypłatę :)
Dokładnie o to mi chodzi...
Super że osoby nie pracujące, czy uczące się dostają te pieniądze, ale osoby pracujące powinny mieć 100% w takim wypadku bo wiele kobiet, kt ciężko pracują a zarabiają w okolicach najniższej krajowej będą miały tyle samo, albo 100-200 zł więcej i to jest nie fear..

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się z Wami w niedziele, od rana w pracy tak jak wczoraj. Zaczęłam się cieszyć bo dziś zaczynam 13tc (skonczone 12), objawy jakby ustępują i co? Zjadlam w pracy kanapki z pasta z makreli (sama robilam) i zaraz poleciałam wymiotowac :o jak to się mówi zawsze musi być ten pierwszy raz, bo do tej pory miałam tylko mdłości bez wymiotow. Mam nadzieję że to jednorazowy epizod. Miłej niedzieli ;)

Hej dziewczyny! Niestety sie rozchorowalismy, moj M przyszedl podziebiony z pracy i wszystko przeszlo na mnie. Od wczoraj bol gardla,dzis doszedl lekki katar, ciezka glowa i oslabienie. Dostalam w aptece jedynie Pre nalen (syrop) i tyle. Nie wiem czy to wystarczy. Pijemy herbatke z cytryna i miodem,ale wydaje mi sie ze chorobsko dopiero sie rozkreca. Co myslicie o paracetamolu? W necie pisza roznie,raczej nie polecaja... a jutro mam wizyte u gine,musze sie jakos postawic do pionu. Jakies rady?

Ostatnia edycja:
Witam się z Wami w niedziele, od rana w pracy tak jak wczoraj. Zaczęłam się cieszyć bo dziś zaczynam 13tc (skonczone 12), objawy jakby ustępują i co? Zjadlam w pracy kanapki z pasta z makreli (sama robilam) i zaraz poleciałam wymiotowac :o jak to się mówi zawsze musi być ten pierwszy raz, bo do tej pory miałam tylko mdłości bez wymiotow. Mam nadzieję że to jednorazowy epizod. Miłej niedzieli ;)
Hej, wspolczuje mdlosci. Z tego co czytam na forum to wiekszosc z was na nie cierpi. Ja nie mam z tym problemu, czasem sie zastanawiam czy to dobrze czy nie :) Ja sie czuje "mniej w ciazy" niz wy... tylko piersi dokuczaja. Trzymaj sie tam

Zabobon jeden jest prawdziwy ze nie mozna firannrk wieszac. No i jest cos z tym ze nie mozna nagle sie lapac za twarz itp bo wtedy dziecko ma plamke na ciele. A reszta to juz raczej mity

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tam w to nie wierzę [emoji1]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry