reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
Nie wiem dlaczego dokładnie ale słyszałam :-) ja tam za mlekiem.nigdy nie przepadałam więc jakoś szczególnie nie unikam bo nie muszę ale produkty mleczne typu ser jogurty serki wiejskie itp jem normalnie według własnych zachcianek :-)

AgaRS90 zaczęłam oglądać Sposób na morderstwo, uwielbiam seriale prawnicze i ten wpada w te upodobania :)

Ewcia9002 ja jeszcze nie jestem na zwolnieniu, ale staram się narazie ćwiczyłam 2 razy z Natalią Gacką ćwiczenia dla kobiet w ciąży, na yt znajdziesz bez problemu. Zdecydowanie polecam jest lekkie cardio, ale też ćwiczenia wzmacniające - polecam . Poza tym fajnie się z nią ćwiczy, bo jest przemiłą osobą.

DareToBe ja mam akurat kocura, i nie zauważyłam po nim chęci przytulania się do brzuszka. Ale moja koleżanka jest już w 6tym miesiącu i od początku mówiła o swojej kotce , że tak właśnie się tuliła to podbrzusza/brzucha i trwa to nadal. Myślę , że one czują i dlatego się tulą, żeby ogrzać i nasze maleństwa :)

Co mnie właśnie ostatnio martwił, że piersi mnie mniej bolą, ale widzę , że nie tylko mi tak.
Smaki mam ostatnio na wszystko - dziś na kolację kupiłam sobie : kulki ziemniaczane, chleb tostowy is ser żółty, i serek waniliowy i póki co nie wiem co zjem :D Ale póki co męczy mnie zgaga po obiedzie ;/

Pojutrze idę na prenatalne, mam już mega stres... Ciąglę tylko myślę o tym, żeby wszystko było dobrze. A i mam cichutką nadzieję, że będzie widać płeć ;)
No to smaki masz nie ma co;)
U nas na obiad rosołek z czosnkiem( dla zdrowotności) i pierogami z mięsem zamiast makaronu <pycha>.
A na kolacje tosty mi się wymyśliło bo w bajce ktoś o nich mówił jak młoda oglądała.. [emoji23]

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Wiecie mleka surowego nie mozna bo maja bakteriw jakies tam. Ale pilam bo wolalam mleko ni leki. A po za tym zalecana jest duża dawka wapnia itp. Pijcie na zdrowie

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiecie mleka surowego nie mozna bo maja bakteriw jakies tam. Ale pilam bo wolalam mleko ni leki. A po za tym zalecana jest duża dawka wapnia itp. Pijcie na zdrowie

Ale to chyba chodzi o mleko prosto od krowy czy kozy.
Bo te sklepowe to pasteryzowane i wyjałowione więc można na zimno pić...

Sery plesniowe tez sa pasteryzowane i sa zabronione. Tak jak wedliny typu poledwica losowiowa. Wiec zakazanych rzeczy mamy duzo

reklama
Sery plesniowe tez sa pasteryzowane i sa zabronione. Tak jak wedliny typu poledwica losowiowa. Wiec zakazanych rzeczy mamy duzo

No właśnie z tymi serami to nie do końca tak jest bo zakazane są te z niepasteryzowanego mleka, bo oryginalnie sery te powinny właśnie z takiego mleka być robione. Ale że UE nie dopuszcza sprzedaży takich rzeczy z niepasteryzowanego mleka, to sery dostępne na rynku są z mleka pasteryzowanego, więc można je jeść.
Także jak lubicie to śmiało, wszystko z umiarem oczywiście:)
Ja w 1szej ciąży jadłam, nie tak często jakbym chciała, ale zawsze..

Do góry