reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
dziewczyny można do Was jeszcze dołączyć? podczytuję Was regularnie, ale dopiero teraz mam odwagę oficjalnie się "przyznawać", że jestem w ciąży - wcześniej strach, że coś pójdzie nie tak. u mnie dziś 10 + 5 tc, termin mam na 9 czerwca. będzie to moje 3 dziecko. pozdrawiam serdecznie :-)
Hej, mamy ten sam termin ;)

Co do euthyroxu to ja też biorę, już przed pierwszą ciąża miałam stwierdzona niedoczynność, teraz mam zwiększona dawkę z 25 na 44, aktualny wynik TSH 1,23 ;p

Hej dziewczyny przepraszam nie pisalam dluzszy czas ale mam slaby okres teraz jesli chodzi o samopoczucie. Pytanie mam - czy ktorejkolwiek z was lekarz zalecil branie malych dawek aspiryny?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Hej dziewczyny przepraszam nie pisalam dluzszy czas ale mam slaby okres teraz jesli chodzi o samopoczucie. Pytanie mam - czy ktorejkolwiek z was lekarz zalecil branie malych dawek aspiryny?

Ja nie biorę, ale aspiryna w małych dawkach ma pewnie podobne działanie jak acard bo jak się nie mylę to też kwas acetylosalicylowy.

[QUOTE="AgaRS90, post: 15906815, member:
Różyczkaka igg
Toksoplazmoza ig km ?
Tsh
Mocz
Morfologia
Glukoza
Gr krwi
100zl

Co jeszcze mnie na bank czeka? Hiv? Glukoza ta krzywa? Jakieś wątrobowe, te zoltaczki czy jak to się tam nazywa?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
[/QUOTE]
Mój zestaw badań, które dziś robiłam

Załączniki

• IMG_20171116_212749.jpg
    IMG_20171116_212749.jpg
    215,3 KB · Wyświetleń: 67

Ja biorę acard. Kiedyś mama ginekolog pisała artykuł, że acard jest polecany w ciąży a nawet podczas starań.

Dziewczyny dziś miałam badania prenatalne pierwszego trymestru. Wszystko jest super wg USG. Czekam jeszcze na opis wraz z testem pappa. Mój bobas ma już 5,5 cm. Dziś zaczynam 13 tydzień. Tak się cieszę :) mdłości po mału odpuszczają. Mam tylko wieczorem ale już nie takie silne. Muszę jeść często a mało i wtedy lepiej z mdłościami. Jeszcze ten okropny posmak w ustach mam ale on raczej nie zniknie.

Ja biorę acard. Kiedyś mama ginekolog pisała artykuł, że acard jest polecany w ciąży a nawet podczas starań.

Dziewczyny dziś miałam badania prenatalne pierwszego trymestru. Wszystko jest super wg USG. Czekam jeszcze na opis wraz z testem pappa. Mój bobas ma już 5,5 cm. Dziś zaczynam 13 tydzień. Tak się cieszę :) mdłości po mału odpuszczają. Mam tylko wieczorem ale już nie takie silne. Muszę jeść często a mało i wtedy lepiej z mdłościami. Jeszcze ten okropny posmak w ustach mam ale on raczej nie zniknie.
Cudowne nowiny [emoji7] ja w przyszłym tyg muszę dzwonić się umówić:) teraz leci 10tydz. Jeszcze serducha i zarodka nie widziałam a wizyta dopiero w czwartek:( no nic trzeba ćwiczyć cierpliwość:p znasz już płeć?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

I ja melduję się po moim długo wyczekiwanym USG :D (dziś 11+6) rączki, nóżki są, serce bije jak szalone, parametry te podstawowe czyli przezierność i kość nosowa w normie więc w końcu chyba zacznę się cieszyć tą ciążą :) mąż specjalnie wziął wolne w pracy żeby ze mną pójść i jest zachwycony, zresztą on widział więcej niż ja bo leżałam. Szczegółów dowiem się za tydzień na wizycie bo w przychodni USG robi się w osobnej pracowni przez specjalistę i potem wyniki i zdjęcia idą do lekarza. Życzę Wam miłego dnia i trzymam kciuki za wszystkie mamy.

reklama
Super że już masz to za sobą !!! I bobo zdrowy [emoji7] ja byłam co prawda u swojego lekarza i też powiedział że jest ok ale w poniedziałek idę jeszcze raz do kogoś z kwalifikacjami.
Propo mdłości to miewam je bardzo rzadko A jak są to zawsze koło 12 [emoji12] dziś mnie dorwaly w kolejce sklepowej i myślałam że padne ...

Napisane na HUAWEI P7 mini w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry